Körutazások melléklet főoldal

Portugál mozaik

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 227672
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Portugália
Város: Porto, Braga

Szállás / program részletes leírása




Fedezze fel a csodálatos Portót és környékét - Portugália és Spanyolország legszebb tájait a Chemol Travel csoportos körutazásán! A kirándulókat magyar nyelvű idegenvezető kíséri, aki segít megismerni a környék lenyűgöző és gazdag történelmét valamint hagyományait - és felfedezni a mesés látnivalókat.


1. nap
Első nap a csoport menetrend szerinti járatokkal utazik Portóba, majd buszos transzfer a szállodába. Az első este kötetlen program Portugália második legnagyobb városában.

2. nap
A szállodában elköltött, finom reggelit követően fakultatív* kiránduláson fedezheti fel a csodálatos Portót! A Duoro folyó két partján álló portugál város igazi rejtett gyöngyszemeket kínál az oda látogatóknak. A különleges hangulatú kikötővárosban tett kirándulás során a csoport római, gótikus, barokk és neoklasszikus épületek mellett halad el, hogy a városközpontot megcsodálja. A csoport megtekinti a Rem Koolhaas által megálmodott fantasztikus Casa De Música épületét (kívülről).
A Boavista (a város pénzügyi központja) után a Duoro folyó torkolatához vezet az út, ami a Portóban élők kedvelt szórakoztató központja. A 18. században épült C. Clérigos torony után a monumentális Városháza épületet is megnézheti. Majd egy kisebb emelkedőn felkapaszkodva a csoport a 12. században épült székesegyházhoz érkezik, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a Duoro torkolatára. A kirándulás a Ribeiránál ér véget, ami az UNESCO Világörökség része - a környéket szabadon fedezheti fel, majd visszatérés a szállodába.

3. nap
A reggelit követően szabadprogram a városban, vagy fakultatív* kiránduláson két gyöngyszemet: az ősi templomairól ismert Braga és az ország bölcsőjének tekintett Guimaraes városokat fedezheti fel. A kirándulók Bragaba először utaznak - a város történelmi központjába érkezve a csoport gyalogosan fedezi fel a környék lenyűgöző barokk épületeit. Braga mélyen vallásos gyökerekkel rendelkezik, a városban számos lenyűgöző templom, katedrális található - de ezek sorából is kiemelkedik a Bom Jesus szentély, melyet egy hegyvidékes térség közepén építettek. A környezet itt igazán éteri nyugalmat áraszt… Majd az ország legidősebb templomát, a bragai székesegyházat is felkeresik a kirándulók.
Az ebédidőt követően a portugál nemzet bölcsőjeként ismert Guimaraes városába utazhat tovább. Ezt a települést Portugália első királyainak szülőföldjeként tartja számon a hagyomány. A város történelmi központja a Világörökség része - a csodálatos, középkori utakat járva, a szinte teljes épségben fennmaradt emlékművek árnyékában ez teljesen érthető is. A városban a középkori kastély kihagyhatatlan látványosság - évszázadokkal ezelőtt még az itt élők védelmét, napjainkban az ide látogatók szórakoztatását garantálják az ódon falak. Az elbűvölő, középkori romantika a Santa Maria út valamint a Senhora da Oliveira tér felkeresésével lesz teljes.

4. nap
Negyedik napon a fakultatív* kirándulás már a szomszédos Spanyolországba vezet. Az egész napos látogatás Európa egyik legjelentősebb zarándokhelyét keresi föl. Santiago de Compostela vallási jelentősége már a középkorban is ismert volt, évszázadok óta ez a település Szentföld és Róma mellett az El Camino, a Szent Jakab-út végpontja. Az érkezést követően az UNESCO Világörökségek listáján is szereplő, történelmi városközpontot barangolhatja be. A gyalogszeres kiránduláson csodálatos látnivalók tárulkoznak fel.
A mesés, 11. században épült Szent Jakab Székesegyház a leghatalmasabb spanyol templom, melynek építését még a román korban kezdték meg. Az évszázadok során többször kibővítették és átalakították, így ma már szinte valamennyi letűnt kor keze nyomát magán hordozza... A székesegyházban lehetőség van részt venni egy misén is, az ebédet követően pedig önállóan fedezheti fel a környéket, mielőtt a délutáni órákban a busz Portóba vinne vissza.

5. nap
Reggelit követően kijelentkezés a szállodából és a szobák elhagyása, majd a repülőjárat menetrendjétől függően még némi szabadidő eltöltésére is van lehetőség. A repülőtérre a csoport buszos transzferrel érkezik, majd visszautazás Budapestre.

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek.

utazást a leírt útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, transzfereket Portugáliában légkondicionált autóbusszal, szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről, utas-, poggyász- és balesetbiztosítást, útlemondási biztosítást.

repülőtéri illetékek, felárak és fakultatív programok (belépők díját nem tartalmazzák)



Tudnivalók az árról

utazást a leírt útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, transzfereket Portugáliában légkondicionált autóbusszal, szállást reggelivel, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről, utas-, poggyász- és balesetbiztosítást, útlemondási biztosítást.



repülőtéri illetékek, felárak és fakultatív programok (belépők díját nem tartalmazzák)

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 455 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak