Körutazások melléklet főoldal

Hosszú hétvége Lisszabonban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 228128
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:városnézés

Ország: Portugália
Város: Lisszabon

Szállás / program részletes leírása



Sintra, Cabo da Roca, Cascais és a Tejo-folyó4 nap / 3 éjszaka, repülővel

1. nap:
Budapest–Lisszabon Elutazás menetrendtől függően repülővel Lisszabonba. Transzfer a szállodába, ahol 3 éjszakán keresztül szálláshelyünk lesz. Repülő menetrend függvényében autóbusszal ismerkedünk a várossal, átfogó képet kapva Lisszabonról.

2. nap:
Lisszabon – a portugál főváros és a Tejo-folyó (10 km) Reggelit követően autóbusszal Lisszabonba indulunk, ismerkedünk Európa egyik legszebb fővárosával. Először a Tejo-folyó torkolatánál fekvő hangulatos Belém városrészbe érkezünk, mely szorosan kapcsolódik a tengeri felfedezések korához. Meglátogatjuk az 1501-ben épült Mánuel-stílusú Jeromos-kolostor templomát, mely szintén a világörökség része, majd kívülről láthatjuk még a Belém Tornyot és a Felfedezések Emlékművét. Óvárosában felsétálunk a dombtetőre épült Szt. György várhoz, ahonnan csodás kilátás nyílik Lisszabon városára és a Tejo-folyóra. Ezután a város legrégebbi részén, szinte középkori hangulatot árasztó Alfama negyeden keresztül sétálunk le újra az alsóvárosba. Buszos városnézésünk során megismerhetjük még a Rossio és a Restauradores teret, valamint Lisszabon legelegánsabb utcáját, a Liberdade sugárutat, melyet Pombalmárki műemléke zár. Délután az 1998-as világkiállítás helyén épült modern városrészbe látogatunk, ahol érdemes meglátogatni az Óceonáriumot. Késő délután térünk vissza szálláshelyünkre. Fakultatívajánlatunk az estére: jöjjön velünk egy hangulatos Fado vacsora estre az Alfama negyedbe, ahol megízleljük a helyi ízeket, elvegyülünk a lisszaboni esti életben! 3. nap. Sintra - Cabo da Roca – Cascais (55 km) Reggelit követően szabadidejében pihenhet a városban, élvezheti a város hangulatát vagy kirándulásra hívjuk! Fakultatívajánlatunk: Európa legnyugatibb pontja felé indulunk. Sintrában meglátogatjuk az óvárosi Királyi Palotát, majd a közelben lévő dombtetőn elhelyezkedő színes Pena-palotát. A folyamatos szél járta Cabo da Roca világító tornya utunk célpontja, ahol a végtelen óceán látványában gyönyörködhetünk miközben dacolunk a szél erejével. Utunkat folytatva pihenőt teszünk a nagyon látványos Guincho strandon és megállunk a Pokol szája (BocadoInferno) nevű sziklánál. Cascais-ba, a hangulatos tengerparti kisvárosba érkezve pihenőt tartunk. Ez a festői kisváros egyszerre a halászok és a királyok, valamint a turisták otthona. Lisszabonba visszaérkezve szabadidő. Fakultatívajánlatunk: Lisszabon másik arcát mutatjuk meg a Tejo-folyó vizéről, mely során hajókirándulásra hívjuk! A hajóról gyönyörű képeket készíthetünk az ikonikus városról.

4. nap:
Lisszabon–Budapest (ezen programrész a repülő menetrendtől függően az első nap délutánján is megvalósulhat) A Tejo-folyó túlpartjáról búcsúzunk a várostól. Az Április 25. hídon átkelve az Almada városrészben felkapaszkodunk a Krisztus szoborhoz, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Tejo-folyó által kettészelt fővárosra. Majd repülőmenetrend függvényében visszatérünk Lisszabonba, ahol szabadidő, igény szerint a még nem látott objektumok felkeresése egyénileg. Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás repülőgéppel
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illeték
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak