Körutazások melléklet főoldal

Lisszaboni csoportos utazás az őszi szünetben, magyar idegenvezetéssel 2019.10.30.

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 233757
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Portugália
Város: Lisszabon, Évora, Sintra, Óbidos

Szállás / program részletes leírása



A portugál főváros hét dombra épült, akárcsak Róma. Fekvése lenyűgöző, a Tejo torkolata és a gigantikus hidak látképe a Szent György-várból sokakat megigézett már. Meredek utcákon, csempézett falú házak között járnak a város jelképei, az apró villamosok. Az út során bejárjuk Lisszabon leghíresebb látnivalóit, kirándulásaink során pedig lehetőség nyílik a környék (Sintra, Óbidos, Évora, Setúbal) felfedezésére is.

Az utazás kiemelkedő értékei:

  • Utazás közvetlen járattal, illeszkedve az őszi szünet időszakára
  • Szállás színvonalas, középkategóriás szállodában, bőséges reggelivel
  • Egész napos városnézés Lisszabonban
  • Kiváló helyismerettel rendelkező idegenvezető
  • Tartalmas kirándulások a környék felfedezésére


Szállás a 3*-os Lisbon City szállodában
Ez a modern és stílusos szálloda az Anjos metrómegálló szomszédságában áll, ahonnan a történelmi belváros sétával 15 perc alatt érhető el. Légkondicionált szobái kábeltévével, telefonnal, hajszárítóval, ingyenes wifihozzáféréssel és széffel felszereltek.

Programok:

október 30. szerda
Elutazás Budapestről a Wizz Air légitársaság közvetlen járatával Lisszabonba (18:20-21:15). Transzfer a szállodába.

október 31. csütörtök
Egész napos buszos és gyalogos városnézés Lisszabonban. Délelőtt a Belém negyedben a Szent Jeromos-rend kolostortemplomát, a város jelképének számító Belém tornyot és a Felfedezők emlékművét tekintjük meg. Ezt követően betérünk Portugália leghíresebb cukrászdájába, a Pastéis de Belémbe, ahol megkóstolhatjuk a titkos recepttel őrzött "pastel de nata"-t. Városnézésünket a belvárosban gyalogosan folytatjuk, felfedezzük az Alfama és Baixa negyedeket és a Praça do Comércio teret; kilátóból gyönyörködhetünk a város panorámájában, rálátással a Szent György-várra, majd megnézzük a Sé székesegyházat. Késő délután visszatérés a szállodába és szabadidő.

november 1. péntek
Szabad program a portugál fővárosban vagy egész napos fakultatív program: Sintra, Cabo da Roca és Cascais. Buszos kirándulás Sintrába, a portugál királyok egykori nyári székhelyére, ahol megnézzük a híres Nemzeti Palotát és sétálunk a romantikus stílusú történelmi belvárosban. Ezután továbbmegyünk az európai kontinens legnyugatibb pontjára, Cabo da Roca-ba. Itt a lélegzetelállítóan magas sziklákról élvezhetjük az alattunk dübörgő hatalmas hullámokat. Cascais irányába megcsodálhatjuk a "Pokol szája" sziklahasadékot, majd kellemes sétát teszünk a turisták körében közkedvelt üdülőhelyen. Délután érkezünk vissza Lisszabonba. A program ára: 65 EUR/fő (helyszínen fizetendő).

november 2. szombat
Szabad program a portugál fővárosban vagy egész napos fakultatív program: Óbidos és környéke. Programunkat a hegytetőn álló, festői elhelyezkedéséről és elragadó utcácskáiról híres, mór várfallal körülvett Óbidosban kezdjük. Utunkat a hangulatos halászfaluban, Nazaréban folytatjuk, ahol az arany homokos part látványa mellett kiváló halat is kóstolhatunk. Ezután Batalha városába utazunk, ahol a világörökség részét képező és az ország legnagyobb gótikus templomába, a Győzelmes Szűz Mária kolostorba látogatunk. A program ára: 65 EUR/fő (helyszínen fizetendő).

november 3. vasárnap
Szabad program a portugál fővárosban vagy egész napos fakultatív program: Lisszabon környéke és Setúbal-félsziget. Napunkat az ország legmagasabb építményénél, a Tejo folyó fölé emelkedő, 110 méter magas Krisztus Király szobor meghódításával kezdjük, ahonnan kivételes városi kilátásban gyönyörködhetünk. Ezután Palmela középkori várához utazunk, ahonnan csodálatos körpanorámával akár Lisszabonig is elláthatunk. Ezt követően az Arrábida Nemzeti Park James Bond filmjeleneteiben is szereplő, festői útvonalán haladunk végig, több kilátóponttal. Az út legvégén megtekintjük a Cabo Espichel világítótornyot, majd visszatérünk Lisszabonba. A program ára: 65 EUR/fő (helyszínen fizetendő).

november 4. hétfő
Szabad program a portugál fővárosban vagy egész napos fakultatív program: Lisszabon környéke és Évora. Reggeli után elutazunk Évorába, a portugál építészeti emlékek kincstárába, ahol meglátogatjuk az UNESCO Világörökségéhez tartozó óvárost, a gótikus Székesegyházat és a Csontkápolnát. Ezután átutazunk az 1998-as Expo területén épült Nemzetek Parkjába, ahonnan tökéletes kilátás nyílik a Tejo folyót átívelő, Európa leghosszabb, 17 200 méter Vasco da Gama hídjára. A park közelében lehetőség van szabadidőnkben shoppingolni, megtekinteni kontinensünk egyik legnagyobb Ocenáriumát (felnőtt belépő: 15 EUR, 12 év alatt 10 EUR) vagy libegőzhetünk (felnőtt oda-vissza jegy: 5,90 EUR, 12 év alatt 3,35 EUR) is a város felett. A program ára: 65 EUR/fő (helyszínen fizetendő, a libegőjegyet és az ócenáriumi belépőt nem tatalmazza).

Délutáni transzfer a repülőtérre, majd hazautazás a Wizz Air légitársasággal Budapestre (19:25-23:55).
 

Az ár tartalmazza:

  • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon a Wizz Air légitársaság közvetlen járataival
  • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm)
  • Repülőtéri transzferek
  • Öt éjszaka szállás belvárosi, jó minőségű, középkategóriás szállodában
  • Reggeli
  • Magyar idegenvezetés a helyszínen: a lisszaboni érkezéstől a hazautazásig
  • Egész napos buszos és gyalogos városnézés Lisszabonban

Az ár nem tartalmazza:

  • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
  • Ajánlott szervízdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 5 EUR/fő


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • Oda-vissza repülőjegy Budapest-Lisszabon-Budapest útvonalon a Wizz Air légitársaság közvetlen járataival
  • Utasonként egy darab kisméretű kézipoggyász (max. 40x30x20 cm)
  • Repülőtéri transzferek
  • Öt éjszaka szállás belvárosi, jó minőségű, középkategóriás szállodában
  • Reggeli
  • Magyar idegenvezetés a helyszínen: a lisszaboni érkezéstől a hazautazásig
  • Egész napos buszos és gyalogos városnézés Lisszabonban


Külön fizetendő:
  • Repülőtéri illetékek: 39 000 Ft/fő
  • Ajánlott szervízdíj (a helyszínen fizetendő): összesen 5 EUR/fő
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak