Körutazások melléklet főoldal

Fedezzük fel Portugáliát!

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 76200
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Portugália
Város: Alcobaca, Batalha, Coimbra, Fátima, Lisszabon, Nazare, Óbidos, Porto

Szállás / program részletes leírása



PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST – PORTO

Menetrend függvényében utazunk Portugáliába. Megérkezést követően a délutáni órákban városnézés a borairól, különle­ges hídjairól és szép épületeiről ismert városban, Portóban. Megtekintjük a régi katedrálist, a díszes Tőzsdepalotát, a hatal­mas acélhidat, sőt egy jellegzetes portói borospincét is felkere­sünk, ahol elmagyarázzák, miért oly híres és különleges a portói bor. Megkóstoljuk, és akiknek ízlik, azok vásárolhatnak is belőle. Szállás (2 éj).

2. NAP: PORTO – GUIMARAES – BRAGA

Reggeli után először Guimaraest fedezzük fel. Ez a város volt Portugália első fővárosa a XII. században. Főterei (kettő is van egymás mellett), utcái, városfalai és a vár a portugál történe­lem kezdetéhez repítenek vissza bennünket. Folytatjuk utun­kat Bragába. Itt megtekintjük a híres katedrálist melyben az első portugál főherceg síremléke található. A sírfelirat szerint magyar származású volt (!). 100 templom, elegáns paloták, terek tanúskodnak Braga gazdagságáról és a történelem folya­mán betöltött fontos szerepéről. A nap végén felkeressük a Bom Jesus zarándoktemplomot, különleges lépcsősora már évszáza­dok óta ejti ámulatba a látogatókat. Programunk befejeztével visszautazunk szállásunkra.

3. NAP: COIMBRA – TOMAR – FATIMA

Ezen a napon először Coimbrát keressük fel. Az ország kulturális központja ez a város, hiszen az egyeteme az Ibériai-félszigeten a salamancai után a legjelentősebb. Itt lelünk Portugália leg­szebb románkori katedrálisára is. Az ország első két királyának síremlékét a Szent Kereszt templom rejti. A városban gyönyörű kék-fehér csempéket, azulejokat is megcsodálhatunk. Folytatva utunkat a világörökség részeként számon tartott tomari Templomos Lovagrendek várkastélyát nézzük meg. A gótika, a manuel és a platereszk stílus bámulatos összefonódását tük­rözi az épület. Késő délután Portugália egyik leglátogatottabb zarándokhelyére érkezünk Fatimába. Azon a helyen, ahol kegy­templom épült a legenda szerint Szűz Mária három pásztorgye­rek előtt többször is megjelent. A kegyhelynél mindenkinek lesz ideje áhítatra, csendes elmélkedésre. Szállás és vacsora (2 éj).

4. NAP: FATIMA – BATALHA – ALCOBACA – ÓBIDOS – NAZARE – FATIMA

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy marad a szálláshe­lyen és önállóan keresi fel a környék érdekességeit, vagy tesz velünk egy fakultatív kirándulást Közép-Portugália nevezetes­ségei között. Először meglátogatjuk a világ egyik legszebb góti­kus katedrálisát Batalhában. Lenyűgöző építészeti remekmű a templom és kerengője, de még ezt is felülmúlja a Befejezetlen Kápolna. Nem véletlen a „Kőbe vésett csipke” becenév. Ez szin­tén az UNESCO Világörökség Listáján szereplő alkotás, csakúgy mint Tomar, Porto, Guimaeres. Továbbutazva az alcobacai Szűz Mária Apátságot keressük fel. Ez a világ egyik legszebb cisz­terci temploma. Az apszis rejti Pedro király és szerelme, Inés de Castro gazdagon díszített síremlékét. Ezt követően egy hangu­latos óceánparti kisvárosba, Nazaréba buszozunk, mely jelentős idegenforgalma ellenére is őrzi ártatlanságát. A szabadidő alatt, aki úgy gondolja, az Atlanti-óceán vízének hőmérsékletét is tesztelheti, vagy helyi jellegzetes hal- és rákételeket kóstolhat. Késő délután Óbidosba érünk, melyet középkori városfal vesz körül. Fehér, sárgaszegélyes házak, csempével burkolt templo­mok, bugenvilleával befutott boltocskák: mintha megállt volna az idő e középkori faluban. Estére érünk vissza szálláshelyünkre, ahol vacsora. Garantált fakultatív Batalha – Alcobaca – Óbidos – Nazare – Fatima kirándulás 2 belépővel (jelentkezés a helyszínen): 40 €.

5. NAP: FATIMA – SINTRA – CABO DA ROCA – LISSZABON

A mai napon először Portugália közép - nyugati részét keres­sük fel. Első állomásunk a káprázatos környezetben található Sintra. A nyári királyi rezidenciaként szolgáló palota a Grimm mesék világát idézi. Byron szerint ez a világ legszebb városa! Ezért is választotta lakhelyéül. Ezt követően a Cabo da Roca-hoz utazunk, a kontinens legnyugatibb pontjához, ahonnan 147 m magasról pillanthatunk le a hullámzó óceánra. Itt vásárolható egy oklevél, amely igazolja, hogy Ön a földrész legnyugatibb pontján járt. Az óceánpart mentén haladva Cascaist és Estorilt (Horthy Miklós töltötte itt utolsó éveit) érintve érkezünk a fővá­rosba. Szállás (2 éj).

6. NAP: LISSZABON

Az elkövetkezendő két napban a főváros nevezetességeit tekint­jük meg. Lisszabon izgalmas, változatos látnivalókat nyújtó város, melynek felfedezését a Belém negyedben kezdjük. A Torre de Belém a Tejo vizében álló több száz éves toronyerőd. A közelében lévő Felfedezők Emlékművén a leghíresebb por­tugál hajósok szobrai láthatóak. A negyed légértékesebb alko­tása azonban a Jeromos templom, amely több királyi családtag és híres ember sírját őrzi, és kerengője az egyik legkáprázato­sabb a világon. Délutáni sétánk fő látványosságai: Praca do Comercio, a Baixa elegáns utcái, majd az Alfama szűk sikáto­rai. Barangolásunk során mielőtt az erődszerű Sét (Katedrálist) elérnénk – ahol megkeresztelték Padovai Szent Antalt –, meg­tekintjük azt a templomot, melyet a Szent Antal szülőháza fölé emeltek. Sokan nem tudják, hogy ő nem az itáliai város­ban, hanem Lisszabonban született. Továbbhaladva a domb tetején álló Szent György vár kárpótol bennünket a gyalog­lás okozta fáradozásainkért. A lisszaboni látkép a magasból mindent felülmúl! Szabadprogramunk során ebéd és szuve­nír vásárlási lehetőség,majd levillamosozunk Európa második legmeredekebb pályáján a Rossio térre, ahol kiegészíthetjük ebédünket kávéval, süteménnyel egy hangulatos cukrászda teraszán. Szállás, mint előző nap.

7. NAP: LISSZABON

Reggeli után a szálloda környékén található látványosságokat tekinti meg a csoport, mint például a VII. Eduárd parkot, „Hideg Ház” nevezetű botanikus kertet, majd autóbusszal kimegyünk a Kocsi múzeumhoz, utána pedig a régi világkiállítás területén lévő Ócenáriumhoz. Ez a hatalmas akvárium Lisszabon egyik legnépszerűbb látványossága. A bőséges kulturális élményeket követően jóleső kikapcsolódás a tengerek élővilágát megszem­lélni. Indulás előtt még elmegyünk vacsorázni egy különleges étterembe. Este transzfer a reptérre. Éjszaka a repülőn.

8. NAP: BUDAPEST

 

Hajnali órákban érkezés a Liszt Ferenc repülőtérre.

+ 1 Start Utazás védelem: csődbiztosítás felsőfokon, tekintse meg Védőháló programunkat ide kattintva: https://startutazas.hu/info/vedohalo >>

Plusz szolgáltatások & kedvezmények:
- minden autóbuszos utunknál ingyenes oda-vissza transzfert biztosítunk utasaink számára az alábbi városokból: Debrecen, Dunaújváros, Füzesabony, Gyöngyös, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szekszárd. (További felszállási helyek bizonyos utaknál Budaörs, Győr, Nagykanizsa, Siófok, Székesfehérvár, Tatabánya, Tiszaújváros.)
- ingyenes parkolás repülős útjainknál, a repülőtér közelében, a parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. A parkoló igényes, aszfaltozott és a nap 24 órájában őrzött.
- 65 év felettiek kedvezménye = Kedvesség a tapasztaltaknak!
Minden utasunknak, aki  az utazása indulásáig betölti 65. életévét extra, mindennel összevonható kedvezményt biztosítunk, mindössze születési dátumát kell megadnia foglaláskor. A kedvezmény mértéke egységesen: 2.000,- Ft/fő.
- Egyágyas felár kedvezmény = Segítség, ha nem sikerülne a társítás!
Egyedül utazó utasaink kérhetnek társítást, Ha mégsem sikerülne társat találni (azaz páratlan számú társítást kérő van az úton), akkor 20.000 Ft-ot a Proko Travel átvállal az egyágyas felárból minden Proko Travel által szervezett utazás esetében. A kedvezmény igénybevételéhez indulás előtt min. 30 nappal le kell adni a foglalást. Az egyágyas felár összege, maximum: 20.000 Ft.

Utolsó sor kedvezmény:  Autóbuszainkban az utolsó széksor (általában jobboldali 11. és baloldali 13. sor) kevésbé, vagy egyáltalán nem dönthető. Azon utasainknak, akiknek már máshol nem tudunk helyet biztosítani, és ezt előzetesen igénylik, 5.000 Ft extra, egyéb kedvezménnyel összevonható árengedményt adunk.

Ingyenes audio guide rendszer = A modern körutazás eszköze
2011 óta egyre több körutazásunknál használunk audio guide rendszereket. Ezek olyan fülhallgatóval ellátott adó-vevők, melyek segítségével akár 100 méterről is tökéletesen hallhatja az utas az idegenvezetője ismertetőjét. A városnézések jóval szabadabbá és könnyedebbé válnak ezen eszközök által. Sok utazási irodától eltérően mi a saját audio guide rendszereink használatáért nem számítunk fel plusz díjat, sőt minden utasunkat megajándékozzuk egy fülhallgatóval a rendszer használatának kezdetekor. A rendszerek korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésünkre, így nem tudjuk minden körutazásunk esetében biztosítani.



Tudnivalók az árról

Utazás: repülővel, a helyszínen légkondícionált autóbusszal
Ellátás: reggeli + 1 vacsora ( a többi napon fakultatív vacsora ) 
Szállás: 6 éjszaka 3*- 4*-os szállodákban, 2 ágyas szobákban

Az ár tartalmazza:

A leírt alapprogramot
- Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
- Ellátást: reggeli + 1 vacsora
- Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
- A retúr repülőjegy alapárát
- Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
- Egy kézipoggyászt
- Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
- Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
- Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Helyben fizetendő:
- belépők kb. 135 EUR + fakultatív program

A reptéri illeték összege az indulásig változhat!

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak