Körutazások melléklet főoldal

Madeira és Lisszabon: pihenés és kirándulások (Hotel 3*, reggeli)

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 76587
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Portugália
Város: Funchal, Madeira, Porto, Porto Moniz

Szállás / program részletes leírása



Az út áttekintése
·  Kirándulás és pihenés a „Virágok szigetén”
·  Vulkanikus csúcsok és mesés völgyek
·  Hajókirándulás, Delfin- és bálnales
·  Lisszabon világörökségeinek felfedezése


Szállás:
3 csillagos szálloda, 1 éj repülőn
Ellátás:
Reggeli + fakultatív vacsora
    
      
PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST – FUNCHAL

A repülőgép menetrendjének megfelelően, várhatóan a kora reggeli órákban indulás a Liszt Ferenc repülőtérről. A csoporttal Budapestről indul az idegenvezető, aki végig a csoporttal marad. Átszállás után érkezünk Madeirára a déli órákban. Transzfer a Funchal turista negyedében fekvő szállodáinkba. Lehet választani a Dorisol *** és a Hotel Raga **** szállodák közül. A Dorisol *** szálloda medencével, szobái balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral, a fürdőszobák hajszárítóval felszereltek. A szintén medencével rendelkező Hotel Raga **** szálloda szobái légkon­dicionáltak, balkonnal, telefonnal, kábel TV-vel, minibárral fel­szereltek. Ebben a szállodában felár ellenében lehet óceánra néző szobát kérni. A hotelektől rövid sétával elérhető a tengerpart (kb. 500 m). Madeira az Atlanti-óceánban, Afrika partjaival egy­vonalban található. Az óceán mérséklő hatása miatt a hőmérsék­let nyáron sem nagyon emelkedik 30 °C fölé, de tavasszal és késő ősszel is 24 °C körüli, kellemes az idő. Ezért buja növényzete van, a „virágok szigeteként” is szokták emlegetni.

2. NAP: FUNCHAL VÁROSNÉZÉS – DÉLUTÁN FÜRDÉS, PIHENÉS A TENGERPARTON

Reggeli után lehet pihenni, fürdeni, vagy megtekinthetik velünk Funchalt, a fővárost egy fakultatív program keretében. Autóbusszal transzfer a belvárosába, Sissi királyné szobra után gyalogos városnézésünket a II. János Pál pápa által is megláto­gatott katedrálissal kezdjük, majd a meseszép Botanikus kertben sétálunk, ahol megcsodálhatjuk a sziget fantasztikus flóragyűjte­ményét. Programunk folytatásaként Madeira különlegességeit: hímzéseket tekintünk meg, illetve madeirai borokat kóstolunk, majd a helyi piacon, a Mercado dos Lavradoresnél állunk meg. Itt számtalan virágot, egzotikus gyümölcsöt, zöldséget, halat, szuveníreket vásárolhatunk a helyi kereskedőktől. A fakultatív program befejezéseként a kora délutáni órákban transzfer vis­sza a szállodába. Garantált, fakultatív fél napos, Funchal városnézés a botanikus kerttel: 35 € (minden fakulta­tív programra jelentkezés a helyszínen). Természetesen, akinek van kedve, azok maradhatnak a városban, nekik önállóan kell visszamenniük a szállodába (pl. taxival). Ha bent maradnak a városban, akkor libegővel felmehetnek a központ fölé maga­sodó hegyre, a Montera, ahol egy kápolnában megtalálható az utolsó magyar király, IV. Károly síremléke is. Innen mesés a rálátás a városra és az óceánra. A kalandvágyók egy speciális helyi szánkóval (tobogán) jöhetnek lefelé a hegyről.

3. NAP: NYUGAT-MADEIRA, PORTO MONIZ KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS

Reggeli után pihenés, fürdőzés, vagy részt vehetnek velünk egy egész napos garantált fakultatív túrán, mely során a sziget déli és nyugati részét tekintjük meg. Első állomásunk Camara de Lobos lesz, az elbűvölő halászfalu, majd a világ második leg­magasabb sziklafalát, a Cabo Giraot nézzük meg. A nemrég fel­újított csodálatos teraszról lenézve lábunk alatt 580 méteres mélység tátong. Láthatjuk, ahogy az óceán hullámai simogatják a vulkanikus partot. A következő állomásunk Ribeira Brava lesz, mely megőrizte a helyi tradíciókat. A városkában számtalan utcai kávézó található. A sziget észak-nyugati pontjához, Porto Monizhoz a déli órákban érünk. Ebéd a tengerparti városkában. A településen a lávakövek közt található természetes fürdők nyújtanak lenyűgöző látványt. A fürdőhelyeket az óceán tölti fel kristálytiszta vízzel. Aki gondolja, rövid ideig fürdőzhet is ezen érdekes vulkáni medencékben. Visszautunkat a hegyekben található Paul da Serra fennsíkon folytatjuk, ahonnan jó idő ese­tén, csodálatos pano-ráma tárul elénk. Az óceánparti szakaszon haladva 17 óra felé érkezünk vissza szállodánkba. Fakultatív Nyugat-Madeira túra (ebéddel): 45 €.

4. NAP: PORTO SANTO KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS

Pihenés a szállodában, vagy egész napos hajókirándulás Porto Santo szigetére. A madeirai szigetcsoport második legnagyobb szigetére reggeli indulást követően kb. 2,5 órát hajóznak utasa­ink. Porto Santon mesés lehetőség nyílik a fürdőzésre, hiszen a szigetcsoporton egyedülálló módon, aranysárga homokos ten­gerparttal rendelkezik. Késő délután visszahajózás, az esti órák­ban érnek vissza szállásunkra utasaink. Garantált fakultatív Porto Santo kirándulás transzferrel: kb. 70 €.

5. NAP: É-K MADEIRAI KIRÁNDULÁS VAGY PIHENÉS

Egész napos pihenés a szállodában és a tengerparton, vagy fakultatív kirándulás Madeira ÉK-i részére. Kirándulásunk első megállója Camachanál lesz, ahol egy vesszőfonó műhely érde­kességeit nézzük meg. A vesszőfonás a sziget hagyományos iparága. Folytatjuk utunkat a sziget egyik legmagasabb pont­jára, a Pico do Arieirora (1.818 m). Szép időben lélegzetelál­lító kilátás nyílik a vulkanikus hegyekre, völgyekre. Hegyoldalak mentén érjük el Faialát, ahol egy könnyed „levada” sétát teszünk, majd ebéd. Folytatjuk utunkat Santanaba. Itt a csak Madeirára jellemző tradicionális építésű házacskákat tekint­jük meg. Ezt követően érkezünk el túránk csúcspontjára, a sziget ÉK-i csücskére a Szt. Lőrinc-félszigetre. Leírhatatlan a lát­vány! Meredek sziklaszirtek, holdbéli táj, alattunk a morajló, hömpölygő óceán. Élményekkel gazdagon érkezünk vissza kb. 17 órakor a szállodánkhoz. Fakultatív É-K madeirai túra (ebéddel): 45 €.

6. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS – DELFINLES VAGY PIHENÉS

Egész nap fürdés, pihenés, vagy 3 órás hajókirándulás a sziget déli partszakaszán. Vitorlásunkkal a sziget környéki óceáni élő­világ felkutatására indulunk. Korábbi csoportjaink természetes élőhelyükön láthattak delfincsapatokat, bálnákat és tengeri tek­nősöket is. Garantált fakultatív hajókirándulás: 35 €.

7. NAP: FUNCHAL – LISSZABON – BUDAPEST

Kora reggel transzfer a reptérre és Lisszabonba utazunk. Megérkezésünk után autóbuszos és gyalogos városnézés a főváros­ban: Belém-torony, a Tejo folyóban álló több százéves erőd. A Felfedezők Emlékművénél a leghíresebb portugál felfedezők életét ismerhetjük meg. Következő állomásunknál, a Szt. Jeromos kolostornál, indulás előtt sok tengerész mondta el utolsó imáját és kért segítséget a tengeri útjához. A belvárosba érve megte­kintjük az ízléses főteret, a Praca do Comérciot. Szabadprogram után felkeressük a Szt. Antal szülőhelyére emelt templomot és a Katedrálist. (Szt. Antal nem Paduában, hanem Lisszabonban szü­letett.) Ezt követően kimegyünk a ’98‑as Világkiállításra épített tengeri akváriumhoz. Sok különlegesebbnél – különlegesebb halat, cápákat, pingvineket, vidrákat láthatunk Európa egyik leg­nagyobb ilyen létesítményében. Ezt követően fakultatív vacsora egy hangulatos étteremben, majd transzfer a reptérre és késő este hazaindulás. Éjszaka a repülőn.

8. NAP: ÉRKEZÉS HAJNALBAN BUDAPESTRE

Plusz szolgáltatások & kedvezmények:
- ingyenes parkolás repülős útjainknál, a repülőtér közelében, a parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. A parkoló igényes, aszfaltozott és a nap 24 órájában őrzött.
- 65 év felettiek kedvezménye = Kedvesség a tapasztaltaknak!
Minden utasunknak, aki  az utazása indulásáig betölti 65. életévét extra, mindennel összevonható kedvezményt biztosítunk, mindössze születési dátumát kell megadnia foglaláskor. A kedvezmény mértéke egységesen: 2.000,- Ft/fő.
- Egyágyas felár kedvezmény = Segítség, ha nem sikerülne a társítás!
Egyedül utazó utasaink kérhetnek társítást, Ha mégsem sikerülne társat találni (azaz páratlan számú társítást kérő van az úton), akkor 20.000 Ft-ot a Proko Travel átvállal az egyágyas felárból minden Proko Travel által szervezett utazás esetében. A kedvezmény igénybevételéhez indulás előtt min. 30 nappal le kell adni a foglalást. Az egyágyas felár összege, maximum: 20.000 Ft.
Utolsó sor kedvezmény:  Autóbuszainkban az utolsó széksor (általában jobboldali 11. és baloldali 13. sor) kevésbé, vagy egyáltalán nem dönthető. Azon utasainknak, akiknek már máshol nem tudunk helyet biztosítani, és ezt előzetesen igénylik, 5.000 Ft extra, egyéb kedvezménnyel összevonható árengedményt adunk.

Ingyenes audio guide rendszer = A modern körutazás eszköze
2011 óta egyre több körutazásunknál használunk audio guide rendszereket. Ezek olyan fülhallgatóval ellátott adó-vevők, melyek segítségével akár 100 méterről is tökéletesen hallhatja az utas az idegenvezetője ismertetőjét. A városnézések jóval szabadabbá és könnyedebbé válnak ezen eszközök által. Sok utazási irodától eltérően mi a saját audio guide rendszereink használatáért nem számítunk fel plusz díjat, sőt minden utasunkat megajándékozzuk egy fülhallgatóval a rendszer használatának kezdetekor. A rendszerek korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésünkre, így nem tudjuk minden körutazásunk esetében biztosítani.

 



Tudnivalók az árról

MI MINDENT TARTALMAZ AZ ALAPÁR?
A leírt alapprogramot
Szállást 3 vagy 4 csillagos szállodákban + 1 éj repülőn
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Helyben fizetendő:
- belépők: kb. 51 EUR/fő+ fakultatív kirándulások





 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak