Körutazások melléklet főoldal

Ezerarcú Portugália

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 92250
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Portugália
Város: Batalha, Cabo da Roca, Coimbra, Estoril, Fátima, Lisszabon, Nazare, Óbidos, Porto, Sintra

Szállás / program részletes leírása



Ezerarcú Portugália - csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

Lisszabon - Sintra - Cabo da Roca -


Óbidos - Nazaré - Batalha - Fatima - Portó/Ofir - Braga - Coimbra - Tomar - Estoril - Lisszabon





Időpontok:
2018. július 14-22., október 20-28.(7 éjszaka)Portugália változatos szépsége olyan, akár a színes csempék - azulejók - melyek régi házait borítják. Macskaköves utcájú falvak, középkori várak, aranyló strandok, a dicső múlt emlékei, idilli tájak, remek ételek és nagyszerű emberek jellemzik az Atlanti-óceán és Spanyolország közé ékelődött országot. Portugália a becses látnivalók és ritka kincsek országa: rómaiak, vizigótok, mórok és keresztények hagyták itt kézjegyeiket, Lisszabon, Portó, Tomar, Batalha, Coimbra utcáit járva az UNESCO Világörökségei kísérik lépteinket, s a melankolikus fado szívhez szóló zenéjét hallgatva egy kicsit mi is értjük és érezzük a saudade-t, ezt nyelvekre nem lefordítható, nosztalgikus és szomorkás `portugál érzést”.

Portugália körutazás - 1. nap

Utazás menetrend szerinti repülőjárattal Lisszabonba. Megérkezést követően félnapos városnézés a portugál fővárosban: a középkori Szent György vára és a híres Alfama negyed, a Szent-Jeromos kolostor (a kerengőbe a belépő a helyszínen fizetendő) és a Belém-torony (kívülről) megtekintése szerepel a programban. Délután a szállás elfoglalása. Szállás Lisszabonban.



Portugália körutazás - 2. nap

Reggelit követően a hangulatos Sintra városába vezet az út, ahol rövid séta és a XVI. századi Királyi Palota megtekintése szerepel a programban. Továbbutazás autóbusszal a festői szépségű Cabo da Rocá-hoz, Európa legnyugatibb pontjához. A tengerbe nyúló sziklaszirtről lenyűgöző látvány tárul a kéklő óceánra. Délután szabad program. Szállás Lisszabonban.



Portugália körutazás - 3. nap

Elutazás autóbusszal Óbidosba, a hangulatos, dombtetőre épült, falakkal védett kis faluba, amelyet hófehér házai tesznek jellegzetessé. Továbbutazás Nazarébe, a bájos halászfaluba, ahol rövid szabadidő, majd Batalhába, ahol a Világörökség részét képező kolostor megtekintése. A kolostor Portugália egyik építészeti remeke, kápolnájában van eltemetve Tengerész Henrik, a híres felfedező. Késő délután megérkezés Fatimába, a világhírű búcsújáróhelyre. Szállás Fatimában.



Portugália körutazás - 4. nap

Reggelit követően utazás Portóba, mely Portugália egyik legkülönlegesebb hangulatú városa borospincéivel, a Ribeira-negyed színes cserepes házaival és az Eiffel tervezte kétszintes híddal. A városnézést követően látogatás egy borospincében, borkóstolóval. Szállás Ofirban.



Portugália körutazás - 5. nap

Elutazás Bragába, amelyet számos temploma miatt a `portugál Rómának" is neveznek. A történelmi városrész megtekintése a Jó Jézus búcsújáró templommal, amely egy magas hegyen emelkedik. Továbbutazás Ponte de Limába, a zöld bor városába, majd a XVI. századi Viana de Castelo városka érintésével visszautazás Portóba. Szállás Ofirban.



Portugália körutazás - 6. nap

Reggeli után utazás Coimbrába, Európa egyik legrégibb egyetemi városába, amely a XII. században az ország és királyság központja volt. Városnézés keretében a Katedrális és a híres egyetemi könyvtár megtekintése. Továbbutazás a lisszaboni tengerpartra. Útközben látogatás Tomarban, a templomok városában, ahol a Krisztus-rendi kolostor megtekintése szerepel a programban. A kora esti órákban megérkezés Estorilba, a szállás elfoglalása.



Portugália körutazás - 7. nap

Egész nap szabad program, üdülés a tengerparton reggelis ellátással.



Portugália körutazás - 8. nap

Délelőtt szabad program. Délután látogatás a Nemzetek Parkjában, mely a 2008-as Világkiállítás helyszíne volt. Szabadidő keretében az Ócenárium megtekintése (a belépőjegy a helyszínen fizetendő). Este transzfer a lisszaboni repülőtérre, visszautazás az éjjeli órákban Budapestre.



Portugália körutazás - 9. nap

Érkezés Budapestre a hajnali órákban.Minimum létszám: 25 fő






Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
  • utazás menetrend szerinti repülőjárattal Budapest - Lisszabon - Budapest útvonalon, turista osztályon 
  • a körutazás alatt utazás légkondicionált autóbusszal 
  • 7 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • reggelis ellátás
  • a felsorolt programok belépők nélkül 
  • magyar idegenvezető
Külön fizetendő:
  • illetékek 
  • félpanzió (7 vacsora) felára
  • belépőjegyek felára
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás 
  • útlemondási biztosítás
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak