Körutazások melléklet főoldal

Fedezzük fel Portugáliát!

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 9313
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Portugália
Város: Alcobaca, Batalha, Cabo da Roca, Coimbra, Fátima, Lisszabon, Nazare, Óbidos, Porto, Sintra

Szállás / program részletes leírása



Rövid leírás:
    8 portugál világörökségi látványosság
    Atlanti-óceánba is besétálhatunk
    Panoráma Európa legnyugatibb pontjáról
    Szt. Antal szülőhelye és Fatima zarándokhelye

 

Program:


1. NAP: BUDAPEST – PORTO

Menetrend függvényében utazunk Portugáliába. Megérkezést követően a délutáni órákban városnézés a borairól, különleges hídjairól és szép épületeiről ismert városban, Portóban. Megtekintjük a régi katedrálist, a díszes Tőzsdepalotát, a hatalmasacélhidat, sőt egy jellegzetes portói borospincét is felkeresünk, ahol elmagyarázzák, miért oly híres és különleges a portói bor. Megkóstoljuk, és akiknek ízlik, azok vásárolhatnak is belőle. Szállás, vacsora (2 éj).

2. NAP: PORTO – GUIMARAES – BRAGA (140 km)

Reggeli után először Guimaraest fedezzük fel. Ez a város volt Portugália első fővárosa a XII. sz-ban. Főterei (kettő is van egymás mellett), utcái, városfalai és a vár a portugál történelem kezdetéhez repít vissza bennünket. Folytatjuk utunkat Bragába. Itt megtekintjük a híres katedrálist melyben az első portugál főherceg síremléke található. A sírfelirat szerint magyar származású volt (!). 100 templom, elegáns paloták, terek tanúskodnak Braga gazdagságáról és a történelem folyamán betöltött fontos szerepéről. Programunk befejeztével utazunk vissza szállásunkra.

3. NAP: COIMBRA – TOMAR – FATIMA (270 km)

Ezen a napon először Coimbrát keressük fel. Az ország kulturális központja ez a város, hiszen az egyetem az Ibériai-félszigeten a salamancai után a legjelentősebb. Itt lelünk Portugália legszebb románkori katedrálisára is. Az ország első két királyának síremlékét a Szent Kereszt templom rejti. A városban gyönyörű kék-fehér csempéket, azulejokat is megcsodálhatunk. Folytatva utunkat a világörökség részeként számon tartott tomari templomos lovagrendek várkastélyát nézzük meg. A gótika, a manuel és a platereszk stílus bámulatos összefonódását tükrözi az épület. Késő délután Portugália egyik leglátogatottabb zarándokhelyére érkezünk Fatimába. Azon a helyen, ahol kegytemplom épült a legenda szerint Szűz Mária három pásztorgyerek előtt többször is megjelent. A kegyhelynél mindenkinek lesz ideje áhítatra, elmélkedésre, nézelődésre. Szállás (2 éj).

4. NAP: BATALHA – ALCOBACA – ÓBIDOS – NAZARE – FATIMA (190 km)

Ezen a napon mindenki eldöntheti, hogy marad a szálláshelyen és önállóan keresi fel a környék érdekességeit, vagy tesz velünk egy fakultatív kirándulást Közép-Portugália nevezetességei között. Először meglátogatjuk a világ egyik legszebb gótikus katedrálisát Batalhában. Lenyűgöző építészeti remekmű a templom és kerengője, de még ezt is felülmúlja a Befejezetlen kápolna. Nem véletlen a „Kőbe vésett csipke” becenév. Ez szintén az UNESCO világörökség listáján szereplő alkotás, csakúgy mint Tomar, Porto, Guimaeres. Továbbutazva az alcobacai Szűz Mária-Apátságot keressük fel. Ez a világ egyik legszebb ciszterci temploma. Az apszis rejti Pedro király és szerelme, Inés de Castro gazdagon díszített síremlékét. Ezt követően egy hangulatos kisvárosba, Óbidosba utazunk, melyet középkori falak és bástyák öveznek. Speciális atmoszférája miatt sok művész lakik itt. Késő délután az óceánpartra látogatunk el. Nazare különleges hangulatú halászfalu, mely jelentős idegenforgalma ellenére is őrzi ártatlanságát. Szabadidő alatt, aki szeretné, az Atlanti-óceán vízének hőmérsékletét is tesztelheti. Vacsorára érünk vissza szálláshelyünkre. Fakultatív Batalha – Alcobaca – Óbidos – Nazare – Fatima kirándulás 2 belépővel (jelentkezés a helyszínen): 40 €.

5. NAP: FATIMA – SINTRA – CABO DA ROCA – LISSZABON (220 km)

A mai napon először Portugália közép - nyugati részét keressük fel. Első állomásunk Sintra mely káprázatos környezetben található. A nyári királyi rezidenciaként szolgáló palota a Grimm mesék világát idézi. Byron szerint ez a világ legszebb városa! Ezért is választotta lakhelyéül. Ezt követően a Cabo da Roca-hoz utazunk, a kontinens legnyugatibb pontjához, ahonnan 147 m magasról pillanthatunk le a hullámzó óceánra. Itt vásárolható egy oklevél, amely igazolja, hogy Ön a földrész legnyugatibb pontján járt. Az óceánpart mentén haladva Estorilt (Horthy Miklós töltötte itt utolsó éveit) és Cascaist érintve érkezünk a fővárosba. Lisszabon izgalmas, változatos látnivalókat nyújtó város, városnézésünket a Belém negyedben kezdjük. A Torre de Belém a Tejo vizében álló több száz éves torony. A közelében lévő Felfedezők Emlékművén a leghíresebb portugál hajósok szobrai találhatóak. A negyed legértékesebb alkotása a Jeromos-templom. A batalhai katedrális mellett itt található az ország legszebb kerengője és több híres ember síremléke. Vacsora, szállás Lisszabonban (2 éj).

6. NAP: LISSZABON

A mai napon a belváros nevezetességeit tekintjük meg. Sétánk fő látványosságai a főtér, a Praca do Comercio, a Baixa elegáns utcái, majd az Alfama szűk sikátorai. Barangolásunk során mielőtt a Sét (Katedrálist) elérnénk – ahol megkeresztelték Padovai Szent Antalt –, megtekintjük azt a templomot, melyet a szent szülőháza fölé emeltek. Sokan nem tudják, hogy ő nem az olasz városban, hanem Lisszabonban született. Továbbhaladva a domb tetején álló Szent György vár kárpótol bennünket a gyaloglás okozta fáradozásainkért. A látkép Lisszabonra mindent felülmúl! Rövid szabadprogram is lesz a nap folyamán. A mai napon közlekedés a híres metróval. Szállás, mint előző nap.

7. NAP: LISSZABON

Reggeli után a szálloda környékén található látványosságokat tekinti meg a csoport, majd autóbusszal kimegy a régi világkiállítás területén lévő Ócenáriumhoz. Ez a hatalmas akvárium Lisszabon egyik legnépszerűbb látványossága. A bőséges kulturális élményeket követően jóleső kikapcsolódás a tengerek élővilágát megszemlélni. Vacsora egy kellemes étteremben. Késő este transzfer a reptérre. Éjszaka a repülőn.

8. NAP: BUDAPEST

Hajnali órákban érkezés a Liszt Ferenc



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy, a helyszínen légkondicionált autóbusszal,
- szállás
- reggeli + 1 vacsora ( a többi napokon fak.vacsora),
- útlemondási biztosítás,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- transzfer,
- fakultatív vacsora
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépők: kb. 99 EUR
- fakultatív program.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak