Körutazások melléklet főoldal

Belgrádtól a Vaskapuig (Vidéki felszállási lehetőséggel)

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 121106
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Románia, Szerbia
Város: Belgrád, Galambóc, Herkulesfürdő, Karlóca, Orsova, Szabadka, Temesvár, Zimony

Szállás / program részletes leírása



Turisták által még kevésbé ismert és látogatott területre invitáljuk Önöket. A magyar történelemben fontos szerepet játszó területet keresünk fel Szerbiában és Romániában. Részünk lesz páratlan természeti látnivalókban, hajózunk a Dunán, felkeressük a Kazán-szorost és a Vaskapu-szorost. Jöjjenek velünk egy felfedező túrára Széchenyi István és Vásárhelyi Pál munkásságának nyomában.
 

Rövid leírás
Széchenyi és Vásárhelyi munkásságának nyomában
- 3 órás hajózás a Kazán- és a Vaskapu-szorosban
- Több szerb és román város megtekintése
- Péterváradi erőd és a nándorfehérvári vár felkeresése


Program:


1. nap: Pécs (Debrecen) – Budapest – Szeged – Szabadka – Karlóca (380 km)

Reggeli indulás Budapestről, Szeged érintésével határátkelés a Vajdaságba. Városnézés Szabadkán: városháza díszterme, Zsolnay-kutak és séta a belvárosban. Továbbutazva átszeljük Bácskát és Újvidékre megyünk, mely a Vajdaság tartományi székhelye és Szerbia harmadik legnagyobb városa. Ismerkedés a várossal, majd felgyalogolunk a Monarchia egyik legjelentősebb erődjébe, a péterváradi erődbe. Régen védelmi szerepet töltött be, napjainkban kedvelt kirándulóhely. A vár toronyórájának mutatói különlegesek. A nagymutató mutatja az órák múlását, nem a kismutató. Miért? Erről is beszél idegenvezetőnk. Utunkat a Szerémségben folytatjuk. Rövid városnézés Karlócán, majd szálláshelyünkre utazunk, ahol vacsora.

2. nap: Belgrád – Zimony – Szendrő (200 km)

Reggeli után bejárjuk a híres nándorfehérvári várat. Hunyadi János itt verte vissza a török ostromot és itt halt hősi halált Dugovics Titusz. A győztes csata emlékére szól minden délben a harangszó. Ezt követően buszos városnézés a központban: színház épülete, királyi palota, koronázási templom, parlament épülete. Déli órákban felkeressük Zimonyt, ahol megtekintjük a Magyar Milleniumi Emlékművet, mely a hét híres millenniumi emlékművek egyike. Felsétálunk a torony kilátójába. Utunk következő állomása közvetlenül a Duna-partjára épült hatalmas szendrői vár, ahol Kinizsi Pál töltötte utolsó napjait. Ezt követően szálláshelyünkre utazunk.

3. nap: Galambóc - Orsova – Vaskapu (190 km)

Ez a napunk a méltán híres szorosokról, a Kazánról és a Vaskapuról szól. Délelőtt a folyó mentén elérjük a Duna-áttörés felső végét. Megcsodáljuk az érdekes fekvésű, stratégiailag fontos Galambóc várát, majd a mesés al-dunai vidéken haladva a hegyekről csodáljuk meg a tájat, majd a Vaskapu erőművön átkelünk Romániába. Délelőtt Orsovánál hajóra szállunk és végighajózunk a Dunán Orsovától a Traianus tábla, a Kis Kazán-szoros és a Dunatölgyesi-öböl érintésével egészen a Nagy Kazán-szorosig, és vissza. A legszűkebb helyen a szoros szélessége 150 m, pedig a Duna itt a legmélyebb, 90 méter! Hajókirándulási lehetőség a Dunán. Fakultatív több mint 3 órás hajókirándulás a Vaskapu-szorosban (jelentkezés a helyszínen): 20 €. Orsovai kiszállásunkután autóbuszunkkal szállásunkra utazunk.

4. nap: Herkulesfürdő – Temesvár – Budapest (500 km)

Mai napon, a Bánságon átutazva érjük el Temesvárt. Városnézés a kulturált, többnemzetiségű városban.Fő látnivalói: a római katolikus dómtemplom, a szerb püspöki palota, a szerb székesegyház, az egykori váltóbank, a Szentháromság-szobor, a Bástya és a Hunyadi-palota. Szabadprogram is lesz a nap során. Elhagyva a várost Makónál érjük el Magyarországot. Szeged érintésével utazás Budapestre. Érkezés az esti órákban. Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 

 

 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbuszal
- szállás,
- félpanzió
- programok idegenvezetővel,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- Össz.: 950 DIN + - fakultatív program: Hajókirándulás: 20,00 Euro

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak