Körutazások melléklet főoldal

Észak-Erdély: Máramaros, Moldva, Bukovina

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 157701
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Románia
Város: Nagybánya

Szállás / program részletes leírása



1. nap:

Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazásSzatmárnémetibe, ahol a buszos városnézés során megtekintjük a Láncos Templomot, a Vécsey Házat (a város egyik legrégebbi épületét, amelyben 1711. április 30-án megkötötték a szatmári békét), a Székesegyházat és a Püspöki Palotát. Továbbutazás Miszmogyorósra, ahol meglátogathatjuk Misztótfalusi Kis Miklós emlékházát (Erdély és a magyarság egyik legnagyobb nyomdásza). Ezt követően Nagybányára látogatunk. A városnézés során megtekintjük az Ásványtani Múzeumot - Európa egyik legjelentősebb bányavirág gyűjteményét, a Képzőművészeti Múzeumot, a régi főteret és környékét. Továbbutazás Koltóra, ahol a Telki kastélyt tekintjük meg. Szállásfoglalás Nagybányán (1éj). Vacsora a szállodában.



2. nap:


Reggeli után az Iza folyó völgyébe, a Világörökségi listán szereplőmáramarosi fatemplomokvidékére látogatunk. Első megállónkDesze, ahol a fatemplom káprázatos falfreskóit tekintjük meg. MajdMáramarosszigetnevezetességeivel ismerkedünk. A város, egykor Magyarország faiparának és sóiparának központja volt. Városnézés: Leövey Klára emlékoszlop, a kommunista időszak legkegyetlenebb börtöne, melyet neveztek `a püspökök és miniszterek börtöné”-nek is, Hollósy Simon szülőháza, a felújított zsinagóga. InnenSzaploncárautazunk. A Vidám Temető fejfáiról leolvasható a falu egész története, rétegződése, foglalkoztatottsága. A legendás vidámság pedig csak első látásra tűnik akasztófahumornak, inkább utólagos bosszú a halálon, amit senki se tud kikerülni. Utolsó megállónkBarcánfalva, ahol fából épült jellegzetes máramarosi kolostorkomplexum található, amely protokolláris ortodox központ és az 1993-ban épített 62 m magas tornya ma a második legmagasabb fatorony egész Európában. Este szállásfoglalás Borsafüreden (2éj), vacsora a panzióban.



3. nap:


Reggeli után utazás a Borsai-hágónát, amely 1416 méteresátjáró, elválasztja a Radnai-havasokat a Máramarosi-havasoktól. Rajtavezet át az út Visó völgyéből az Aranyos Beszterce völgyébe. A hágón rövidpanorámaszünet alkalmával lehetőség nyílik fotózni és gyönyörködnia szép tájban.Tovább utazás Moldovitára, ahol Lucia Condrea tojás múzeumát látogatjuk meg. Ezután programunkat, a Világörökség részét képezőVoronetibenfolytatjuk,ahol megtekintjüka Szent György-kolostortemplomot, mely a kelet Sixtus-a. Ezt követően egy újabb kolostorral ismerkedünk. Sucevitafestett kolostora, melyet a Feltámadás tiszteletére szenteltek fel - a Világörökség közé nem került ugyan, de a figyelemre méltó moldvai templomok egyike. Este visszautazás a szállásra, vacsora.



4. nap:


Reggeli után utazásBesztercére, mely a középkori kereskedelem egyik fontos állomása volt. Megtekintjük a főtéren látható, az 1500-as évek második felében épített szász evangélikus templomot, mely a gótika stílusjegyeit viseli magán. A hosszú századok során barokk és reneszánsz sajátosságokkal egészült ki. Majd Somkeréken megtekintjük a 13-14 századi református templomot. Utunkat folytatjuk Válaszútra, ahol a Kallós Zoltán Néprajzi Múzeumba teszünk látogatást. A kiállítás hét kiállítóteremben nyolc tisztaszobát mutat be azokról a tájakról és vidékekről, ahol Kallós Zoltán élt, tanított és gyűjtött. Innen tovább utazunk Kolozsvárra, ahol rövid városnéző sétánk során megtekintjük a Mátyás szoboregyüttest, a Szent Mihály templomot, valamint Mátyás király szülőházát. Este szállásfoglalás Kolozsvár környékén (1éj). Vacsora a szállodában.



5. nap:


Reggeli után hazaindulás. Útközben megállás Zsibón, ahol a Wesselényiek ősi fészkét tekintjük meg. A kastély kertjében egy botanikus kert található, ahol rövid sétát teszünk. Innen továbbutazunkÉrmindszentre, ahol Ady szülőházába látogatunk. Utunk utolsó állomásakéntNagykárolybanmegtekintjük aKárolyi-kastélyt. Az egykori középkori vár helyén Joseph Bitthauser tervei alapján a XVIII. század végén épült meg a kastély. Neogótikus-neobarokk stílusú héttornyos, árokkal körülvett lovagvárrá a XIX. században a híres építész Ybl Miklós építette át. Innen hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- félpanzió,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak