Körutazások melléklet főoldal

Dél-erdélyi kalandozás: pompás kastélyok és a Transzfogarasi havasok

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 162490
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Románia
Város: Déva

Szállás / program részletes leírása



1. nap:
Indulás 06.00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás, útközben rövid megállókkal. A nagylaki-i határátlépés után Aradra látogatunk, ahol Zala György híres alkotásánál, a Szabadság szobornál kegyelettel hajtunk fejet az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt. Ezután ellátogatunk a vesztőhelyhez is. Innen utunk Vajdahunyadra vezet, ahol megtekintjük a Hunyadiak ősi fészkét, Vajdahunyad várát. Ezután megérkezünk Dévára, ahol megnézzük `magos Déva várát” és sétát teszünk a városközpontban. A szállás elfoglalása, vacsora Déván.



2. nap:
Reggeli után tovább utazunk Gyulafehérvárra. Sétálunk a várnegyedben, Erdély ősi történelmi fővárosában, ahol a Római Katolikus Székesegyházat (itt találjuk több magyar történelmi személyiségünk síremlékét), a Via Principalis-on pedig a Felső- és Alsó-Károly kaput tekintjük meg. Innen tovább utazunk a Fogarasi havasokba. Románia legmagasabb hegységébe májusban és júniusban, illetve a téli útzár feloldásáig felvonóval, júliusban, augusztusban és szeptemberben egy különösen szép úton, a Transzfogarasi úton busszal jutunk fel 2042 méteres magasságig, ahol megpihenünk a Bâlea-tó partján. Innen utazás Sepsiszentgyörgyre, szállásfoglalás. Vacsora a szállodában.



3. nap:
Ezen a napon kastély napot tartunk. Reggeli után Szinajára látogatunk, ahol a román király festői kastélyát, a Peles kastélyt tekintjük meg és jó idő esetén a Bucsecs hegy pazar látványában gyönyörködhetünk. Innen Törcsvárra látogatunk, ahol az ún. `Drakula"-kastélyt tekinthetjük meg. A 100 m magasan épült várat szinte bevehetetlennek tartották. A várat az utókor Vlad Țepes véreskezű havasalföldi uralkodóval, mint vámpír-gróffal hozta összefüggésbe Bram Stoker Drakula című regénye nyomán. A kastély megtekintése után visszautazunk a szálláshelyre. Vacsora a szálláshelyen.



4. nap:
A délelőtt folyamán ellátogatunk aCsíki Sör Manufaktúrába. A látogatás bepillantást enged a sörgyártás titkaiba, melyet sörkóstolás követ. Ezután egy szász településre,Prázsmárralátogatunk, ahol a Világörökség részét képező, XIII. században épült gótikus szász erődtemplomot tekintjük meg. Innen tovább utazunk és a délutánt Brassóban töltjük, az erdélyi szászok egykori nagy központjában, ahol városnéző sétánk során ellátogatunk a Főtérre és a Fekete-templomhoz. Fakultatív ebédelési lehetőség és szabadprogram után visszautazunk a szállásra. Vacsora és éjszaka a szálláshelyen.



5. nap:
Reggeli után hazaindulunk, útközben hosszabb pihenőt tartunk Nagyszebenben, az erdélyi szászok egykori kulturális és kereskedelmi központjában, ahol a Nagy és Kis piacteret, a Hazugok hídját és az evangélikus székesegyházat tekintjük meg. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- félpanzió,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak