Körutazások melléklet főoldal

Székelyföldi Kiskörutazás 5nap/4éj

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 200659
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Románia
Város: Székelyudvarhely, Arad, Nagyvárad, Parajd

Szállás / program részletes leírása



Erdély közepén utazunk ...Kilyén Ilka történeti áttekintőjével5 nap / 4 éjszaka

1. nap:
Szeged–Budapest–Nagyvárad–Bánffyhunyad (460 km) Elutazás a kora reggeli órákban Szegedről Budapestre. Továbbutazunk Ártánd határátkelőn keresztül Nagyváradra. Városnézés és szabadprogram: székesegyház, püspöki palota majd szabadidő a Fő tér környékén. A Király-hágón át érkezünk Bánffyhunyadra, pihenés közben megtekintjük a református templomot, majd Kőrösfőn keresztül érkezünk Kolozsvárra, vagy környékére ahol vacsorával várnak bennünket.

2. nap:
Kolozsvár-Torda-Torockó-Nagyenyed-Marosvásárhely (130 km) Reggeli után Kolozsvár nevezetességeivel ismerkedünk: Fő tér, Farkas utcai református templom majd ismertetést kaphatunk idegenvezetőnk segítségével a Házsongárdi temető jeles síremlékeiről, ahol „isteni és emberi igazságokat keresünk”. Tordán megtekintjük szépen helyreállított főterét, majd a felújított sóbánya vár bennünket, ahol helyi idegenvezetővel járjuk be a sóbánya látványos termeit. Torockó hívogat bennünket, ahol „kétszer kél föl a nap”! Múzeumában a népművészet és a bányászat emlékeivel ismerkedünk. Torockószentgyörgyön és a Kőközön keresztül érkezünk Nagyenyedre, ahol az ősi kollégium udvarán emlékezünk az alapítókra, híres diákokra és tanáraikra. A Maros völgyén át utazunk Marosvásárhelyre, ahol elfogyasztjuk vacsoránkat.

3. nap:
Marosvásárhely-Szováta-Korond-Farkaslaka-Szejkefürdő-Székelyudvarhely (95 km) Reggelinket elfogyasztva folytatjuk városnézésüket Marosvásárhelyen: a Kultúrpalotában Killyén Ilka rövid történelmi és irodalmi betekintőjét hallgatjuk. Rózsák tere után a Teleki Tékába látogatunk, ahol a Bolyaiak emlékszobáját is megtekintjük. Balavásáron és a Kis-Küküllőn keresztül Erdély leghíresebb fürdőhelyére vezet utunk, Szovátán sétálunk a Medve-tó partján, sétánk során megtekintjük a sósziklákat. Tovább utazunk Korondra, az ősi fazekasmesterség erdélyi központjába érkezünk, ahol vásárolhatunk a színes kerámiákból. Farkaslakán Tamási Áron szülőhelyén megtekintjük síremlékét, majd tovább utazunk Szejkefürdőre. Orbán Balázs hajdani birtokán járunk és emlékezünk a „legnagyobb székelyre”. A késő délutáni órákban érkezünk Székelyudvarhelyre. Elfoglaljuk szálláshelyünket majd kis pihenőt követően gyalogos sétára indulunk idegenvezetőnkkel, a városban a Fő tér környékén: megtekintjük székely-ország nagyjainak szobor parkját, elsétálunk „székely támad” várához. 4 nap: Székelyudvarhely - Agyagfalva - Fehéregyháza - Segesvár - Medgyes - Gyulafehérvár - Déva (390 km) Székelyudvarhelyet a Jézus Szíve kápolna mellett hagyjuk el és az Agyagfalvi réten a székelyek nemzetgyűléseinek színhelyén tisztelgünk. Székelykeresztúron keresztül Petőfi Sándor utolsó éjszakájára gondolhatunk (Kányádi Sándor: "Haldoklik az öreg tanú, Petőfi vén körtefája. Azt beszélik ő látta volt verset írni utoljára."). Fehéregyházán a csata múzeumát tekintjük meg, majd utunk Segesvárra vezet. Sétálunk a történelmi belvárosában (világörökség része), láthatjuk az Óratornyot (kívülről). Medgyesen át Gyulafehérvár hívogat bennünket. A várban lévő római katolikus székesegyházban több magyar történelmi személy sírja található, (Izabella királyné, János Zsigmond, Hunyadi János és Márton Áron) láthatjuk az érseki palotát (kívülről), sétálunk a vár főutcáján, élvezzük ódon hangulatát. Utunkat a Kenyér-mezőn a Piski-hídon át folytatjuk. Dévára a késő délutáni órákban érkezünk. Felvonóval érkezünk a város fölé, ahonnan szép kilátás nyílik a Maros völgyére és az Érc hegységre. Felidézzük a Kőműves Kelemen balladáját… Szálláshelyünkre igyekszünk, ahol vacsora várja csoportunkat.

5. nap:
Déva-Vajdahunyad-Marosillye-Temesvár-Arad-Szeged-Budapest (530 km) Reggeli után a romantikus Vajdahunyad várának meglátogatásával folytatjuk programunkat: a Hunyadiak és a vár történetével ismerkedünk. Marosillye mellett elhaladva emlékezünk Erdély legnagyobb fejedelmére, Bethlen Gáborra, majd utunkat folytatva a Bánság legnagyobb városában, Temesváron időzünk. Az utóbbi években jelentős fejlődésen átment város bővelkedik látnivalókban. Városnéző sétánk érinti a Losonczy teret és a Jenő herceg teret (dóm, szerb templom, püspökség, városháza, Hunyadi-palota), de felkeressük a XIX. századi szecessziós palotákkal övezett híres temesvári korzót is. Szabadidő után a Maros-völgyében utazunk tovább és Aradon búcsúzunk Erdélytől a sokat megélt szabadság szobornál. Nagylakon keresztül utazunk hazafelé. Érkezés Szegedre az esti órákban, továbbutazás Budapestre. (Az oda- és visszaút nem azonos! A Budapest–Ártánd útvonalon csatlakozó utasaink hazautazásnál ezt kérjük, vegyék figyelembe!) x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak