Körutazások melléklet főoldal

Kalotaszeg és vidéke - Túra kedvelőknek

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 210350
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Románia
Város: Kalotaszentkirály, Nagyvárad, Magyarvalkó

Szállás / program részletes leírása



Leírás
Kalotaszeg (románul: Ţara Călatei) tájegység Romániában, részben Erdélyben, a valamikori Magyar Királyság területén, Kolozsvártól nyugatra. Nyugat-Románia kevés tömbmagyar területeinek egyike, régi erdélyi magyar népi hagyományok őrzője. Nevét a honfoglaló magyarok itt letelepedett Kalota nemzetségéről kapta.A programot elsősorban azon utasainknak ajánljuk, akiknek nem okoz gondod 2-3 óra erdei túrázás!

Szállás
Magyar családi panziókban Kalotaszeg környékén

További részletek
Fel-/ és leszállóhelyek: Budapet-Szeged-Hódmezővásárhely-Békéscsaba-MéhkerékBelépők a helyszínen 30 lej / főMin. létszám 18 fő Ülőhelyek a befizetések sorrendjében!

Ellátás
félpanzió

Közlekedés
komfortos autóbusszal

1. nap
Reggel 6:00-kor indulás autóbusszal. Határátlépés. Rövid megállás a Királyhágón. Fotó és technikai szünet. Ezután a Királyerdő szívében a Révi szoros hatalmas festői sziklafalai alatt a Zichy-cseppkőbarlanghoz sétálunk ( Közepesen nehéz terep, kb 2 órás gyaloglás oda és vissza az erdőben.) A barlang látogatás után, Vársonkolyosra utazunk, még mindig a Királyerdőben, egy kis bányász falun át a Nagy magyar barlanghoz. Szállás, vacsora Kalotaszeg környékén.

2. nap
Reggeli után Havasrekettyére utazunk. A falu határából gyalog megyünk fel (kb.2,5 km) egy csodaszép szurdokvölgyön keresztül a Rekettyei vízesésig, ami a Vigyázó hegység keleti oldalán található. A vízesés 1000 méteres tengerszint feletti magasságon 24 méter magasról zubog alá. A völgy hatalmas sziklafalakkal, erdővel borított mesés tájakkal és kristálytiszta forrásokkal pompázik. A vízesésénél elmeséljük a hely legendáját. A vízesés után még folytatjuk utazásunkat Jósikafalvára a víztározóhoz. A tó mélyén nyugszik a hajdani Béles település. A hatalmas fenyőfák között elterülő kanyargós Bélesi-tó a kirándulók kedvenc célpontja. Majd vásárlási lehetőség a kőrösfői kézműiparosok piacán. Szállás, vacsora.

3. nap
Reggeli után hazautazás. Visszaútban megállunk Nagyváradon: a felújított városközpont szecessziós negyed ezután szabad program, majd hazautazás



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:


Külön fizetendő:
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak