Körutazások melléklet főoldal

Bukovinai kolostorok

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 211158
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Románia
Város: Nagyvárad, Bánffyhunyad, Kolozsvár, Beszterce, Bonchida, Gura Humorului, Nagybánya, Koltó, Szatmárnémeti, Érdmindszent, Máriapócs

Szállás / program részletes leírása



1.nap Budapest-Nagyvárad-Bánffyhunyad-KolozsvárElutazás rövid pihenőkkel Nagyváradra, városnézés. A Királyhágón keresztül érkezünk Bánffyhunyadra, ahol meglátogatjuk a református templomot, majd utunkat Kolozsvár felé folytatjuk, a késő délutáni órákban megtekintjük a várost. Szállás elfoglalása szállodánkban, az esti órákban.
2.nap Kolozsvár-Válaszút-Bonchida-Beszterce-Borgói hágó-Gura HumoruluiFolytatjuk Kolozsvár felfedezését, megtekintjük a Mátyás templomot, a Fő teret, a Házsongárdi temetőt. Válaszúton rövid látogatást teszünk Wass Albert szülőkastélyában. Boncidán meglátogatjuk a Bánffyak kastélyát, a hajdan volt „Erdély Versailles-át”. Továbbutazunk Besztercén keresztül a borgói hágóra, ahol a Drakula kastélyból gyönyörű a kilátás a Kelemen havasok csúcsaira. Szállás Gura Humorului városában.
3.nap Moldovica kolostor-Szucsevica kolostor-Putna kolostor-Voronet kolostorMa az UNESCO Világörökséghez tartozó, a világon egyedülálló bukovinai kolostorokat keressük fel. Először a Moldovica kolostort tekintjük meg, a lenyűgöző belső és külső falfestményekkel. Következő állomásunk a Szucsevica kolostor, majd a Putna kolostor megtekintésével folytatjuk programunkat. A kolostor együttes a környező terület gazdasági és kulturális központjává vált a XV. században, majd a tűzvész során teljesen megrongálódott és a későbbiek folyamán helyreállították. Végül a Voronet kolostor megtekintésével zárjuk mai napunkat, mely szintén a Világörökség részét képezi. Este visszautazás a szállásra.
4.nap Gura Humorului-Borsa-Máramarossziget-Szaplonca-NagybányaA Meszes és a Borsai hágón átkelve Máramarosszigetre, a Tisza bal partján fekvő aprócska faluba, a Mara patak völgyébe érkezünk. Rövid városnézés után ellátogatunk a szaploncai „vidám temetőhöz”. A helyi vidám temető közel nyolcszáz jellegzetes szaploncai kékben pompázó fejfája vidám rigmusokkal, a naiv költészet nyelvén búcsúztatja az elhunytat, egyedülálló formáját mutatva a temetkezési kultúrának. Utunkat tovább folytatjuk, és a Gutin hegységen keresztül elérjük Nagybányát. Ellátogatunk a Nagybányai Ásványtani Múzeumba, ahol több ritka ásvánnyal is találkozhatunk, jelenleg kb. 16000 ásvány található. Városnézés után elfoglaljuk szállásunkat, vacsoránk elfogyasztása után pedig megismerkedhetünk a máramarosi táncokkal.
5.nap Koltó-Misztótfalu-Szatmárnémeti-Érdmindszent-Máriapócs-BudapestKoltóra utazunk, ahol megtekintjük a híres Teleki kastélyt, itt található a Petőfi Sándor-Szendrey Júlia páros-szobor is. Ezután Misztótfalu irányába folytatjuk az utunkat, ellátogatunk a leghíresebb nyomdász, Misztótfalusi Kis Miklós Emlékmúzeumába, majd Szatmárnémetiben megtekintjük a főteret. A Nagymajtényi síkon keresztül érkezünk Nagykárolyba, megismerkedünk a város nevezetességével, a Károlyi-kastéllyal. Következő állomásunk Érdmindszent, Ady Endre szülőhazája. Megtekintjük a híres költőnkről elnevezett Emlékmúzeumot és a szülőházát. Utunkat a máriapócsi Nemzeti Kegytemplom meglátogatásával zárjuk. Érkezés a késő esti órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak” nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- félpanzió,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak