Körutazások melléklet főoldal

Bánság rejtett csodái: A Kazán-szorostól Herkulesfürdőig

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 211406
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Románia
Város: Orsova, Brád

Szállás / program részletes leírása



1. nap:

Indulás 06.00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás, útközben rövid megállókkal. Utunk Temesvárra vezet, ahol megtekintjük a Szentháromság szobrot (pestis oszlop), a Szent György székesegyházat a barokk Dóm téren. Utána séta a belvárosban, ahol megtekintjük a szecessziós Opera épületét majd látogatást teszünk Románia legnagyobb ortodox katedrálisában. Folytatjuk tovább utunkat Buziásfürdőre, ahol rövid sétát teszünk a valamikori híres fürdővárosban, amelynek több alkalommal volt fürdővendége Deák Ferenc. Tovább utazunk Resicabányára. Szállás elfoglalása Resicabányán.



2. nap:

Reggeli után Resicabányán megtekintjük a szabadtéri mozdonymúzeumot, ahol 16 nagyon régi gőzmozdonyt láthatunk, melyeket hajdanán Resicabányán gyártottak. Innen folytatjuk tovább utunkat és egy nosztalgiavonatozásra invitáljuk kedves utasainkat, az Oravicabánya és Stájerlakanina közötti csodálatos vidéken. A vasútvonalat, amely 33 km hosszú, építésekor `bánáti Semmeringnek” nevezték. A vonatozás után folytatjuk utunkat a Ménes patakés a Néra folyó völgyén keresztül. Rövid pihenő keretén belül felkeressük Erdély egyik legérdekesebb vízesését a Bigér vízesést: nyolc méter magas vízesés, ahol a Ménes-patak vize zöld mohával borított, kupolaszerű, lépcsőzetes mésztufán zúdul alá. Innen utunk Herkulesfürdőre vezet, ahol egy hosszabb séta keretén belül megtekintjük a Ferencz József és Erzsébet királyné által is igen kedvelt fürdőváros történelmi központját, felidézzük az akkori idők hangulatát, gyógyforrásokat kóstolgatunk. Szállás elfoglalása Dunatölgyesen.



3. nap:

A reggeli elfogyasztása után utazás Orsovára, ahol hajóra szállunk és egy gyönyörű sétahajózás alkalmával a Duna egyik csodálatos szurdokvölgyét, a Kazán-szorost ismerjük meg, amely Jókai Mórt is megihlette. Érintjük a Tabula Traiana-t, a Mrakónia kolostort, Decebal szobor arcképét valamint a Kis- és Nagy Kazán szorost. Hajózás után rövid kitérőt teszünk a Duna mentén és a Vaskapu I-es vizierőmű mellett tartunk fotószünetet. Délután utunk a Hátszegi medencén keresztül Őraljaboldogfalvára vezet, ahol a XIII. századi román stílusú református templomot tekintjük meg. Innen utunk a Hátszegi medencén keresztül Dévára vezet, ahol elfoglaljuk szállásunkat, majd vacsora.



4. nap:

Reggeli után rövid városnézés keretében siklóval feljutunk a `magos Déva` várába. A vár meglátogatása után utunk Brád városába vezet, ahol megtekintjük a több mint 100 évvel ezelőtt alapított, több mint 2000 kiállítási tárgyat tartalmazó aranymúzeumot, ahol a kiállított darabok egytől egyig a szomszédos Érchegység aranybányáiból kerültek a múzeumba. Délután felkeressük Csernakeresztúr kis faluját, ahol rövid betekintést nyerhetünk a bukovinai székelyek mindennapjaiba. Megtekintjük a tájházat, majd egy finonm gulyás elfogyasztása után süteményt és pálinkát kóstolunk. A nap végén ellátogatunk Piski városába, ahol Európa harmadik legértékesebb arborétumát csodálhatjuk meg, amelyről Kazinczy Ferenc oly nagy rajongással írt. Szállás Déván.



5. nap:

Reggeli után hazaindulunk. Útközben pihenőt tartunk Marosillyén, Bethlen Gábor fejedelem szülőházánál, amely szimbólumává vált az itt élő szórványmagyarságnak. Innen utunk Máriaradnára vezet, amely a Maros-mente és a Bánság legnagyobb Mária kegyhelye: itt az 1767-ben épített, szép barokk templomot tekintjük meg. Utazásunk utolsó állomáshelye Arad városa, ahol meglátogatjuk Zala György impozáns alkotását, a 13 aradi vértanúnak emléket állító Szabadság-szobrot. Rövid autóbuszos városnézés után felkeressük a vesztőhelyet is. Érkezés Budapestre az esti órákban.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- félpanzió,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak