Körutazások melléklet főoldal

Székelyföld legszebb tájain

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 215212
Indulás dátuma:2024.09.18. (Sze)
Időtartam:5 nap/4 éj
Ár:  148 707 Ft / fő (akciós alapár)
Teljes ár:  148 707 Ft / fő
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:panzió
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Románia
Város: Székelyudvarhely

Szállás / program részletes leírása



PROGRAM1. NAP

Budapest - Szolnok - Ártánd - Nagyvárad - Király-hágó - Kolozsvár

Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, utazás Nagyváradra, mely a Trianon előtti Magyarország egyik legszebb városa volt. Itt élt és alkotott Ady Endre, Juhász Gyula. Ady itt ismerte meg Lédát. Autóbuszos és gyalogos városnézés során megtekintjük a püspöki negyedet (püspöki palota, székesegyház, kanonoksor), a belváros patinás középületeit (Szigligeti Színház, Szent László templom), és palotáit (Fekete Sas palota). Nagyváradról folytatjuk utunkat a Mátyás király szülővárosaként ismert Kolozsvárra. Útközben rövid megállás Erdély nyugati kapujában, a csodaszép 575 m magas Király-hágón. Kolozsvári városnézésünk során megtekintjük a gótikus Szent Mihály templomot a Mátyás szoborral, Mátyás király, és Bocskai István szülőházát, a Farkas utcai református templomot. Szállás és vacsora Kolozsváron.

2. NAP

Kolozsvár - Marosvásárhely - Szováta - Parajd - Székelyudvarhely

Reggeli után folytatjuk utunkat Székelyföldre. Első megállónk Marosvásárhelyen, Székelyföld legnagyobb városában lesz. A sok szép épület közül kiemelkedik a magyaros-szecessziós stílusú Kultúrpalota. Innen Szovátára vezet utunk, ahol egy kellemes séta közben megismerjük a heliotermikus Medve-tavat és annak környékét. Majd folytatjuk utunkat a parajdi sóbányához, ahol külön buszok szállítják a látogatókat a sóbánya mélyére. A földalatti program után Székelyföld legmagyarabb városába, Székelyudvarhelyre látogatunk. A lakosság több mint 90%-a ma is magyar. Szállás, vacsora.

3. NAP

Székelyudvarhely - Gyergyószentmiklós - Gyilkos-tó - Békás-szoros - Székelyudvarhely

Reggeli után belvárosi sétára indulunk Székelyudvarhelyen, mely során a hangulatos főtéren lévő székely szoborparkot is megtekintjük. Ezt követően Székelyföld természeti látványosságainak felfedezése következik. Útközben rövid megállás Gyergyószentmiklóson, ahol az örmény erődtemplomot tekintjük meg. A várostól keletre helyezkedik el a Gyilkos-tó. Partján megismerjük a tó keletkezésének történetét és legendáját. Szabadprogram étkezési lehetőséggel, majd folytatjuk utunkat a Békás-szoroshoz. Séta a félelmetes látványt nyújtó sziklaszurdokban. Végül visszatérünk székelyudvarhelyi szállásunkra. Vacsora.

4. NAP

Székelyudvarhely - Csíkszereda - Csíksomlyó - Gyimesi csángók - Székelyudvarhely

Reggeli után ellátogatunk Székelyföld legjelentősebb búcsújáróhelyére, a csíksomlyói kegytemplomhoz. A katolikus székelyek vallási központja évről évre zarándokok százezreit vonzza. Csíkszeredán a Makovecz Imre által tervezett Milleniumi templomot is megcsodálhatjuk. Hargita megye székhelyének megismerése után a gyimesi csángókhoz kirándulunk, ami nagy Magyarország legkeletibb pontjánál található. A kanyargós Tatros folyó völgyében haladva jutunk el a Rákóczi várhoz és az ezeréves határon álló, restaurált őrházhoz. Szabadprogram, majd visszautazunk a székelyudvarhelyi szállásunkra, vacsora.

5. NAP

Székelyudvarhely-Székelykeresztúr-Segesvár-Ártánd-Budapest

Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben még felidézzük Petőfi Sándor életének utolsó napjait. Elsőként Székelykeresztúrra látogatunk, ahol utolsó estéjét töltötte a lánglelkű költő. Rövid megállót tartunk a segesvári csata emlékművénél. Bem apó vezette sereg itt szenvedett vereséget az orosz hadseregtől. Ekkor látták utoljára Petőfit élve. Ezután az egykori szászváros, Segesvár romantikus, középkori óvárosával ismerkedünk. Fő látványosságai: Drakula szülőháza, diáklépcső, Petőfi szobra. Hazautazás rövid pihenőkkel. Határátlépés Ártándnál. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Tudnivalók
  • Utazás: Légkondicionált autóbusszal
  • Felszállási lehetőségek: Budapest, Szolnok
  • Elhelyezés:Kolozsváron és Székelyudvarhelyen helyi panziókban, 2-3 ágyas szobákban
  • Ellátás:Félpanzió (reggeli, vacsora)
  • Belépők: Helyszínen fizetendő belépőjegyek 50 RON


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- félpanzió,

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak