Körutazások melléklet főoldal

Szilveszter a Hargitán

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222911
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:panzió
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Románia
Város: Székelyudvarhely

Szállás / program részletes leírása



Program leírás
SZILVESZTER A HARGITÁN
(4 nap/3 éjszaka)


Időpont: XII.30.
Utazás: Autóbusszal
Felszállási lehetőségek: Budapest, Szolnok
Elhelyezés: Székelyudvarhelyen helyi panziókban, 2-3 ágyas szobákban
Ellátás: Félpanzió (reggeli, vacsora, szilveszter este gálavacsora)
Minimum létszám: 30 fő

Program:
1. nap: Budapest ? Szolnok ? Ártánd ? Nagyvárad ? Székelyudvarhely
Indulás a kora reggeli órákban Budapestről, utazás Nagyváradra, mely a Trianon előtti Magyarország egyik legszebb városa volt. Itt élt és alkotott Ady Endre, Juhász Gyula. Ady itt ismerte meg Lédát. Autóbuszos és gyalogos városnézés során megtekintjük a püspöki negyedet (püspöki palota, székesegyház, kanonoksor), a belváros patinás középületeit (Szigligeti Színház, Szent László templom), és palotáit (Fekete Sas palota). Nagyváradról folytatjuk utunkat Székelyföld legmagyarabb városába, Székelyudvarhelyre. A lakosság több mint 90%-a ma is magyar. Belvárosi sétára indulunk, mely során a hangulatos főtéren lévő székely szoborparkot is megtekintjük. Szállás elfoglalása, vacsora.

2. nap: Székelyudvarhely ? Szováta ? Parajd ? Korond ? Farkaslaka ? Szejkefürdő - Székelyudvarhely
Reggeli után Szovátára vezet utunk, ahol egy kellemes séta közben megismerjük a heliotermikus Medve-tavat és annak környékét. Majd ellátogatunk a Böjte Csaba testvér irányításával működő Szent Ferenc Alapítványhoz, ahol betekintést nyerhetünk a gondozott magyar gyerekek mindennapjaiba. Adományaink (pl. tisztítószer, tartós élelmiszer, gyerekruhák) átadására is lesz lehetőség. Ezt követően folytatjuk utunkat a parajdi sóbányához, ahol különbuszok szállítják a látogatókat a sóbánya mélyére. A földalatti program után Korondra látogatunk. Korondon a fazekasságnak ősi hagyományai vannak, sokan Európa egyik legjelentősebb fazekas központjának tartják. Vásárlási lehetőség. Miután kigyönyörködtük magunkat a kerámiák széles választékában, Farkaslakára látogatunk. Itt született Tamási Áron, a híres székely író és itt található a sírhantja is. Útban visszafelé rövid megállás a székely kapuiról, gyógyvizéről nevezetes Szejkefürdőn. Az óév utolsó napját Székelyudvarhelyen hangulatos szilveszteri vacsorával búcsúztatjuk, és köszöntjük az új esztendőt.

3. nap: Székelyudvarhely ? Hargita ? Székelyudvarhely
Az újév első napját a csodás Hargitán töltjük. A Madarasi Hargita a Hargita-hegység és Székelyföld legmagasabb hegycsúcsa, egy egykori rétegvulkáni kráter peremének északi maradványa, a székelyek "Szent hegyének" is mondják. Csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a 20-25 km széles Hargita-fennsíkra, a Libán-tetőre, a Görgényi havasokra, Gyergyói havasokra, Hagymás hegységre. Utunk első állomása Zeteváralja. A környék a népművészetek, hagyományok és szokások egy kiapadhatatlan kincsesbányája. Következő állomásunk az Ivó Vadaspark, a Madarasi Hargita aljában. A 2007-ben megnyílt Vadaspark célja a Romániában és az Európában őshonos vadfajok erdei környezetben való bemutatása. A közel háromszáz hektáros területen gím- és dámszarvasokat, muflonokat és őzeket csodálhatnak meg a látogatók. Majd traktorral felkapaszkodunk a Hargitára. Fakultatív autentikus, hideg disznótoros ebéd pálinkával. Túránk végén 40 perces séta az 1801 méter magasságú Madarasi-Hargita csúcsára. Visszatérés a szálláshelyre.
4. nap: Székelyudvarhely-Székelykeresztúr-Segesvár-Ártánd-Budapest
Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben még felidézzük Petőfi Sándor életének utolsó napjait. Elsőként Székelykeresztúrra látogatunk, ahol utolsó estéjét töltötte a lánglelkű költő. Rövid megállót tartunk a segesvári csata emlékművénél. Bem apó vezette sereg itt szenvedett vereséget az orosz hadseregtől. Ekkor látták utoljára Petőfit élve. Ezután az egykori szászváros, Segesvár romantikus, középkori óvárosával ismerkedünk. Fő látványosságai: Drakula szülőháza, diáklépcső, Petőfi szobra. Hazautazás rövid pihenőkkel. Határátlépés Ártándnál. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Helyszínen fizetendő belépők 40 RON!!!

A szilveszteri gálavacsora tartalmazza az előételt (hidegtál), főételt (többféle húskészitmény, köretek, savanyúság és kenyér), éjfél után a harmadik fogás, ami vagy hal vagy egy könnyebb étel, valamint egy dl fogadó pálinka este és éjfélkor egy pohár pezsgő.




Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- Félpanzió,

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak