Körutazások melléklet főoldal

Nagy erdélyi körutazás (Vidéki felszállási lehetőséggel)

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 76870
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Románia
Város: Arad, Csíksomlyó, Csíkszereda, Gyulafehérvár, Kolozsvár, Korond, Marosvásárhely, Nagyenyed, Nagyvárad, Parajd, Segesvár, Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely, Szováta, Vajdahunyad

Szállás / program részletes leírása



Erdély a mesés táj mellett az ottani körülmények miatt is erős érzelmi hatást vált ki a magyarokból. Kirándulásunk során felkeressük: Nagyváradot, Kolozsvárt, Segesvárt, Szent Anna-tavat, Csíksomlyót, a Békás-szorost, a Gyilkos-tavat és még sok-sok szép emléket. A pozitív fogadtatás miatt idén is betettük programunkba a csodaszép Sinaia kastélyt és a Drakula-legenda által ismerté vált Törcsvárat.

Program:
 

1. NAP: SZEGED (PÉCS) – BUDAPEST – (MISKOLC) – ÁRTÁND – NAGYVÁRAD – KOLOZSVÁR (450 km)

Reggeli indulás után Debrecen érintésével érkezünk Ártándra. Határátlépés. A nagyváradi városnézésünket a Szt. László székesegyháznál kezdjük, majd a Kanonok sort és a Püspöki palotát is megtekintjük. Busszal megyünk be a központba. A Sebes-Körös hídján átsétálva a színház épületét láthatjuk, ezt követi a sétálóutca. Itt rövid szabadprogram. Továbbutazva a csodaszép 575 m magas Király-hágón átkelve érjük el a történelmi Erdély területét. Kolozsváron először Mátyás király szülőházához megyünk. Folytatva gyalogos városnézésünket a Szt. Mihály plébániatemplomot érintjük, majd legnagyobb királyunk, Mátyás király lovas szobránál kiváló fotókat készíthetünk. Elhaladunk a Babes-Bolyai Egyetem előtt is. Szállásunk egy belvárosi **** szállodában, vacsora.

2. NAP: SEGESVÁR – SZÉKELYUDVARHELY – CSÍKSZEREDA (280 km)

Reggeli után a Házsongárdi temetőt tekintjük meg Kolozsváron és amennyiben a határátlépés lassúsága miatt valami kimaradna az előző napi kolozsvári városnézésből, azt itt reggel pótoljuk, majd továbbutazás Segesvárra, ahol városnézés: Óváros, majd rátekintés a fájdalmas csatamezőre. Ezt követően Fehéregyházán a Petőfi Emlékmúzeumot keressük fel. Megtekintjük a csata tragikus napjának történéseit bemutató kiállítást és emlékparkot. Ezt követően Szejkefürdőre utazunk. A várostól 5 km-re található Orbán Balázs végső nyughelye. A dombtetőn lévő síremlékhez 14 székelykapu alatt jutunk fel. Székelyudvarhelyen buszos városnézés közben megállunk a nemrég kialakított emlékparknál, ahol a magyar történelem és irodalom jeles alakjainak szobrait tekintjük meg. Szállás Csíkszeredán, a város szívében található Hunguest Hotel Fenyő szállodában (3 éj). (Szauna, fitness terem…)

3. NAP: SZT. ANNA-TÓ – CSÍKSOMLYÓ – GYIMESBÜKK (250 km)

Reggeli után utazás a Szt. Anna-tóhoz. A közel 1000 m-es magasságban fekvő krátertó páratlan élményt nyújt. Érkezés után egy órás séta a Mohos-láp varázslatos világában, majd séta a tó körül. Délután Csíkszeredán keresztül Csíksomlyóra utazunk, ahol a búcsújáró kegytemplomot látogatjuk meg. Ezt követően fakultatív program keretében Gyimesbükkre, a gyimesi csángókhoz kirándulunk, ami a régi Magyarország legkeletibb pontjánál található. Itt a Rákóczi-várat is megtekintjük, majd hangulatos csángó esttel zárul programunk. A műsoros vacsoraest során 3 fogásos menüt szolgálnak fel aperitiffel és szabad italfogyasztással (sör, bor, üdítő). Fakultatív kirándulás a csángók földjére, műsoros vacsoraesttel (jelentkezés a helyszínen): 30 €.

4. NAP: TÖRCSVÁR (DRAKULA KASTÉLY) – SINAIA – BRASSÓ (290 km)

Reggeli után mindenki eldöntheti, hogy élvezi a Hunguest Hotel Fenyő wellness szolgáltatásait, vagy eljön velünk egy fakultatív kirándulásra. A Tusnádi-szoroson keresztül utazunk Tölcsvárra. Ezen a sziklatömbön már a XIV. sz-ban kővár állott. A legenda szerint ez volt Drakula gróf legkedveltebb várkastélya az 1400‑as évek közepén. Ezt követően továbbutazunk Sinaia városába. A Prahova völgyének legjelentősebb üdülőhelye e város, melynek legértékesebb látnivalója az 1873-ban épült kastélyegyüttes. A Peles kastély több tucat szobája az érdeklődők számára nem-mindennapi élményt nyújt. A gyűjteményes kiállítás megtekintése során láthatunk ritka, értékes szobrokat, bútorokat, faliszőnyegeket, kerámiákat, ötvösmunkákat és fegyvereket. A kastély parkjában is sétálunk. A visszaút során rövid séta Brassó belvárosában, amikor is láthatjuk a Fekete templom épületét és a körötte található műemléképületeket. Fakultatív kirándulás: Törcsvár, Sinaia, Brassó: 7.500,- Ft. Vacsorára érünk vissza szállásunkra.

5. NAP: BÉKÁS-SZOROS – GYILKOS-TÓ – PARAJD – KOROND – MAROSVÁSÁRHELY (180 km)

Mai utunk első állomása a Békás-szoros. Rövid sétát teszünk a félelmetes látványt nyújtó sziklaszurdokban. Folytatva utunkat a Gyilkos-tó partjához érkezünk, itt megismerjük a tó keletkezésének történetét és legendáját. Séta a part mentén, és szabadprogram étkezési lehetőséggel. Kora délután a Bucsin-tetőn keresztül utazunk Parajdra, ahol látogatást teszünk a sóbányában. Továbbutazva Korondon, fafaragások, szőttesek és kerámiák közt válogathatunk, melyekből vásárolhatunk is. Szováta Erdély leghíresebb fürdőhelye, rövid időtöltés az itt lévő Medve-tó partján. A kora esti órákban érkezünk marosvásárhelyi szálláshelyünkre.

6. NAP: MAROSVÁSÁRHELY – TORDA – TOROCZKÓ (190 km)

Reggeli után városnézés Marosvásárhelyen: Rózsák tere, ortodox katedrális, kultúrpalota. Tordán étkezési és ajándékvásárlási lehetőséggel kezdjük programunkat. Ezt követően felkeressük a kilátódombot, ahonnan jól láthatjuk a hasadékot is. Délután érkezünk Torockóra, mely rejtőzködő kis zuga Erdélynek. Itt megtekintjük a régi vízimalmot. A Székelykő alatt található település évszázadok történelméről mesél, melyet a helyi múzeumban részletesebben is megismerhetünk. Este szállás, vacsora.

7. NAP: NAGYENYED – GYULAFEHÉRVÁR – DÉVA – ARAD – BUDAPEST (600 km)

Reggeli után Nagyenyeden megnézzük a Bethlen Kollégiumot, majd Gyulafehérvárra érkezünk ahol városnézés. Első megállónk a Bazilika, ahol több királyunk és fejedelmünk nyughelye található. Továbbhaladva a Fejedelmek háza, valamint a Püspöki palota megtekintése szerepel programunkban. A Maros völgyében haladva érkezünk meg Déva várához. Felvonóval közelítjük meg a vár felső szintjét, ahonnan mesés kilátás tárul elénk. Idegenvezetőnk segítségével betekintést nyerünk a hely történelmébe is. Délután érkezünk Aradra. A Tűzoltó téren megtekintjük az 1849. október 6-án kivégzett vértanuk emlékhelyén felállított szoborkompozíciót. Nagylaki határátlépés után érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

 

Min. létszám: 35 fő



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás légkondícionált autóbusszal,
- szállás 3-4*-os szállodában,
- félpanziós ellátás ( 6 nap reggeli, 5 nap vacsora + a 3. nap fakultatív műsoros vacsora),
- magyar idegenvezetés,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- fakultatív kirándulások: Sinaia-Törcsvár kirándulás: 7.500 Ft

Helyben fizetendő:
- fakultatív kirándulás: Csángók földje, műsoros vacsorával:30 EUR/fő,
- belépők kb. 220 RON.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak