Körutazások melléklet főoldal

Duna-Delta és az ismeretlen ország: Moldávia

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 9359
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Románia
Város: Bukarest, Nagybánya, Nagyszeben

Szállás / program részletes leírása



Rövid leírás:
- Európa legelzártabb országa: Moldávia
- Románia legérdekesebb vidékeinek bejárása
- Városnézés a fővárosban, Bukarestben

- 5 órás hajózás a mesébe illő Duna-deltában

Tervezett program:

1. NAP: PÉCS (DEBRECEN) – BUDAPEST – SZEGED – NAGYLAK – NAGYSZEBEN

Reggeli indulás után nagylaki határátlépés, folyamatos utazás kisebb megállókkal, Arad – Máriaradna – Marosillye – Déva érintésével Nagyszebenig. A város megyeszékhelyként fontos ipari és kereskedelmi központ, az erdélyi szászok kulturális és tár­sadalmi székhelye, emellett 2007-ben Európa kulturális fővárosa volt. Szállásunk elfoglalása előtt ismerkedünk a várossal egy bel­városi séta keretében. Többek között látni fogjuk a Nagypiacteret, a Kispiacteret, a monumentális késő gótikus stílusú Evangélikus székesegyházat, a Brukenthal palotát. Szállás, vacsora.

2. NAP: BALEA VÍZESÉS – CAPRA VÍZESÉS – VIDRARU TÓ – CURTEA DE ARGES

Reggeli után továbbutazás a meseszép Fogarasi-havasokon keresztül. Megállunk a Balea vízesésnél, a 2.040 m magas­ságban lévő Balea-tónál, mely a Déli-Kárpátok legnagyobb gleccsertava. Ezután átkelünk az 1 km hosszú alagúton, a Transfogarasi műút déli oldalán, újabb megállónk a csodás Capra vízesésnél lesz. Majd folyamatos utazás az Arges folyón kialakított Vidraru-tó mentén. A tavon lévő gátnál a 166 méter mély betonfal nagyon különleges látványt nyújt. Érkezés Curtea de Arges (Argyasudvarhely) nevezetű Havasalföldi kisvárosba, ahol a szállás elfoglalása előtt megtekintjük a román királyi csa­lád sírhelyeit. Vacsora, szállás belvárosi szállodában.

3. NAP: BUKAREST

Reggeli után továbbutazunk Bukarest felé, a Pitest-Bukarest autópályán, amelyet az ország első autópályájaként tartanak számon. Érkezés Bukarestbe dél körül, ahol helyi idegenveze­tővel egy tartalmas városnézésen veszünk részt. Látni fogjuk a lenyűgöző új Parlament épületét, mely a világ második legna­gyobb kormányzati épületkomplexuma, a Pentagon méreteivel vetekszik. Megtekintjük többek között a román Királyi Palotát, a Nemzeti Színházat, az Operaházat, a Katonai Akadémiát és Causescu magán rezidenciáját. Vacsora, szállás Bukarestben.

4. NAP: BUKAREST - TULCEA – DUNAI HAJÓZÁS

Elhagyjuk Bukarestet és Tulceaba utazunk. A déli órákban indulunk a kb. 5 órás hajózásra a Duna-deltába. A több mint 3.000 km2 területen rengeteg kis csatorna és folyóág található. Gazdag a növény- és állatvilága, ezért is került be az UNESCO világörökségei közé.Fakultatív Duna-delta hajózás költ­sége ebéddel 40 € (helyszínen fizetendő). Programunk befejezése után elfoglaljuk Tulceában a Duna parton elhelyez­kedő szállásunkat. Szabadprogram, majd vacsora.

5. NAP: TULCEA – MOLDÁVIA – CHISINAU

Délelőtti programunk a tulcsai Duna-delta Múzeum és Akvárium megtekintése, majd ezt követően Galatinál buszunk­kal átkompolunk a Dunán. Folyamatos utazás a moldáv hatá­rig. Az ország 1991-ben lett független, addig Szovjetunió (majd FÁK) része volt. Az új ország hivatalos neve: Moldovai Köztársaság. Mi a régi nevét szoktuk használni az országnak (Moldávia) és a fővárosnak is, mely régen Kisinyov volt, a mai neve Chisinau. Magyarok nagyon ritkán jutnak el erre a vidékre. Szállás elfoglalása, vacsora Chisinauban.

6. NAP: CHISINAU – IASI

Reggel kezdjük a moldáv főváros megtekintését: Központi park, Krisztus Születése Székesegyház, Diadalkapu, Stefan cel Mare emlékmű. A várost Európa egyik legzöldebb fővárosaként tar­ják számon. Ezt követően meglátogatjuk a híres Chisinau-i csokoládégyár bemutatótermét (vásárlási lehetőség). Késő délután utazunk vissza Romániába. Szállás Iasiban.

7. NAP: IASI – BUCOVINA – HUMORULUI – VORONET – VATRA-DORNEI

Reggeli után rövid séta Jászváros (Iasi) központjában Kultúrpalota, Fejedelmi Templom, Római katolikus Templom és Püspöki palota, Nemzeti Színház, majd továbbindulunk Bucovinába. Humoruluiban és Voronetben megnézünk egy-egy festett csoda­szép kolostort, melyek az UNESCO világörökségéhez tartoznak. Vatra-Dornei érintésével érkezünk esti szálláshelyünkre, mely egy mesés környezetben lévő Dracula Kastélyszálló.

8. NAP: BESZTERCE – NAGYBÁNYA – CSENGERSIMA – NYÍREGYHÁZA – BUDAPEST

Reggeli után Besztercén rövid belvárosi városnézés. Fő látniva­lók: Szász-evangélikus templom, mely gótikus reneszánsz és barokk elemek egyvelege, kereskedők háza, belváros... Következő megállónk Nagybányán lesz. Központi sétánk során megte­kintjük a Szentháromság templomot és a Szt. István-tornyot. Csengersimánál lépünk határt és Nyíregyháza érintésével utazunk Budapestre. Útközben a K-Magyarországon (Miskolc, Debrecen...) felszállt utasainkat visszatranszferáljuk felszállási helyükre. Budapest után a többi utasunkat is felszállási helyére szállítjuk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

- a leírt alapprogramot
- szállást 3 csillagos szállodákban
- félpanziós ellátást
- klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást
- fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható
- fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban
- magyar nyelvű idegenvezetést
- útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)


Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- fakultatív kirándulás Duna-delta hajókirándulás: 40 Euro/fő
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás.

Helyben fizetendő:
- belépők kb. 123 RON + fakultatív

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak