Körutazások melléklet főoldal

Spanyolországi nagykörutazás - repülővel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 163147
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Spanyolország
Város: Madrid, Barcelona, Granada

Szállás / program részletes leírása



Madridtól Gibraltárig. Costa Brava és a Ligur-part.9 nap / 8 éjszaka

1. nap:
Szeged–Budapest–Genova (1090 km) Kora reggel indulunk Szegedről Budapesten át Szlovénia és Itália lenyűgöző természeti szépségű tájain keresztül a Genova környéki tranzitszállásunkra. Útközben többször tartunk pihenőt, lehetőségünk nyílik ebédelni, a szállásunkon pedig vacsorázni.

2. nap:
Genova–Ventimiglia–Costa Brava (860 km) Utunkat folytatjuk a páratlan Francia Riviérán keresztül. Vacsoránk és szállásunk az észak-spanyolországi Costa Brava partszakaszán lesz. (Repülővel érkező utasainknak transzfer a barcelonai repülőtérről a szállodába.) Vacsora után egy kellemes sétát tehetünk az óvárosban valamint a tengerparti sétányon és élvezhetjük mediterrán hangulatát.

3. nap:
Costa Brava –Zaragoza – Madrid (630 km) Reggeli után Madrid felé indulunk, ismerkedünk az Ibériai-félsziget legnagyobb országával. Nagyjából félúton az egykori aragon királyi székhely, az Ebro partján épült Zaragoza „Pilar” bazilikáját tekintjük meg, utána pedig rövid sétát teszünk az óvárosban. Madridi szálláshelyünkre, ahol 2 éjszakát töltünk, az esti órákban érkezünk meg. Vacsora.

4. nap:
Madrid és az Escorial (110 km) Délelőtt Madrid nevezetességeivel ismerkedünk: a Spanyolország téren a Cervantes-emlékművel kezdjük, majd a Királyi Palota érintésével a Főtérre érkezünk. A Plaza Mayor környékén, a Habsburg-negyedben az óváros hangulatát élvezhetjük. Betekintünk egy Sonka Múzeumba, ahol megkóstolhatjuk a világhírű spanyol hosszú érlelésű sonkát. Szabadidő a Puerta del Sol-on vagy igény szerint Európa egyik legszebb Királyi Palotáját és a méltán világhírű Prado képtárat látogatjuk meg magyar nyelvű helyi idegenvezetővel. Délután szabadidő a spanyol fővárosban. Fakultatív ajánlatunk: jöjjön velünk a világ nyolcadik csodájához, az El Escorialba. A Guadarrama-hegység lábánál álló monumentális épületegyüttes nemcsak a spanyol királyok temetkezési helyének épült, hanem a világ legnagyobb királyi palotája is volt... Helyi idegenvezető kalauzol végig a királyi palota termein, a bazilikában, a könyvtárban és a spanyol királyok panteonjában. Vacsora a szálláshelyünkön.

5. nap:
Toledo és Córdoba (560 km) Reggeli után Kasztília fővárosába, Toledóba utazunk. A város lenyűgöző panorámáját nagyszerű fekvésének köszönheti... Miután megcsodáltuk, műemlékeit kívülről tekintjük meg: az arab negyedben a Zocodover nevű Főteret, majd a keresztény negyedben a gótikus Santa Maria Katedrálist, a Városházát, El Greco leghíresebb festményét az „Orgaz gróf temetését” (zsidó negyed, Szt. Tamás templom) és a San Juan de los Reyes templomot. A Szt. Márton hídon visszasétálunk a buszunkhoz, és Don Quiojte nyomdokain haladva Andalúzia felé folytatjuk utunkat. Cervantes „szélmalmai” után a híres kasztíliai borvidéken haladunk át, majd a Sierra Morena hegységen átkelve érkezünk Andalúziába, itt ebédelünk. Délután az egykori ibériai iszlám központját, Cordobát látogatjuk meg. Megismerkedünk a lenyűgöző Nagymecsettel, a Mezquitával, majd sétát teszünk az óváros „mór időket” idéző sikátoraiban. Estére sevillai szálláshelyünkre érkezünk, vacsorázunk.

6. nap:
Sevilla és Gibraltár (580 km) Délelőtt Sevillával ismerkedünk. Az Alcazar megtekintése után a Santa Cruz negyedben több opera híres helyszínén járunk: ellátogatunk a sevillai borbély házához, Don Juan csábításainak színhelyére, a neves Fogadóhoz, a Babérfához és a csalfa Carmen halálának színhelyéhez - a Maestranza Arénánál szobrával fotózkodhatunk. A világ legnagyobb gótikus katedrálisában Kolumbusz sírját is felkeressük. Útközben az andalúz konyha finomságait kóstolhatjuk egy út menti vendéglőben. Fakultatív ajánlatunk délutánra: Gibraltárba látogatunk, ahol helyi városnéző kisbuszokkal jutunk el az Europa Point kilátóhoz, ahonnan jó időben átlátunk Afrikába egészen az Atlasz hegységig és láthatjuk a félsziget legdélebbi pontját is, Tarifa tengerbenyúló földnyelvét. A hófehér mészkőszikla cseppkőbarlangjának bejáratánál gyakran tanyáznak a híres kurtafarkú makákó majmok, akik szívesen pózolnak nekünk. Később az ibériai iszlám fellegvárába, Granadába érkezünk, ahol 2 éjszakát töltünk.

7. nap:
Granada (20 km) A híres spanyol mondás szerint „aki nem látta Granadát, nem látott semmit!”. Városnézésünk során sétálunk a belvárosban, Városháza, Karavánszeráj. A Királyi Kápolnában megnézzük a Katolikus királyok valamint Őrült Johanna és Szép Fülöp síremlékét. A leghangulatosabb Albayzin városrészből (világörökség), az Alhambrát pillanthatjuk meg. Spanyolország leglátogatottabb műemléke, ezért ezt csak előzetes foglalással tekinthetjük meg, és naponta korlátozott számú látogató keresheti fel. Fakultatív ajánlatunk: (jelentkezéskor foglalni kell!) helyi vezető kíséretében látogatjuk meg a mór palotaépítészet legszebb remekművét, az Alhambrát, mely 1984 óta a világörökség része. A lélegzetelállítóan szép, labirintusszerű épületegyüttes 250 éven át volt a granadai uralkodók rezidenciája. V. Károly palotája, az Alcazaba és a Naszridák palotájának megtekintése után színpompás kerteken át a nyári rezidenciába, a Generalife-be érünk.

8. nap:
Granadától a Costa Braváig (880km) Kora reggel a Costa Brava felé indulunk, átkelünk a Sierra Nevada hegységen, a levantei tengerpart felé. Útközben többször tartunk pihenőt: Lorca vára alatt, Murcia, Cartagena és Valencia mellett, Benidorm és Salou határában, végül a közkedvelt katalán borvidék, Penedés érintésével érkezünk meg. Vacsoránk és szállásunk a Costa Brava partszakaszon lesz.

9. nap:
Costa Brava vagy Barcelona és Montserrat (130 km) Adja át magát a pihenésnek a napfényes tengerparton, vagy jöjjön velünk fakultatív kirándulásra Barcelonába és a híres katalán zarándokhelyre, Montserratba. Programunkat Barcelonában kezdjük Gaudi híres művével, a Sagrada Familiával, majd a Gótikus negyed Katedrálisát tekintjük meg kívülről. Végig sétálunk a Ramblán, melynek végén Kolumbusz Kristóf égbe mutató szobra mutatja az utat az ismeretlen tenger felé. Később felmegyünk a ’92-es Olimpia színhelyeire a Montjuic-dombra. Délután a lélegzetelállító Montserrati kolostort keressük fel, ahol a Fekete Madonnát látogatjuk meg. Este szálláshelyünkön vacsorával várnak bennünket.

10. nap:
A Riviérán és a Ligur-parton át (1120 km) Repülővel utazóknak transzfer a barcelonai repülőtérre, hazautazás Budapestre. Autóbusszal hazafelé indulunk a francia Riviérán és az olasz Ligur-parton keresztül többszöri megállókkal, szálláshelyünk Brescia környékén lesz. 1

1. nap:
Udine-Szlovénián át Budapest–Szeged (810 km) Reggeli után folytatjuk utunkat az Udine–Szlovénia útvonalon hazafelé, útközben pihenőkkel, ebédelési lehetőséggel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, majd továbbutazás Szegedre. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás repülőgéppel
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illeték
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak