Körutazások melléklet főoldal

Észak-Spanyolország és Baszkföld - repülővel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 163165
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Spanyolország
Város: Madrid

Szállás / program részletes leírása



El Camino és Szent Jakab zarándokút nyomában Santiago de Composteláig9 nap / 8 éjszaka, repülővel

1. nap:
Budapest–Madrid Elutazás Budapestről repülőgéppel a menetrendtől függően Madridba (átszállás lehetősége). Menetrend függvényében ízlelgetjük a spanyol főváros hangulatát. Transzfer a szálláshelyünkre, ahol vacsorával várnak bennünket.

2. nap:
Madrid és az Escorial (100 km) Délelőtt ismerkedünk Madrid nevezetességeivel: Cervantes-emlékmű, Királyi Palota, óváros, Plaza Mayor (főtér), Prado képtár. Fakultatív ajánlatunk: tekintse meg a méltán világhírű Pradó képtárat magyar nyelvű tárlatvezetéssel! Délután szabadidő a spanyol fővárosban vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: Ellátogatunk a világ nyolcadik csodájához, az El Escorialhoz. A spanyol királyok rezidenciáját és temetkezési helyét helyi vezetéssel ismerhetjük meg. Impozáns épületegyüttes zord eleganciával, amely tükrözi II. Fülöp király komor lelkivilágát. Tele titokzatos legendával, Szent Lőrinc történetével és világhírű festők műveivel is találkozhatunk, mint El Greco, Ribera, Velazquez és Tiziano többek között. Szállásunk és vacsorák Segovia környékén lesz.

3. nap:
Segovia–Avila-Salamanca (170 km) Utazás Segoviába, a malacsültjeiről és római vízvezetékéről híres hangulatos kisvárosba, amely már a rómaiak idején is fontos szerepet töltött be, majd később a kasztíliai lovagok nyári rezidenciájaként vált ismertté. Segovia-ban megnézzük a híres római vízvezetéket, a fellegvárat, amelyről állítólag Walt Disney mesebeli kastélyát mintázta, illetve szintén megismerjük a kasztíliai kisváros óvárosát is. Továbbutazás Ávila-ba, Szent Teréz szülővárosába, a lovagok és a szentek városába, amely egy nagy várra emlékeztet, mivel a világon legjobban megőrzött XII. századi nagy várfal öleli körül. Itt megtekintjük Szent Teréz templomát, a Spanyolországban legkorábban épült gótikus katedrálist és átsétálunk a híres városfallal körülvett hangulatos óvároson. Salamanca, avagy a „legek városának” megtekintése, hiszen számos rendkívül híres spanyol személy született vagy lakott itt. Rengeteg érdekes „leg” adat vonatkozik erre a gyönyörű barokk városra, amely 1988 óta a világörökség része. Az óvárosi sétánk során többek között megtekintjük a csodálatos barokk főterét, óriási katedrálisát és egyetemi negyedét, ahol a szerencsehozó békát is megkeressük! Szállásunk és vacsorák Salamanca-ban vagy környékén lesz.

4. nap:
Valladolid-León-Astorga (370 km) Továbbindulás Valladolidba, az elegáns városba, amely néhány évig királyi főváros is volt és amely híres a „befejezetlen” katedrálisáról valamint, ahol meghalt Kolumbusz Kristóf is. Városnézés a gyönyörű Leónban, ahol többek között megnézzük a legnagyobb, több mint 2.500 m2 színes üvegablakkal rendelkező csodálatos Szent Mária katedrálist, átsétálva az óvároson emlékezünk Gaudíra és alkalom nyílik megkóstolni a számtalan „tapas” falatka egyikét. Továbbutazás a szintén Gaudí által épített püspöki palotájáról híres Astorgába, ahol a város apró dimenziója miatt szinte egy helyen fogjuk megtalálni az 1400-as években épült katedrálist, püspöki palotát, valamint a hangulatos kis főterét a városházával. Szállásunk és vacsoránk a Szent Jakab zarándokút nyomán, Ponferradaban vagy környékén lesz.

5. nap:
Ponferrada-Hajókirándulás az Atlanti-óceánon-Santiago de Compostela (220 km) Reggelinket elfogyasztva megtekintjük Ponferradaban a középkori lovagok által emelt várát és a reneszánsz stílusú bazilikáját barokk tornyával (belül nyitva tartás függvényében). Elhagyva a várost gyönyörű úton haladunk az óceánpart felé. Fakultatív ajánlatunk: hajókirándulásra hívjuk az Atlanti-óceánon. A hajókázás nagyon hangulatos kis halászhajón történik, amin keresztül megismerjük a helyi halászok régi halászási szokásait, a gyönyörű partokat és a számos deltatorkolatok egyikét. Hajózásunk során megkóstolhatjuk a forró gőzben készült friss kagylókat, híres galiciai fehér borral, törköly- krémmel. (aki nem kíván részt venni a programon, szabadidejében élvezheti az óceán hullámait). Szállásunk és vacsoránk 2 éjszakán át Santiago de Compostelában vagy környékén lesz.

6. nap:
Santiago de Compostela – tele érzelemmel! Városnézés az egyedülálló középkori Santiago de Compostelában, ahol az arra látogató úgy érzi szinte visszacsöppent az időben 500 évet. Titokzatos utcáit járva számtalan helyi legendával ismerkedünk meg és talán egy-egy boszorkányt is látunk majd. Ez a gyönyörű város a híres Szent-Jakab zarándokút, az „El Camino” vége is egyben. Megtudhatjuk mikor ünneplik itt a „szent évet” és emiatt a világ egyik közkedveltebb zarándokútjai közé is sorolhatjuk. Délután szabad program. Estére visszatérünk szálláshelyünkre, vacsora.

7. nap:
Oviedo-Altamira barlang -Santillana del Mar (555 km) Oviedon keresztül utazunk Santanderbe. Oviedo, Astúrias tartomány fővárosa, Spanyolország legészakibb területén helyezkedik el, ahonnan hajdanán elindult a híres „reconquista”. Gyönyörű románkori templomairól és meseszép természeti fekvéséről híres. Sétálunk a városban, majd hódoljon a pihenésnek, mártózzon meg a hűsítő hullámokban, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: az Altamira barlangban az őskori művészeti ábrázolásokat megtekintve élvezzük a barlangmúzeum csodáit, majd Santillana del Marba, Észak-Spanyolország egyik legszebb gyöngyszemébe vezet utunk. A skanzen jellegű múzeumvárosban szinte minden épület egyedülálló, és a Szent Julianna apátsági templom körül helyezkednek el. A kisvárost gyalogosan ismerjük meg a XIV.-XVIII. századi paloták és egyedi stílusú épületek között. Szállásunk és vacsoránk a következő 2 éjszakán át Santanderben vagy környékén lesz.

8. nap:
Baszkföld: Bilbao és Santander (240 km) Elfogyasztva reggelinket baszkföldre utazunk, ahol csodálatos természeti szépségeket láthatunk utunk mentén. Baszkföld fővárosába Bilbaoba érkezve gyalogosan megismerkedünk különleges óvárosával majd lehetőség nyílik a világhírű Guggenheim múzeumba is ellátogatni. Délután utunk Santanderbe vezet, mely város sokak szerint Spanyolország legszebb öblében helyezkedik el, ahonnan a tenger, a természet és a kisváros csodálatos összképet mutat, többek között a híres Magdolna palotájával vagy az óvárosi Pereda sétányával. Szálláshelyünkre térünk vissza, vacsora.

9. nap:
Burgos-Ribera del Duero borkóstoló -Madrid-Budapest (270 km) Reggelinket elfogyasztva az „El Camino” zarándokúton elhelyezkedő Burgos városával ismerkedünk, mely szinte teljes egészében megőrizte régi középkori jellegét. Itt található sokak szerint Spanyolország legszebb katedrálisa is, amely természetesen a világörökség része és ahol meglátogatjuk El Cid nemzeti hősük sírhelyét is. Rendkívül szép óvárosa számos látnivalót nyújt, mint a főtéren található városházát és rengeteg hangulatos utcáját, ahonnan kiszűrődik a finom báránysült illata. Megtekintjük óvárosának főterén a Szűz Mária katedrálist, mely különös benyomást kelt eleganciájával, harmóniájával. Az egyik olyan spanyol katedrális, melynek érdekessége, hogy önmagában vált az UNESCO Világörökség részévé. Fakultatív ajánlatunk: utunk végén a híres Ribera del Dueroi borvidéken finom borokat kóstolunk (aki nem kíván részt venni a borkóstolón, lehetősége van a település óvárosában sétálgatni). Madrid felé utazunk. Repülő menetrend függvényében rövid szabadidő Madridban majd transzfer a repülőtérre. Menetrendszerinti repülőjárattal (átszállás lehetősége) utazunk Budapestre. x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás repülőgéppel
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illeték
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak