Körutazások melléklet főoldal

Kanári-szigetek: Gran Canaria és Tenerife, körutazás, sok pihenéssel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 193792
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Spanyolország
Város:

Szállás / program részletes leírása



Rövid leírás:
    Egy úton kettő sziget megtekintése
    Pihenés mindkét sziget tengerpartján
    Kirándulások során a szigetek felfedezése
    Több fakultatív programból választhatunk


Program:


1. NAP: BUDAPEST – GRAN CANARIA

Menetrend függvényében, várhatóan a délutáni órákban utazás Gran Canariára. Transzfer a partközeli szállodába, majd pihenés.

2. NAP: SZIGETTÚRA GRAN CANARIÁN

Az első megálló a Degollada de las Yeguas, ahol beláthatunk a kanyonba, visszanézhetünk Maspalomas homokdűnéire és gyönyörű fotókat készíthetünk a tájról. A fotószünet után tovább kapaszkodunk felfelé a kanyon mentén elhaladva egy pálmaoázis és egy tevefarm mellett, amíg meg nem közelítjük Fataga termékeny vidékét, ahol déligyümölcsfák között vezet az út. A következő megálló a Mirador de Tune, ahol a kilátóból történő fotózás mellett a helyi étteremben megkóstolhatjuk a narancs-kaktuszfüge és a narancs-ananász gyümölcslevet. Ezek után vadregényes sziklaképződmények között kanyarog az út körülbelül 1200 méter magasságig, megnézzük Gran Canaria legmagasabb pontját, a Pozo de las Nieves-t (1950 m) és a következő megállóban lefotózhatjuk a Roque Nublo-t és a Roque El Fraile-t, valamint a szomszédos szigetet, Tenerifét és a Teidét, Spanyolország legmagasabb csúcsát. Ugyanitt lehetőség van a helyi kecske- és birkasajt, kaktuszlekvár, a sajátos kanári marcipán, valamint különböző helyi italok (rumok, banánlikőr stb.) kóstolására is. A sziget földrajzi központjában, Cruz de Tejedánál, ahol az összes grancanariai út keresztezi egymást, Teror felé indulunk Valleseco termékeny völgyén keresztül. Terorban városnézés, ahol megtekinthetjük a 150 éves arukária fenyőket, a templomot, ahol Gran Canaria védőszentje, a„Fenyő Szűz Mária” található, amihez zarándokok tízezrei látogatnak el minden évben, ez a sziget vallási központja. Ugyanitt található a híres Balkonok utcája is. A következő megálló Firgas, a vizek városa. Ezután az Arucasi Rum Üzem és Múzeumban, mely Spanyolország legrégebbi rumgyára, megtekintjük a rumgyártás folyamatát a pincészettől a bedobozolt üvegekig és végül végigkóstolhatjuk a gyár széles termékkínálatát. A következő megálló a Restaurante Cuatro Hermanas, ahol megebédelünk egy olyan étteremben, ami kifejezetten a helyiek által látogatott hely. Az ebéd 3 fogásos és a tipikus kanári ételek mellett a széles választékból kérhetünk hagyományos ételeket is. Az ebédhez ital is jár. Ebéd után következik a Bandama, ami az utolsó működő vulkán volt 5000 évvel ezelőtt Gran Canarián. A Pico de Bandama csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a tájra, belekukkanthatunk a 200 méter mély kráterbe és megcsodálhatjuk Las Palmas panorámáját. A kirándulás utolsó megállója a Finca Canarias, mely egy családi aloe vera ültetvény, ahol megismerkedünk ennek a rendkívül hasznos növénynek a tulajdonságaival és feldolgozásával. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

3. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon, aki akar, pihenhet, fürödhet. A helyszínen lesz lehetőség részt venni többféle hajókiránduláson, vagy egy jeep szafarin. Ezekről a helyszínen az idegenvezető fog részletesebb tájékoztatást adni. (Bármilyen programra jelentkezés a helyszínen).

4. NAP: PIHENÉS

Ezt a napot továbbra is pihenéssel, napozással töltjük. Aki szeretne, annak ezen a napon is lesz lehetősége fakultatív programokon részt venni.

5. NAP: GRAN CANARIA – TENERIFE

A reggelit követően a hajó indulásáig szabadprogram, majd Gran Canariáról áthajózunk az „örök tavasz szigetére” Tenerifére. A kompon a zárható szekrényekbe történő elhelyezésekért 1 €/csomag költséget kell fizetni.

6. NAP: SZIGETTÚRA TENERIFÉN

Ezen a napon egy egész napos szigettúrára indulunk, amely magába foglalja Tenerife déli, északnyugati és középső részének megtekintését. Idegenvezetőink segítségével az egész napos kirándulás időtartama alatt átfogó képet kapnak Tenerife, valamint a Kanári szigetcsoport múltjáról és jelenéről. Playa de las Americasból indulva első megálló Los Gigantes, ahol többek között egy lélegzetelállítóan hatalmas sziklafalat csodálhatnak meg, mely valójában egy vulkán hosszmetszete. Következő megálló El Tanque, ahol megkóstolhatják a helyi kávét (baraquito) és egy jellegzetes, forró, alkoholos italt, melyet a helyiek viagra naturalnak neveznek. Aki szeretne, fakultatívan tevegelhet. Ezután megismerkedhetnek a szerencsétlen sorsú kisváros, Garachico történetével és panorámikus látképével, majd Icod de los Vinosba érkezve, megtekinthetik az ezeréves sárkányfát és megcsodálhatják a San Marcos templomot, ahol egy gyönyörű ezüstoltár található. A város a borairól is híres, így megízlelhetik a helyi borokat, likőröket, valamint a finom sajtokat, egy borkóstoló keretében. Utunkat tovább folytatva, a nagyon ízletes és bőséges ebédet, a sziget északi részének legszebb városában, Puerto de la Cruzban egy tipikus kanári ízeket kínáló étteremben fogyasztjuk el, helyi muzsikaszóval kísérve. Ebéd után a sziget különlegessége, Spanyolország leglátogatottabb nemzeti parkja, a Las Cañadas következik. Körbejárjuk Spanyolország legmagasabb hegyét a 3.718 méter magas, többkamrájú alvó rétegvulkánt, a Teidét. Több megálló után a déli lejtőn térünk vissza Las Americasba, de még útközben a szomszéd szigetekben és a táj változatosságában gyönyörködhetünk.

7. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon, aki szeretne pihenhet, de számos fakultatív program közül is lehet választani. Például elmehetünk a sziget északi gyöngyszemének nevezett Loro Parkba, amely az egyik legnagyobb látványossága Tenerifének, mely egy különleges állatkert, helyi állatokkal. Itt található a világ legnagyobb papagájgyűjteménye, mely több mint 3000 különböző fajból áll, közülük 300 csak itt Tenerifén található. A csodálatos, színesebbnél színesebb madarak naponta többször szórakoztatják a látogatókat showműsorukkal. Ezen kívül fantasztikus delfin-show, lélegzetelállító orka és fóka show kínál felhőtlen szórakozást a park vendégeinek.

8. NAP: PIHENÉS

Továbbra is pihenhetünk, illetve több lehetőség van kirándulásokon való részvételre (helyszíni jelentkezéssel). Lehet választani hajókirándulást vagy felkereshetjük a sziget másik nevezetességét a Siam Parkot, amely 2014-ben elnyerte a világ legjobb vízi vidámparkja címet. A Siam Park, több mint egy vízi park, maga az ÉLMÉNY. Az égbe magasodó Tower Power, a 28 méter hosszú kamikaze csúszda majdnem függőlegesen ereszkedik le, és igazi adrenalinbomba a csúszás rajta. A hullámstrand, melynek egyik felén háromméteres, mesterségesen generált hullámokban lehet ugrálni. A másik, sekély része pedig fehérhomokos, szintén mesterségesen kialakított partszakaszba torkollik. Örökre szóló élményt nyújt minden látogatónak.

9. NAP: TENERIFE – BUDAPEST

Menetrend függvényében utazás Budapestre, érkezés várhatóan az éjszakai órákban.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás: repülővel és légkondicionált autóbusz,
- 8 éjszaka szállás 3***szállodákban 
- félpanziós ellátás + 2 ebéd
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- transzfer,
- foglalási díj.

Helyszínen fizetendő:

-fakultatív programok

 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak