Körutazások melléklet főoldal

Spanyol kitekintő - Madrid, Valencia, Toledo

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 211998
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Spanyolország
Város: Madrid, Toledo, Valencia

Szállás / program részletes leírása



Rövid leírás:
    Történelmi paloták és futurisztikus csodák
    Szuperexp resszel Valencia és Madrid közt
    Kényelmes program, könn yed kikapcsolódás

 

Program:

1. NAP: BUDAPEST – VALENCIA

Menetrend függvényében, repülés Spanyolország harmadik legnagyobb városába, Valenciába. (Utazás nagy kézipoggyásszal.) Érkezés után metróval megyünk szállásunkra, ahol lerakjuk csomagjainkat, és elkezdjük gyalogos városnézésünket. Már sétánk elején átjár bennünket a város különleges hangulata. Narancsfákkal övezett tágas sugárutak, szépen helyreállított történelmi emlékek, egységes városkép. Valencia egész Spanyolország egyik legzöldebb városa, a Királyi Parkot mi is bejárjuk. A város szívében megnézzük a Katedrálist, az impozáns főteret, a bikaviadal arénát és az UNESCO Világörökségi Listáján szereplő egykori selyempiacot is. A nap során egy helyi étteremben megkóstolhatjuk az eredeti paellát, ugyanis a híres spanyol rizses étel Valenciából ered és egy számunkra kuriózumnak számító horchata italt is elkortyolhatunk. Programunk végeztével visszatérünk szállásunkra.

2. NAP: VALENCIA – MADRID SZUPEREXPRESSZEL

Reggelit követően Spanyolország legnagyobb modern épületegyütteséhez megyünk, a „Tudományok Városa” területére. A futurisztikus épületek Santiago Calatrava építész munkái, de nem csak külső megjelenésük, de elhelyezkedésük is páratlan; a Túria folyó egykori medrében helyezkednek el. A folyót a városon kívüli csatornával kivezették a térségből, a megüresedő mederben Európa leghosszabb parkját és ezt a különleges modern épületcsoportot alakították ki. Lenyűgöző a látvány! Szabadprogram keretében lehetőség lesz bemenni az Óceanáriumba, mely egy vízi állatkert és delfinárium vagy a Tudományok Múzeumába. Kora délután felvesszük csomagjainkat a szállodánkban, és a vasútállomásra megyünk, ahol az AVE szuperexpresszel indulunk Madridba. A 300 km / órás sebességgel suhanó vonattal a Meseta látványos fennsíkján haladunk keresztül. Madridba érve elfoglaljuk a szállásunkat, majd lesz lehetőség sétálgatni az esti fényekben a hangulatos utcákon, vagy részt vehetnek egy flamenco show-n, ahol betekintést nyernek a tradicionális spanyol táncba. Flamenco show, itallal: 35 € (jelentkezés a helyszínen).

3. NAP: MADRID

A nap során tömegközlekedéssel és gyalog járjuk be Madridot, melyet kívül-belül megismerünk a nap végére. A barokk pompával díszített Királyi Palotával kezdünk, amit belülről is megtekintünk. Ezt követően Cervantes szobra, a Gran Vía sugárút forgataga következik, míg egy igazi különlegeséghez nem érünk, egy egyiptomi templomhoz. A Plaza Mayor és a Puerta del Sol terek mind a múlt sikereit hirdetik. Délután barangolunk a Retiro parkban, ami olyan Madridnak, mint a Central Park New Yorknak, vagy a Hyde Park Londonnak. Napunkat a spanyolok nemzeti múzeumánál a Pradonál zárjuk.

4. NAP: MADRID – TOLEDO – BUDAPEST

Reggeli után vagy szabadidő Madridban, vagy egy fakultatív kiránduláson vesznek részt velünk, ahol a régi fővárosba Toledoba utazunk. Madrid és Valencia fényűző modern városai után hatalmas lesz a váltás. A Tajo folyó által körbeölelt településnek sikerült teljesen megőriznie középkori hangulatát, melynek teljes belvárosa UNESCO világörökség. Mi egy panorámaútra indulunk autóbusszal, majd a híres toledói acéllal és a damaszkuszi ékszerkészítés rejtelmeivel ismerkedhetünk meg. A gyalogos városnézésünk során megtekintjük a spanyol egyház főtemplomát, a Toledói Katedrálist, El Greco képekben gyönyörködünk miközben 4 nemzet és 3 vallás történelmi emlékei vesznek körbe bennünket. Szabadprogram után útnak indulunk a madridi Barajas repülőtérre. Toledo fakultatív kirándulás (3 belépő + közlekedés) 45 €. Menetrend függvényében, előreláthatólag az esti órákban hagyjuk el Spanyolországot.

 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás: repülővel, Valencia-Madrid közt vonattal
- szállás,
- reggelis ellátás,
- magyar idegenvezetés,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték
- fakultatív kirándulás
- foglalási díj,

Helyben fizetendő:
-belépők

A reptéri illeték ára az indulásig változhat!

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak