Körutazások melléklet főoldal

Kanári-szigetek: Tenerife és Gran Canaria

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 216132
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Spanyolország
Város: Las Palmas, Maspalomas, Playa de las Americas, Tenerife

Szállás / program részletes leírása



Az út áttekintése
·  Két sziget látnivalói egy utazás alatt
·  Pihenés mindkét sziget tengerpartján
·  Kirándulások során a szigetek felfedezése
·  Több fakultatív programból választhatunk

"Napsütés, pálmafák, óceán! A szigetek tengeri élővilága, egzotikus éghajlata, természeti kincsei különleges nyaralást biztosítanak. A strandok és hatalmas vulkánok mindenkit lenyűgöznek."
Holecska Krisztián – A repülős utazások szakreferense
    
      
PROGRAM:

1. NAP: BUDAPEST – TENERIFE

Menetrend függvényében, várhatóan a délutáni órákban utazás Tenerifére. Transzfer a ***-os szállodába (4 éj), majd pihenés. Szállodánk a tengerparthoz közel helyezkedik el, saját bárral és medencével rendelkezik.

2. NAP: SZIGETTÚRA TENERIFÉN

Ezen a napon egy egész napos szigettúrára indulunk, amely magában foglalja Tenerife déli, észak-nyugati és középső részének megtekintését. Idegenvezetőink segítségével az egész napos kirándulás időtartama alatt átfogó képet kapnak Tenerife, valamint a Kanári szigetcsoport múltjáról és jelené­ről. Playa de las Americasból indulva első megálló Los Gigantes, ahol többek között egy lélegzetelállítóan hatalmas sziklafalat csodálhatnak meg, mely valójában egy vulkán hosszmet­szete. Következő megálló El Tanque, ahol megkóstolhatják a helyi kávét (baraquito) és egy jellegzetes, forró alkoholos italt, melyet a helyiek viagra naturalnak neveznek. Ezután megis­merkedhetnek a szerencsétlen sorsú kisváros, Garachico tör­ténetével és panorámás látképével, majd Icod de los Vinosba érkezve megtekinthetik az ezeréves sárkányfát és megcsodál­hatják a San Marcos templomot, ahol egy gyönyörű ezüst oltár található. Utunkat tovább folytatva a nagyon ízletes és bőséges ebédet a sziget északi részének legszebb városában, Puerto de la Cruzban egy tipikus kanári ízeket kínáló étteremben fogyaszt­juk el, helyi muzsikaszóval kísérve. Ebéd után a sziget külön­legessége Spanyolország leglátogatottabb nemzeti parkja következik. Körbejárjuk Spanyolország legmagasabb hegyét a 3.718 méter magas, többkamrájú alvó rétegvulkánt, a Teidét. Több megálló után a déli lejtőn térünk vissza Las Americasba, de útközben még a szomszéd szigetekben és a táj változatosságá­ban is gyönyörködhetünk.

3. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon, aki szeretne, pihenhet, de számos a helyi utazási irodák által szervezett fakultatív program közül is választhat. Idegenvezetőnk természetesen ott lesz, és információkkal segít­séget nyújt a választásban, megrendelésben. Például elmehe­tünk a sziget északi gyöngyszemének nevezett Loro Parkba. Ez az egyik legnagyobb látványosság Tenerifén, mely egy külön­leges állatkert, helyi állatokkal. Itt található a világ legnagyobb papagájgyűjteménye, mely több mint 3.000 különböző fajból áll, közülük 300 csak itt Tenerifén található. A csodálatos, színe­sebbnél színesebb madarak naponta többször szórakoztatják a látogatókat show-műsorukkal. Ezen kívül fantasztikus delfin show, lélegzetelállító orka és fóka show kínál felhőtlen szórako­zást a park vendégeinek.

4. NAP: PIHENÉS

Továbbra is pihenhetünk, vagy helyi irodák által szervezett programon vehetünk részt. A választásban, szervezésben ide­genvezetőnk ekkor is fog segíteni. Dönthetünk hajókirándulás mellett, vagy a sok program egyikeként felkereshetjük a sziget másik nevezetességét, a Siam Parkot, amely 2014-ben elnyerte a világ legjobb vízi vidámparkja címet. A Siam Park több mint egy vízi park, maga az ÉLMÉNY. Az égbe magasodó Tower Power, a 28 méter hosszú kamikaze csúszda majdnem függőlege­sen ereszkedik le, s igazi adrenalinbomba a csúszás rajta. A hul­lámstrand, melynek egyik felén háromméteres, mesterségesen generált hullámokban lehet ugrálni, a másik, sekély része pedig fehérhomokos, szintén mesterségesen kialakított partszakaszba torkollik, örökre szóló élményt nyújt minden látogatónak.

5. NAP: TENERIFE – GRAN CANARIA

A reggelit követően a hajó indulásáig szabadprogram, majd Tenerife-ről áthajózunk Gran Canaria-ra. A kompon csomagunk zárható szekrénybe történő elhelyezésé­ért 1 €-t kell fizetni. Szállás Tenerifén ***-os szállodában (4 éj). Szállodánk közel van a tengerparthoz, de saját bárral és meden­cével is rendelkezik.

6. NAP: SZIGETTÚRA GRAN CANARIÁN

A mai napi kirándulásunk első megálló a Degollada de las Yeguas, ahol beláthatunk a kanyonba, visszanézhetünk Maspalomas homokdűnéire és gyönyörű fotókat készíthe­tünk a tájról. A fotószünet után tovább kapaszkodunk felfelé a kanyon mentén elhaladva egy pálmaoázis és egy tevefarm mellett, amíg meg nem közelítjük Fataga termékeny vidékét, ahol déligyümölcsfák között vezet az út. A következő megálló a Mirador de Tunte, ahol a kilátóból történő fotózás mellett a helyi étteremben megkóstolhatjuk a narancs-kaktuszfüge és a narancs-ananász gyümölcslevet. Ezek után vadregényes sziklaképződmények között kanyarog az út körülbelül 1.200 méter magasságig, megnézzük Gran Canaria legmagasabb pont­ját, a Pico de las Nieves-t (1.950 m) és a következő megállóban lefotózhatjuk a Roque Nublo-t és a Roque El Fraile-t, valamint a szomszédos szigetet, Tenerifét továbbá a Teidét, Spanyolország legmagasabb csúcsát. Terorban városnézés, ahol megtekint­hetjük a 150 éves arukária fenyőket, a templomot, ahol Gran Canaria védőszentje, a „Fenyő Szűz Mária” található, amihez zarándokok tízezrei látogatnak el minden évben, ezért ez a sziget vallási központja is. Ugyanitt található a híres Balkonok utcája is. A következő megálló Firgas, a vizek városa. Ebédünket a helyiek által látogatott Restaurante Cuatro Hermanas-ban fogyasztjuk el. 3 fogásos menünk, mely az italokat is tartal­mazza, tipikus helyi vagy hagyományos ételekből áll, kívánság szerint. Az ebédhez ital is jár. Következő látnivalónk a Bandama, ami az utolsó működő vulkán volt 5.000 évvel ezelőtt Gran Canarián. A Pico de Bandama csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a tájra, belekukkanthatunk a 200 méter mély kráterbe és megcso­dálhatjuk Las Palmas panorámáját. A kirándulás utolsó megál­lója a Finca Canarias, mely egy családi aloé vera-ültetvény, ahol megismerkedünk ennek a rendkívül hasznos növénynek a tulaj­donságaival és feldolgozásával. Az esti órákban érkezünk vis­sza szállásunkra.

7. NAP: PIHENÉS

Ezen a napon, aki akar, pihenhet, fürödhet. A helyszínen lesz lehetőség részt venni helyi szervezésű, többféle programon. Ezekről a helyszínen az idegenvezető fog részletesebb tájékoz­tatást adni. (Programra jelentkezési lehetőség a helyszínen).

8. NAP: PIHENÉS

Ezt a napot továbbra is pihenéssel, napozással töltjük.

9. NAP: GRAN CANARIA – BUDAPEST

Menetrend függvényében utazás Budapestre, érkezés várha­tóan az éjszakai órákban.

 

Plusz szolgáltatások & kedvezmények:
- minden autóbuszos utunknál ingyenes oda-vissza transzfert biztosítunk utasaink számára az alábbi városokból: Debrecen, Dunaújváros, Füzesabony, Gyöngyös, Kecskemét, Kiskunfélegyháza, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs, Szeged, Szekszárd. (További felszállási helyek bizonyos utaknál Budaörs, Győr, Nagykanizsa, Siófok, Székesfehérvár, Tatabánya, Tiszaújváros.)
- ingyenes parkolás repülős útjainknál, a repülőtér közelében, a parkoló és a repülőtér közötti oda-vissza transzfert szintén ingyenesen nyújtjuk. A parkoló igényes, aszfaltozott és a nap 24 órájában őrzött.
- 65 év felettiek kedvezménye = Kedvesség a tapasztaltaknak!
Minden utasunknak, aki  az utazása indulásáig betölti 65. életévét extra, mindennel összevonható kedvezményt biztosítunk, mindössze születési dátumát kell megadnia foglaláskor. A kedvezmény mértéke egységesen: 2.000,- Ft/fő.
- Egyágyas felár kedvezmény = Segítség, ha nem sikerülne a társítás!
Egyedül utazó utasaink kérhetnek társítást, Ha mégsem sikerülne társat találni (azaz páratlan számú társítást kérő van az úton), akkor 20.000 Ft-ot a Proko Travel átvállal az egyágyas felárból minden Proko Travel által szervezett utazás esetében. A kedvezmény igénybevételéhez indulás előtt min. 30 nappal le kell adni a foglalást. Az egyágyas felár összege, maximum: 20.000 Ft.

Utolsó sor kedvezmény:  Autóbuszainkban az utolsó széksor (általában jobboldali 11. és baloldali 13. sor) kevésbé, vagy egyáltalán nem dönthető. Azon utasainknak, akiknek már máshol nem tudunk helyet biztosítani, és ezt előzetesen igénylik, 5.000 Ft extra, egyéb kedvezménnyel összevonható árengedményt adunk.

Ingyenes audio guide rendszer = A modern körutazás eszköze
2011 óta egyre több körutazásunknál használunk audio guide rendszereket. Ezek olyan fülhallgatóval ellátott adó-vevők, melyek segítségével akár 100 méterről is tökéletesen hallhatja az utas az idegenvezetője ismertetőjét. A városnézések jóval szabadabbá és könnyedebbé válnak ezen eszközök által. Sok utazási irodától eltérően mi a saját audio guide rendszereink használatáért nem számítunk fel plusz díjat, sőt minden utasunkat megajándékozzuk egy fülhallgatóval a rendszer használatának kezdetekor. A rendszerek korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésünkre, így nem tudjuk minden körutazásunk esetében biztosítani.



Tudnivalók az árról

Utazás: repülővel, a helyszínen légkondícionált autóbusszal 
Szállás: 3 csillagos szállodákban
Ellátás: Félpanzió + 2 ebéd

MI MINDENT TARTALMAZ AZ ALAPÁR?
  • A leírt alapprogramot
  • Szállást 3 és 4 csillagos szállodákban
  • Ellátást: félpanzió (reggeli és vacsora) + 2 ebéd
  • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
  • A retúr repülőjegy alapárát
  • Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
  • Egy kézipoggyászt
  • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára
  • Fix, foglaláskor választható ülőhelyet a kinti autóbuszon
  • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 881 utazás 351 434 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak