Körutazások melléklet főoldal

Világörökségek nyomán Spanyolországban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 225532
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Spanyolország
Város: Barcelona

Szállás / program részletes leírása



1.nap. Budapest-MadridElutazás menetrend szerinti járattal az esti órákban.Érkezés Madridba, ahol a kinti idegenvezető várja majd a csoportot. Ezt követően transzfer a szállásra.
2.nap. MadridEnergiával és kulturális látnivalókkal tele, Madrid egy modern metropolisz, amely ízelítőt nyújt az igazi Spanyolországból. A széles forgalmas utakat gyönyörű parkok szakítják meg. Madrid nem rendelkezik Andalúzia tradicionális bájával vagy Barcelona szépségével, de rendkívül izgalmas légkört kínál. A folyamatosan pezsgő város elkényezteti a turistákat a rengeteg látnivalóval és programmal. A világszínvonalú Prado Múzeum végtelen számú remekműveket mutat be a spanyolországi Arany Korszakból, és a 18. századi Királyi Palota verseng a csodálatos Versailles-i ChÃ-˘teau-val. Az egész napos városnézés során felfedezzük Madrid legfontosabb nevezetességeit.
3.nap. Toledo-El EscorialReggeli után indulás délre fekvő Toledoba, mely sokak szerint Spanyolország legcsodásabb városa. A város központja a várhegy, melyet a Tajo folyó ölel körbe három oldalról. Toledót egyrészt úgy ismerik, mint a három kultúra városát, mivel évszázadokon át keresztények, zsidók és arabok népesítették be, másrészt, mint a királyok városát, mert ez volt a királyi udvar székhelye I. Károly spanyol király uralkodásának idején. Séta a teljes egészében műemlék óvárosban , a zsidó negyedben. Ezt követően látogatás az Escorial kolostorpalotában ,mely a XVI. század óta a spanyol királyi család temetkezési helyéül szolgál, míg a XVIII. századig uralkodói rezidencia is volt. Visszautazás a szállásra az esti órákban.
4.nap. Segovia-AvilaElső állomásunk a sziklára épült Segovia, a csodálatos fekvésű kasztíliai város, mely számtalan műemlékkel rendelkezik. Ezek közül sétát teszünk a római vízvezeték körül, megtekintjük a több királyi családnak rezidenciául szolgáló romantikus, mór emlékeket is őrző várkastélyt, az Alcazart, a Katedrálist a “ gótika utolsó lélegzetének “nevezett gyöngyszemet, melynek gyönyörű kerengőjéből nyíló múzeum is gazdag anyaggal rendelkezik. Látogatás a Ávilai Szent Teréz szülővárosában és egykori lakóhelyén. Szent Teréz egy eksztázisban átélt látomása után megalapította a karmelita rend ún. sarutlan apácakolostorát. A város egyházi jellegű épületei közül igen sok az ő nevéhez kapcsolódik. Avila városában található a legtöbb egy főre jutó gótikus és román stílusú templom egész Spanyolországban.Szállás elfoglalása Salamanca környékén
5.nap: SalamancaVárosnézés az arany városban, mely sokak szerint Európa egyik legszebb reneszánsz városa. Salamanca egyben Spanyolország legfontosabb egyetemi városa is,itt volt az ország első felsőoktatási intézménye ahol Kolumbusz Kristóf is tanított. Séta az egyedi hangulatatot árasztó homokkőszínű épületek között, melynek egyikét, a XV.századi Casa del las Conchas homlokzatát 350 homokkőkagyló díszíti, majd megtekintjük a régi katedrális faragott szobrait, melyek között egy űrhajóst is felfedezhetünk. A városnézés után továbbutazás és a szálláshely elfoglalása Santiago de Compostela környékén.6.nap: Santiago de Compostela-AstorgaSantiago de Compostela a legendás középkori zarándokút, a Camino de Santiago (Szent Jakab útja) végső célállomása, amelyet az UNESCO világörökségi helynek tekint. A város Szent Jakab apostolról lett ("Santiago") lett elnevezve, aki itt van eltemetve. Santiago minden bizonnyal Spanyolország egyik legmonumentálisabb városa, amelynek saját építészeti stílusa van. Ugyanakkor a város tele van élettel amihez hozzájárul az is, hogy itt található az egyik leghíresebb egyetem, így a diákok fiatalos környezetet biztosítanak a történelmi falak között. Megtekintjük a székesegyházat, a Plaza Obradoirot és a titokzatos, keskeny utcákat. Ezt követően útban Leon felé rövid megálló Astorgában. A város egy részét még mindig lenyűgöző római kori fal veszi körül és az ország egyik legszebb kisvárosa. Megtekintjük a híres katalán építész, Gaudi által megálmodott Palacio Episcopalt, majd a szállás elfoglalása Leon környékén
7.nap: Leon-Burgos-LaguardiaLeón királyságának egykori fővárosa a Szent Jakab-út mentén található, a spanyol Meseta szívében. Rövid városnézésünk során sétálunk a történelmi központban, melyet a katedrális tornyai és a Szent Isidro templom ural. Tovább utazás Burgosba, mely a Rio Arlanzón folyó két partján terül el. Fő látnivalója a hatalmas gótikus katedrális, mely a Világörökség része. Laguardiában a középkori faluban megtekintjük a sziklába vájt üregeket, melyekben a bort tárolták, majd a szállás elfoglalása Zaragoza környékén.8.nap: Zaragoza-BarcelonaRövid városnézés Zaragozaban,az aragóniai királyság egykori fő- és koronázó városában , majd folytatjuk utunkat Barcelonába. A délután folyamán a középkori városmaggal folytatjuk a napot. Vár a Gótikus Negyed a Katedrálissal és Királyi Palotával, a Katalán tér, majd séta a híres Ramblas-on. Rövid szabadidő, majd következik a La Boqueria piac a maga színes kavalkádjával, a Plaza Real, klasszicista jellegű árkádos tere, közepén a Három Grácia szökőkútjával és a 60 méter magas Kolumbusz szobor.
9.nap: Barcelona-BudapestReggeli után folytatjuk ismerkedésünket Katalónia színes fővárosával, amit Gaudi munkássága tett még érdekesebbé. Művei mind az Unesco világörökség részei. A délelőtt folyamán megtekintjük a Güell park külső részét; a Sagrada Familiát, Gaudi életművét helyi idegenvezetővel (Ár: 9.500 Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő!), ami még nem készült el, de ha elkészül, a világ legnagyobb római katolikus bazilikája lesz, valamint a Passeig Gracia gazdag polgári - köztük 2 Gaudi tervezésű – házait, majd megálló Montjuic-hegyi kilátónál. Délután szabadidő, majd a kora esti órában transzfer a reptérre. Hazautazás menetrend szerint.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

T


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- szállás,
- félpanzió,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- transzfer,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 601 utazás 347 630 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak