Körutazások melléklet főoldal

Spanyolországi nagykörutazás - repülővel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 228117
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Spanyolország
Város: Madrid, Barcelona, Granada

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged – Budapest – Genova (körny.) (1090 km)Kora reggel indulunk Szegedről Bu­dapesten át Szlovénia és Itália le­nyűgöző természeti szépségű tájain keresztül. Tranzitszállásunk Olasz­országban lesz. Útközben többször tartunk pihenőt, lehetőségünk nyí­lik ebédelni, a szállásunkon pedig vacsorázni.

2. nap:
Genova – Ventimiglia – Costa Brava (860 km)Utunkat folytatjuk a páratlan Fran­cia Riviérán keresztül. Vacsoránk és szállásunk az észak-spanyolor­szági Costa Brava partszakaszán lesz. (Repülővel érkező utasainknak transzfer a barcelonai repülőtérről a szállodába.) Vacsora után egy kel­lemes sétát tehetünk az óvárosban, valamint a tengerparti sétányon és élvezhetjük mediterrán hangulatát.

3. nap:
Costa Brava – Zaragoza – Madrid (630 km)Reggeli után Madrid felé indulunk, ismerkedünk az Ibériai-félsziget legnagyobb országával. Nagyjából félúton az egykori aragon királyi székhely, az Ebro partján épült Zaragoza „Pilar” bazilikáját tekint­jük meg, utána pedig rövid sétát teszünk az óvárosban. Madridi szálláshelyünkre, ahol 2 éjszakát töltünk, az esti órákban érkezünk meg. Vacsora.

4. nap:
Madrid és az Escorial (110 km)Délelőtt Madrid nevezetességei­vel ismerkedünk: a Spanyolország téren a Cervantes-emlékművel kezdjük, majd a Királyi Palota érin­tésével a Főtérre érkezünk. A Plaza Mayor környékén, a Habsburg-ne­gyedben az óváros hangulatát él­vezhetjük. Betekintünk egy Sonka Múzeumba, ahol megkóstolhatjuk a világhírű spanyol hosszú érlelé­sű sonkát. Szabadidő a Puerta del Sol-on vagy igény szerint Európa egyik legszebb Királyi Palotáját és a méltán világhírű Prado képtárat magyar nyelvű helyi idegenve­zetővel látogatjuk meg. Délután szabadidő a spanyol fővárosban. Fakultatív ajánlatunk: jöjjön velünk a világ nyolcadik csodájá­hoz, az El Escorialba. A Guadarra­ma-hegység lábánál álló monu­mentális épületegyüttes nemcsak a spanyol királyok temetkezési helyének épült, hanem a világ leg­nagyobb királyi palotája is volt... Helyi idegenvezető kalauzol végig a királyi palota termein, a bazilikában, a könyvtárban és a spanyol királyok panteonjában. Vacsora a szálláshe­lyünkön.

5. nap:
Toledo és Córdoba (560 km)Reggeli után Kasztília fővárosá­ba, Toledóba utazunk. A város le­nyűgöző panorámáját nagyszerű fekvésének köszönheti... Miután megcsodáltuk, műemlékeit kívülről tekintjük meg: az arab negyedben a Zocodover nevű Főteret, majd a ke­resztény negyedben a gótikus San­ta Maria Katedrálist, a Városházát, El Greco leghíresebb festményét az „Orgaz gróf temetését” (zsidó negyed, Szt. Tamás templom) és a San Juan de los Reyes templomot. A Szt. Márton hídon visszasétá­lunk a buszunkhoz, és Don Quiojte nyomdokain haladva Andalúzia felé folytatjuk utunkat. Cervantes „szélmalmai” után a híres kasztíli­ai borvidéken haladunk át, majd a Sierra Morena hegységen átkelve érkezünk Andalúziába, itt ebéde­lünk. Délután az egykori ibériai isz­lám központját, Cordobát látogatjuk meg. Megismerkedünk a lenyűgö­ző Nagymecsettel, a Mezquitával (előre jelezni), majd sétát teszünk az óváros „mór időket” idéző sikátoraiban. Estére sevillai szálláshelyünkre érkezünk, vacsorázunk.

6. nap:
Sevilla és Gibraltár (580 km)Délelőtt Sevillával ismerkedünk. Az Alcazar megtekintése (előre jelezni) után a Santa Cruz negyedben több opera híres helyszínén járunk: ellátogatunk a sevillai borbély házához, Don Juan csábításainak színhelyére, a neves Fogadóhoz, a Babérfához és a csal­fa Carmen halálának színhelyéhez - a Maestranza Arénánál szobrával fotózkodhatunk. A világ legnagyobb gótikus katedrálisában Kolumbusz sírját is felkeressük. Útközben az andalúz konyha finomságait kóstol­hatjuk egy út menti vendéglőben. Fakultatív ajánlatunk délutánra: Gibraltárba látogatunk, ahol helyi városnéző kisbuszokkal jutunk el az Europa Point kilátóhoz, ahonnan jó időben átlátunk Afrikába egészen az Atlasz hegységig és láthatjuk a félsziget legdélebbi pontját is, Tarifa tengerbenyúló földnyelvét. A hófehér mészkőszikla cseppkő­barlangjának bejáratánál gyakran tanyáznak a híres kurtafarkú maká­kó majmok, akik szívesen pózolnak nekünk. Később az ibériai iszlám fellegvárába, Granadába érkezünk, ahol 2 éjszakát töltünk.

7. nap:
Granada (20 km)A híres spanyol mondás szerint „aki nem látta Granadát, nem lá­tott semmit!”. Városnézésünk során sétálunk a belvárosban, Városháza, Karavánszeráj. A Királyi Kápolnában megnézzük a Katolikus királyok, va­lamint Őrült Johanna és Szép Fülöp síremlékét. A leghangulatosabb Al­bayzin városrészből (világörökség), az Alhambrát pillanthatjuk meg, mely Spanyolország leglátogatottabb műemléke, ezért ezt csak előzetes foglalással tekinthetjük meg, és naponta korlátozott számú látogató keresheti fel. Fakultatív ajánla­tunk: (jelentkezéskor foglalni kell!) helyi vezető kíséretében látogatjuk meg a mór palotaépítészet leg­szebb remekművét, az Alhambrát, mely 1984 óta a világörökség ré­sze. A lélegzetelállítóan szép, la­birintusszerű épületegyüttes 250 éven át volt a granadai uralkodók rezidenciája. V. Károly palotája, az Alcazaba és a Naszridák palotájá­nak megtekintése után színpompás kerteken át a nyári rezidenciába, a Generalife-be érünk.

8. nap:
Granadától a Costa Braváig (880km)Kora reggel a Costa Brava felé in­dulunk, átkelünk a Sierra Nevada hegységen, a levantei tengerpart felé. Útközben többször tartunk pihenőt: Lorca vára alatt, Murcia, Cartagena és Valencia mellett, Be­nidorm és Salou határában, végül a közkedvelt katalán borvidék, Pe­nedés érintésével érkezünk meg. Vacsoránk és szállásunk a Costa Brava partszakaszon lesz.

9. nap:
Costa Brava vagy Barcelona és Montserrat (130 km)Adja át magát a pihenésnek a napfényes tengerparton, vagy jöj­jön velünk fakultatív kirándulásra Barcelonába és a híres katalán zarándokhelyre, Montserratba. Programunkat Barcelonában kezd­jük Gaudi híres művével, a Sagrada Familiával, majd a Gótikus negyed Katedrálisát tekintjük meg kívülről. Végig sétálunk a Ramblán, mely­nek végén Kolumbusz Kristóf égbe mutató szobra mutatja az utat az ismeretlen tenger felé. Később fel­megyünk a ’92-es Olimpia színhe­lyeire a Montjuic-dombra. Délután a lélegzetelállító Montserrati ko­lostort keressük fel, ahol a Fekete Madonnát látogatjuk meg. Este szálláshelyünkön vacsorával vár­nak bennünket.

10. nap:
A Riviérán és a Ligur-parton át (1120 km)Repülővel utazóknak transzfer a barcelonai repülőtérre, hazautazás Budapestre. Autóbusszal hazafelé indulunk a francia Riviérán és az olasz Ligur-parton keresztül több­szöri megállókkal, szálláshelyünk Brescia környékén lesz.1

1. nap:
Udine – Szlovénián át Budapest – Szeged (810 km)Reggeli után folytatjuk utunkat az Udine – Szlovénia útvonalon hazafe­lé, útközben pihenőkkel, ebédelési lehetőséggel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, majd továbbuta­zás Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás repülőgéppel
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illeték
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 881 utazás 351 434 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak