Körutazások melléklet főoldal

Spanyol varázslat: Kasztília, Valencia és Toledo

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 228129
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Spanyolország
Város: Madrid

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Budapest–Madrid Elutazás menetrendtől függően repülővel Madridba. Transzfer a szállodába, ahol 3 éjszakán keresztül szálláshelyünk lesz. Repülő menetrend függvényében autóbusszal ismerkedünk a várossal, átfogó képet kapva Madridról. A Las Ventas Bikaviadal arénától indulva a Santiago Bernabeu érintésével megállókkal a Cuatro Torres üzleti negyedbe utazunk, Madrid 4 nagy felhőkarcolójához. Útközben elhaladunk a Cuzco, Picasso-torony, Felfedezések tere, Kolumbusz emlékmű, Kasztilia-tér, Európa Kapu útvonalon. Gyalogos városnézésünk során Madrid óvárosában főbb nevezetességeivel ismerkedünk: Almudena katedrális, Mercado San Miguel piac (kívülről), Puerta del Sol, Plaza Mayor (főtér) majd autóbusszal szálláshelyünkre utazunk, közben számos nevezetesség mellett haladunk el: Posta Palota, Palacio Liria, Gran Via, Debod templom, Spanyolország tér, Calle Mayor, Puerta del Sol, Parlament, Neptun szökőkút, Alcala-kapu, útvonalon utazunk, majd szálláshelyünkre érkezünk.

2. nap:
Madrid – a spanyol főváros és az El Escorial (60 km) Reggelit követően folytatjuk ismerkedésünket a spanyol fővárossal: Cervantes-emlékmű, Királyi Palota, óváros, Fakultatívajánlatunk: a méltán világhírű Prado Múzeum megtekintése, látogatás magyar nyelvű idegenvezetővel. Legnagyobb spanyol festők egyedülállóan gazdag kép gyűjteménye: El Greco, Velazquez, Goya, Zurbaran, Murillo … A városnézést követően délután szabadidő, vásárlási lehetőség a belvárosban vagy jöjjön velünk! Fakultatívajánlatunk: (jelentkezéskor foglalni kell!) Ellátogatunk a világ nyolcadik csodájához, az El Escorialhoz. A spanyol királyok rezidenciáját és temetkezési helyét helyi vezetéssel ismerhetjük meg. Visszatérünk szálláshelyünkre.

3. nap:
Madridból szuperexpresszel Toledóba 30 perc alatt! Reggelit követően kedvére élvezheti Madrid hangulatát egyénileg vagy jöjjön velünk! Fakultatívajánlatunk: metróval a pályaudvarra igyekszünk és szuperexpressz gyorsvonattal Kasztília fővárosába, Toledóba utazunk, ahol autóbusszal érkezünk a volt királyi székhelyre, mely gazdag történelmi múlttal rendelkezik és nyomába eredünk! Páratlan műemlékeit látogatjuk meg idegenvezetőnkkel: a város fölé emelkedő katedrálisát, a városházát, a zsidó negyedet, a Santo Tomé-templomot, El Greco leghíresebb festményével. Szabadidejében kedvére ismerkedhet a várossal majd szuperexpresszel Madridba térünk vissza. Estére flamenco-estre csábítjuk! Fakultatívajánlatunk: tipikus spanyol flamenco show-n veszünk részt, hangulatos zenével, tánccal.

4. nap:
Madridból szuperexpresszel a csodálatos Valenciába 1 óra 40 perc alatt! Reggelinket követően ismét a gyorsvonat lesz a segítségünkre, hogy „pillanatok alatt” a művészetek városába, Valenciába utazzunk. Spanyolország 3. legnépesebb városát gyorsan megszeretjük mediterrán hangulata, friss levegője, az utcákból áradó tisztaság, gyönyörű pálmafákkal szabdalt épületei és pezsgő, de mégis nyugodt életét látva! A vonatpályaudvarról autóbusszal indulunk a város felfedezésére: a kikötő felől érkezve az egykoron folyómedret feltöltve megcsodáljuk a híres spanyol építész, Santiago Calatrava által tervezett hatalmas, csodálatos és futurisztikus épületekből álló komplexumait, mindegyike valóságos modern építészeti mestermű! Az Opera, L`Hemisferic és a Tudomány Múzeumának épületeit. A Guliver park mellett elgurulva Európa legnagyobb gótikus városkapuja a Torres de Serranos-t követően érkezünk szálláshelyünkre. Rövid pihenőt követően gyalogosan és az ultramodern metrót kihasználva Valencia meghódítására indulunk: Bazilika és a közvetlen közelségében lévő gótikus katedrálisa (benne a Szent Grál másolata és Goya festmények), a mediterrán hangulatú Casco Antiguo és Barrio del Carmen városrészek szűk, kanyargós, labirintus-szerű utcáin érjük el a piac épületét. Óvárosi sétánkat templomok, szépen díszített házak kísérik. Városnézésünk végén talán a leghíresebb valenciai Selyembörze (Selyempalota) gótikus épületét tekintjük meg, melynek külső és belső látványa lebilincseli az idelátogatót! Szabadidő a városban majd a szálláshelyünkre térünk vissza. Estére fakultatívborkóstolóval egybekötött vacsorát ajánlunk: jöjjön velünk Valencia hangulatos óvárosába és foglaljon helyet egy tipikus spanyol étteremben, ahol a vacsoránk helyi ízeknek megfelelően hamisíthatatlan valenciai paella lesz borkóstolóval egybekötve (közlekedés metróval csoportosan).

5. nap:
Te csodálatos Valencia! … és hazautazás Budapestre Reggelit követően a repülőmenetrendtől függően lehetőség nyílik egyénileg a méltán világhírű, Európa legnagyobb Óceonográfiai Múzeumának megtekintésére (taxi: kb 15 Euro/út a belvárosból), ahol 110 ezer m2-en kül- és beltéri területeken a tengeri élővilág több ezer példáját tekinthetjük meg, köztük cápákat, delfineket és fókákat. A víz alatti, 70 méter hosszú csatornába lépve a cápák és a különböző tengeri állatok szó szerint az ember körül úszkálnak. Lebilincselő élmény vár ránk! Ha a vízivilág nem elég csábító, egyénileg lehetőség nyílik könnyedén a valenciai metrón elérni a belvárost, helyet foglalni egy-egy tapas bárban, leülni egy csésze kávéra és szemlélni egy igazi mediterrán nagyváros mindennapjait, szabadidő Valenciában, igény szerint a még nem látott objektumok felkeresése egyénileg. Repülő menetrend függvényében (átszállás lehetősége) transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás repülőgéppel
- Közlekedés
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Telepített magyar nyelvű képviselet
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Repülőtéri illeték
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak