Körutazások melléklet főoldal

A felülmúlhatatlan Andalúzia

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 44671
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Spanyolország
Város: Cádiz, Cordoba, Gibraltár, Granada, Jerez, Malaga, Marbella, Sevilla, Torremolinos

Szállás / program részletes leírása



Szédítő műemlékhalmaz - és nemcsak mennyiségileg hanem minőségben is! Mindehhez különleges tengerpartok, hegyláncok adnak körítést! Érdemes velünk tartani - és alaposan felkészülni!

Program

1.nap
Délutáni utazás repülővel Malaga-ba. Szállás elfoglalása Costa del Sol híres üdülővárosában. (3 éj)   

2.nap
RONDA- MARBELLA A Costa del Sol híres tengerparti útján haladunk nyugati irányban, majd vad hegyeken át: Ronda – egész Spanyolország legromantikusabb városának tartják a meredek kör alakú sziklapalotára épült várost, amely műemlék sokaságával várja a turistákat: arab fürdő, Spanyolország legrégebbi arénája, a mór király háza, Mondrajón Palota és a lenyűgöző völgyhíd.  Marbella – óvárosi séta a fehér utcákon, szabadidő a nagyvilági üdülővárosban.   

3.nap
MALAGA-MIJAS Választható programként helyi közlekedéssel az Unitravel idegenvezetőjével: délelőtt Malaga – városnézés keretében: katedrális, Alcazaba-vár, Picasso Múzeum. Délután megtekinthető Mijas, egy tipikus fehér házsorokból, terekből álló hegyi andalúz kisváros (helyi járattal)   

4.nap: GIBRALTÁR (fakultatív) - COSTA DE LA LUZ – Egy különleges élményt nyújt a mind a mai napig brit fennhatóság alatt álló „sziklagyarmat” megtekintése. Fakultatív program keretében látogatást teszünk, külön légkondicionált mini busszal, helyi idegenvezetéssel: a szabadon élő majmokról is elhíresült sziklánál, ahonnan rendkívüli kilátás nyílik a Gibraltári-szoroson át Észak-Afrikára; a St. Michael cseppkőbarlangjánál, valamint az Európa Pontnál, majd séta a Main Street pub-jai és terei mentén; anglikán templomok. Európa legdélibb pontjának érintésével (fotószünet) haladunk a festői Costa de la Luz mentén, melynek partjait már az Atlanti-óceán mossa. CONIL de la Frontera – egy elbűvölően szép andalúz kisváros: séta az óceáni promenádon és a hófehér kanyargós utcákon, bájos műemléki tereken. Szállás a Costa de la Luz parti régióban. 

5.nap
CADIZ- JEREZ A korabeli nagy felfedezésekről ismert híres kikötőváros Európa legrégebbi (főníciai) alapítású városa. Séta az óceánba nyúló földnyelvre épült óvárosban: barokk katedrális, Santa Cruz, díszes városkapu. Jerez de la Frontera – a sherry ital őshazájában megtekintjük: XII. sz. Alcazar arab fürdőkkel, impozáns katedrális, mudejar stílusú San Dionisia; szabadidő a bájos tereken; szállás Sevilla környékén. (2 éj) 

6.nap
SEVILLA – az andalúz ragyogás Egésznapos városnézés. Sokan egész Spanyolország legkarakteresebb városának tartják – nem alaptalanul: a világhírű Giralda torony uralta katedrális, az Arany-torony a Santa Cruz negyed hófehér és virágos szűk utcái és palotái a világkiállításra épült Plaza de Espana mind rabul ejtik az utazót. 

7.nap
CARMONA - CORDOBA a Mezquita-val Carmona – Andalúzia jellegzetes erődített kisvárosainak gyöngyszeme (városkapuk, tornyok, ódon templomok, vár). Utána Andalúzia mór-keresztény műemlékvárosában megtekintjük: Mezquita (mór eredetű káprázatos mecset oszlopok százaival, a középre beépített katedrálissal, narancsos udvar), Andalúz Ház, Alcazar (a kalifák egykori rezidenciája díszkerttel, mozaikokkal), Guadalquivir folyó régi hídja, séta a fehér város egyéb műemlékei, patio-i mentén. Szállás Granada környékén. 

8.nap
GRANADA-Alhambra-NERJA Az Alhambra Pazar palotaegyüttese a sokat fotózott oroszlános udvarral és a kapcsolódó Generalife díszkert a várost joggal tették világhírűvé; reneszánsz katedrális; séta a labirintusszerű mór negyedben (Albaicin, a katolikus királyok híres emlékműve Granada óvárosában). A Sierra Nevada oldalában utazunk a tenger felé: Nerja – festői tengerbe nyúló kiszögellésénél épült óváros, főként a páratlan Balcon de Európa panoráma sétányról nevezetes. Majd transzfer Malaga repterére és utazás haza este. 



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
- fakultatív program,
- fakultatív félpanzió 21.900 Ft/ fő

Helyben fizetendő:
- Belépők: kb. 100 euro

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak