Körutazások melléklet főoldal

SANTIAGO DE COMPOSTELA

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 58327
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Spanyolország
Város: Bilbao, Léon, Ovideo, San Sebastian

Szállás / program részletes leírása



Utazás: Budapest – Barcelona és Madrid – Budapest útvonalon menetrendszerinti járattal, a körutazáson légkondicionált autóbusszal.

Elhelyezés: *** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.

Ellátás: félpanzió

~ Program ~

1. nap: Budapest – Costa Brava – Carcassone – Lourdes (kb. 660 km)
Repülés Budapestről a reggeli órákban Barcelonába, továbbutazás autóbusszal a franciaországi CARCASSONE erődvárosba, amely Európa legnagyobb középkori vára. LOURDES-ban Bernadette életének helyszíneit, a Mária-jelenések kegyhelyeit nézzük meg. Aki pedig zarándoklatként fogja fel santiagoi útját, itt részt vehet az esti fáklyás körmeneten is. Vacsora, szállás Lourdes-ban.

2. nap: San Sebastian – Bilbao – Suances (kb. 500 km)
Spanyolországba SAN SEBASTIAN-nál, az ország nyári fővárosánál térünk vissza, ahová korábban a madridi nyári hőség elől menekült a királyi család és a minisztériumok. BILBAO-ban megnézzük a függőhidat (Puente Vizcaya), mely a Világörökség része, valamint a Guggenheim Múzeumot, a modern és kortárs művészetek múzeumát. Vacsora, szállás Suances környékén.

3. nap: Suances – Altamira – Santillana – Oviedo – León (kb. 350 km)
Első állomásunk ALTAMIRA híres Barlang Múzeuma, amely a történelem előtti idők Sixtus kápolnájaként is ismert. A páratlan művészi alkotás több mint 15 ezer évvel ezelőtt készült és a dél-európai, ún. magdaléni kultúrák kivételes emléke. Következő állomásunk SANTILLANA a XV–XVII. századi nemesi paloták, festői utcák és terek kisvárosa. OVIEDO-ban megtekintjük a korai asztúriai építészet legnagyobb értékeit. San Julian de los Prados a legjobb állapotban fennmaradt IX. századi falfestéssel büszkélkedik, a katedrális ókeresztény kápolnájának X. századi kincsei után, az óváros felfedezése következik. Vacsora, szállás Leónban.

4. nap: León – Astorga – Ponferrada (kb. 180 km)
Ismerkedés a királyi várossal, LEÓN-nal: Plaza Mayor, városfalak, gótikus katedrális, román San Isidoro, a világ egyik legjelentősebb román mennyezetfreskója, királysírok, üvegablakok, a San Marco 100 méter hosszú barokk homlokzata. Továbbutazás ASTORGA-ba, melynek fő látnivalói Gaudi palotája és a katedrális. Vacsora, szállás Ponferradaban.

5. nap: Ponferrada – Lugo – Santiago de Compostela (kb. 300 km)
PONFERRADA a templomos lovagok egykori székhelye, a XII. században alapított erődítmény még romjaiban is impozáns. Rövid pihenő LUGO-ban, ahol megtekintjük a rómaiak által épített városfalat. Irány Santiago de Compostela! Vacsora, szállás.

6. nap: Santiago de Compostela
Az egész napot Jakab apostol városában töltjük. Legyünk zarándokok vagy csak esztéták, netán a városképek vagy a hangulatok kedvelői, itt megtaláljuk, amit kerestünk. Hogy mit? Ezt az előzetes program nem mondhatja el, de egy tanácsunk lehet: tessék jól felkészülni! A várossal egyszerűen nem lehet betelni! Vacsora, szállás Santiagoban.

7. nap: Ourense – Valladolid (kb. 480 km)
Ismerkedés OURENSE főbb látnivalóival: XII–XIII. századi katedrális (Santiago után a legszebb Galiciában), óváros, festői terek. A későbbiekben ismerkedés VALLADOLID nevezetességeivel (Plaza Mayor, a San Gregorio és a San Pablo homlokzata kivilágítva is szép). Vacsora, szállás Valladolid környékén.

8. nap: Valladolid – Burgos – Madrid – Budapest
Utazás BURGOS-ba. A tartományi és érsekségi székváros a gótikus építészet fellegvára, itt áll a Szűz Mária katedrális, mely egyike Spanyolország legelső, legszebb és legegységesebb székesegyházainak. Transzfer a madridi repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban, a menetrend függvényében.

 

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Szervízdíj / borravaló: 10,- €

A részvételi díj a belépők és a foglalási díjak összegét (kb. 110,- €) nem foglalja magában.

 

UNESCO Világörökségek:

Franciaország:
– A Szent Jakab zarándokút Franciaországra eső része
– Carcassone fallal körülvett óvárosa

Spanyolország:
– A Szent Jakab zarándokút
– Bilbao függőhídja
– Altamirai barlang
– Oviedo – Emlékművek
– Santiago de Compostela – Óváros
– Burgos – Katedrális

 

 

A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- utazás autóbusszal,
- szállás 3*-os szállodákban,
- félpanziós ellátás,
- BBP utasbiztosítás,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- útlemondási biztosítás (1,5%).

Helyben fizetendő:
- belépődík, fülhallgató (kb. 110 EUR/fő)
- szervízdíj/borravaló (10 EUR/fő)

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak