Körutazások melléklet főoldal

Pireneusok - A középkori építészet gyöngyszemei

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 64536
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Spanyolország
Város: Barcelona

Szállás / program részletes leírása



 Pireneusok - ezt bizonyára tudja mindenki - egy hegység, amely elválasztja az Ibériai-félszigetet Franciaországtól. A középkori építészet csodálatos alkotásait három országban tekintjük meg: Franciaország és Spanyolország mellett Andorrát is felkeressük! A mini-állam nem tagja az Uniónak és a történelem során mindig is különleges státusza volt a területnek. „Két urat szolgált”: a francia király - majd később a köztársasági elnök - és La Seu d’ Urgell város püspökének hűbérese volt a csöppnyi ország. Spanyolországban Katalónia autonóm tartomány gyönyörű vidékét és annak fantasztikus művészettörténeti alkotásait ismerhetik meg bővebben programunk során.

Programok

1. nap: Budapest – Barcelona – Poblet – Santes Creus (kb. 180 km)
Repülés Barcelonába a reggeli órákban. Irány POBLET és SANTES CREUS, mindkét kolostorváros az UNESCO világörökség része. A települések, mint hatalmas múzeumok őrzik a XII-XIV. századi műkincsek gazdagságát. Vacsora, szállás Salouban.

2. nap: Sant Sadurni –Tarragona (kb. 120 km)
Délelőtt kirándulás a katalán tradicionális pezsgőgyártás hazájába. SANT SADURNI-ban működik a világ legnagyobb és legrégebbi múlttal rendelkező családi pezsgőgyára, a Codorniu. Filmvetítés, az egykori présház (napjainkban múzeum) megtekintése után, programunk a műemlékké nyilvánított pincerendszerben folytatódik, melyet kisvonattal járunk be. A látogatás végén természetesen a kóstoló sem maradhat el. Továbbutazás Katalónia egyik érseki székhelyére, TARRAGONA-ba. Séta az ún. a római korba kalauzoló „Archeológiai sétányon”. A Balcón del Mediterráneo az egyik legszebb kilátóhely, ahonnan az amfiteátrum és a Földközi-tenger panorámája tárul elénk. A város gyönyörű kerengővel büszkélkedik, a katedrális portálján kissé kidüllesztett hassal joviális szentek invitálják be a látogatókat. Visszatérés Salouba. Vacsora, szállás.

3. nap: Lleida – La Seu D’ Urgell – Andorra (kb. 290 km)
A legkatalánabbnak tartott LLEIDA-t (Lérida), Katalónia nyugati részének legjelentősebb települését keressük fel. Felső városát citadellaszerű falak veszik körül. Katedrálisa 1203 és 1278 között épült. LA SEU D’URGELL egyházi központ. A város püspöke a francia államelnökkel együtt, a VIII. században Nagy Károly által alapított Andorra egyik „társhercege”. A mai katedrális IX. századi lombard alapokra épült. A legszebb része a XIII. századi kerengő és a román-gótikus retablo (szárnyas oltár). Továbbutazás Andorrába, a mini-államba. Vacsora, szállás Andorrában.

4. nap: A Pireneusok világa (kb. 50 km)
Ízelítőt kapunk a Pireneusok világából. ANDORRA alig ismert a turisták körében, pedig az útleírások úgy tartják, hogy „óriás a törpék között”. Államformája egyedülálló a világon. Völgyei nehezen megközelíthetőek, népe olyan nyelven beszél, amelyet csak kevesen értenek. A főváros mellett, ismerkedés a völgyek, és kisebb falvak látnivalóival is (Meritxel, az andorraiak szentélye, Pal). Vacsora, szállás Andorrában.

5. nap: Ripoll kolostorai – Besalu (kb. 220 km)
A mini államból a tengerpartra vezető út során fantasztikus panoráma tárul elénk! RIPOLL Szűz Mária-kolostora csodálatos módon, szinte teljes épségben vészelte át a XV. századi földrengést, mely a település középkori épületeit megsemmisítette. A hatalmas bencés kolostor-együttest a VI. században alapították, XII–XIV. században készült kerengőjét Katalónia legszebb román kori alkotásai közé sorolják. BESALU máig megőrizte középkori jellegét, sétánk során megismerhetjük hangulatos utcáit, tereit. Vacsora, szállás a Costa Brava északi részén, Rosasban.

6. nap: Elne – Collioure – Perpignan (kb. 230 km)
ELNE-ben az egyik különleges műremek a kolostor kerengője, amely a XII. századi későromán építészet gyöngyszeme. Az oszlopfők igényes megmunkálása a legszebbek közé sorolja Európában. COLLIOURE-ban a tengerparton áll a francia királyok - római kori alapokra épült - palotája. Két oldalán a régi mór negyed, illetve a halászfalu. A strand és a 3 km hosszú, festői tengerparti sétány népszerű a turisták körében. Délután látogatás PERPIGNAN-ban, a mallorcai királyok palotájában. A nyüzsgő kulturális életet élő, festői óváros is rengeteg látnivalót tartogat (Le Castillet-torony, St. Jean katedrális, városháza stb.). Vacsora, szállás Rosasban.

7. nap: Gerona – Tossa de Mar (kb. 240 km)
GERONA (Girona) románkori templomépítészetének remekeit tekintjük meg. Továbbutazás TOSSA DE MAR-ba, a Costa Brava partvidékének egyik gyöngyszemébe. A falakkal körülvett óváros – Villa Vella – máig őrzi középkori hangulatát. A virágdíszes utcácskák és ódon házak sétára csábítanak! Vacsora, szállás Rosasban.

8. nap: Barcelona – Budapest (kb. 180 km)
Reggel irány Barcelona, félnapos városnézés a katalán fővárosban. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre az esti órákban, a menetrend függvényében.


UNESCO Világörökségek:
- Poblet-kolostor
- Pireneusok területe (Mont Perdu)
- Gaudi alkotásai Barcelonában



Tudnivalók az árról

A részvételi díj tartalmazza:
- repülőjegyet Budapest – Barcelona – Budapest útvonalon
- utazást a körutazás alkalmával légkondicionált autóbusszal
- *** / **** szállodák 2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobáiban
- félpanziót
- kirándulásokat a program szerint
- magyar nyelvű idegenvezetést
- ATLASZ prémium utasbiztosítást (Colonnade Biztosító)
 

A részvételi díj nem tartalmazza:
- repülőtéri illetéket és csomagdíjat (Az indulásig változhat!)
- a vacsorákhoz az italt
- belépőjegyek és a fülhallgató árát: kb. 100,- €
- idegenforgalmi adót: kb. 6,- € (A helyszínen fizetendő!)
- kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díját
- szervízdíjat / borravalót (a helyiek részére): 10,- €
- 30 – 34 fő utazása esetén a 12.000,- Ft-os felárat
- valamint az egyéb, a fentiekben nem említett, az utazás során felmerülő költségeket (pl. személyes jellegű kiadásokat)
 

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak