Körutazások melléklet főoldal

Sri Lanka, körutazás és nyaralás az Indiai-óceán egyik gyöngyszemén

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 197505
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Sri Lanka
Város: Colombo, Negombo, Pinnewala, Dambulla, Habarana, Sigirya, Kandy, Unawatuna

Szállás / program részletes leírása



Körutazás és nyaralás az Indiai-óceán egyik gyöngyszemén

Tervezett program:


1. nap: Budapest…
Elrepülés Budapestről átszállással Sri Lanka fővárosába, Colombóba. Étkezés és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.



2. nap: … Colombo - Negombo
A reggeli órákban megérkezés Colombóba. Buszos városnézés, majd indulás a tengerpartra, Negombóba. Pihenés a tengerparton, barangolás egyénileg a halászfaluban, mely során megismerhetjük a negombói halászok életét, megcsodálhatjuk az óceánból frissen kihalászott halak ezerféle fajtáit. Vacsora és szállás Negombó környékén.



3. nap: Negombo - Pinnawala - Dambulla - Habarana
Reggelit követően indulunk a Pinnawalai Elefántárvaházba. Megnézzük az elefántfürdetést, mely során az állatokat a 400 méterre fekvő Maha Oja folyóhoz terelik a két órás fürdetésre. Továbbindulunk Dambullába, az UNESCO Világörökségek részét képező barlangtemplomokhoz, mely Sri Lanka legnagyobb és legjobban feltárt barlangtemploma. A festmények és szobrok mind a Lord Buddha életét mutatják be. Mindösszesen 153 Buddha szobor, 3 Sri Lanka-i király szobra és 4 isteneket ábrázoló szobor látható (ezek közül két hindu isten: Vishnu és Ganesha szobra). A barlangfalakon látható ábrázolások Buddha és a démon Mara találkozását, illetve Buddha első beszédét mutatják be. Vacsora. Szállás Habarana körzetében.



4. nap: Habarana - Sigiriya - Kandy
Reggeli, majd megmásszuk a Sigiriyában található Oroszlán-sziklát (Világörökség része), megcsodáljuk a gyönyörű falfestményeket, s nem utolsó sorban az előttünk elterülő fenséges látványt. Ezután folytatjuk utunkat Kandy felé. Érkezést követően egy kulturális show-n veszünk részt, mely során megcsodálhatjuk Sri Lanka tradicionális táncait, zenéit és népviseletét, majd átsétálunk a híres Fog-templomba, ahol este nyitják ki a szent relikviát, a Buddha fogát őrző ajtót. Az UNESCO Világörökségek részét képező Fog-templom impozáns épülete mindenkit lenyűgöz, ez volt az utolsó Sri Lanka-i király székhelye, a Colombo előtti főváros. Vacsora és szállás Kandyban.



5. nap: Kandy - Királyi Botanikus Kert - Óceánpart
Reggeli után a Peradeniya Királyi Botanikus Kertbe indulunk, ahol megcsodálhatjuk Sri Lanka flóráját. Több mint 4000 féle növénnyel találkozhatunk itt, többek között gyógynövényekkel, orchideákkal, fűszernövényekkel és pálmafákkal. Többek között itt látható a híres Ágyúgolyófa, melyet V. György angol király ültetett 1901-ben. Nevét ágyúgolyó formájú gyümölcseiről kapta. Ezt követően Sri Lanka jellegzetes termékeivel ismerkedünk meg: batik-termékek, fűszerek, gyémántok. Rögtön ezután folytatjuk utunkat, meglátogatunk egy teagyárat, betekintést nyerhetünk a teatermesztés és - feldolgozás menetébe. Továbbutazás az óceánpartra. Vacsora és szállás az óceánparti szállodában.



6. nap: Óceánpart
Reggeli, majd egész nap fürdés, pihenés, szabad program vagy fakultatív programlehetőségek a helyszínen. Vacsora, szállás az óceánparti szállodában.



7. nap: Óceánpart - Koggala - Galle túra
Reggeli, majd szabad program vagyfakultatív programlehetőség: Koggala - Galle túra. A Koggala-tónál csónakba szállunk, hogy megismerjük a három kis szigetet: a Madár-szigetet csak a csónakunkból szemlélhetjük meg, mivel már sajnos nem lakják madarak, csak ritkán fordul elő egy-egy érdekes példány; folytatjuk utunkat a Templom-szigethez, mely buddhista templomáról híres. A Fahéj-szigeten meglátogatunk egy ott élő családot, akik a fahéjtermelés és -feldolgozás rejtelmeibe vezetnek be bennünket. Ezután felkeressük a koggalai rúdhalászokat, majd betérünk a teknőcfarmra, ahol a teknőcmentésről kapunk bővebb információt. Rövid pihenés után indulunk Galle városába, egyenesen a Galle Erődhöz. Az erődöt különleges hangulata teszi felejthetetlenné. Az épületek holland, portugál és angol stílusban keverednek, művészeti és közigazgatási épületek, kávéházak, kiállítótermek egyaránt megtalálhatóak. Érdemes elidőzni a muszlim mecset, a buddhista templom és a holland református templom falai között. Az erőd falairól letekintve a legszebb a naplemente, csodálatos képeket lehet készíteni. (A program ára: 16.800 Ft.) Vacsora és szállás az óceánparti szállodában.



8. nap: Óceánpart - Colombo …
Reggeli, majd szabad program, fürdés, pihenés. Vacsora, késő este transzfer a colombói repülőtérre, elrepülés átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.



9. nap ... Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.



A változtatás jogát fenntartjuk!



Az út által érintett UNESCO Világörökségek:
- Dambulla Arany Temploma

- Sigiriya ősi városa

- Kandy Szent Városa

- Galle óvárosa



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A bruttó alapár az alábbiakat tartalmazza:

- repülőjegyek reptéri illetékekkel

- BBP biztosítás

- közlekedés légkondicionált, külön busszal

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*-os) szállodákban büfé reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

Az árak az év során rajtunk kívülálló okok miatt változhatnak!

Helyben fizetendő:

    Helyszínen fizetendő költségek:

    Belépők és a helyszínen fizetendő étkezések: 195 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatónak)

    A 195 USD/fő a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatónak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

    Borravalók: ajánlott 5 USD/nap/fő

     
    Töltődik a foglalási lap


    Keresés
    8 856 utazás 340 455 indulási időpontja között.
    Valami hasonlót?


    Recommendation Engine, Recommendation System




    © Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak