Körutazások melléklet főoldal

Srí Lanka körút + üdülés a Goldi Sands Hotel-ben: Goldi Sands Hotel 4*

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 235927
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás és üdülés

Ország: Sri Lanka
Város: Negombo

Szállás / program részletes leírása



Srí Lanka legfőbb kulturális nevezetességeit és természeti szépségeit bemutató program. A körutazást követően pár napos tengerparti pihenés Negombo üdülővárosban.



Srí Lanka kulturális ízelítő tengerparti pihenéssel

1.nap: Utazás Budapestről, egy átszállással.

2.nap: Érkezés Srí Lankára a reggeli órákban, majd utazás az ország belseje felé. Az út mentén változatos kép tárul elénk - rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények és falvak sorakoznak. Helyenként sűrű gyalogos forgalmat, színes forgatagot tapasztalunk az országutak mentén - a Srí Lanka-i lakosság nagyrésze falvakban él. A mai úti cél Dambulla sziklába vájt kolostora, mely a Világörökség része. A kőszobrokkal, festményekkel gazdagon díszített szentélyek a buddhista kultúra különböző korszakainak jellegzetes örökségei. A dombtetőre vezető lépcsősoron majmok hada próbál ismeretséget kötni a látogatóval. Mi tartsunk tőlük biztonságos távolságot és csak szemléljük, ahogy jó étággyal lakmároznak a zarándokok által felhalmozott lótuszvirágokból. Utazás fáradalmainak kipihenése, vacsora és szállás Dambulla-ban

3.nap: A mai napon időutazásra is indulunk. Reggeli után meghódítjuk a Sigiriya `oroszlán-szikláját”, melyre az 5. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. Közepesen könnyű túrával, lépcsősoron jutunk fel a tetőre. Félúton pihenőt tartunk a hajdani, gigantikus kőoroszlán mancsainál, miközben elmélázunk a hely szomorú történetén. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetünk. A nap további részét Polonnaruwaősi romváros felfedezésének szenteljük, mely a 12-13.sz.-ban volt virágzó uralkodói székhely. Az évszázadokig húzódó idegen betörések és belháborúk következtében a város elpusztult és benőtte a dzsungel. A régészeti feltárásoknak köszönhetően megcsodálhatjuk a palotaegyüttes, a templomok, gigantikus kőszobrok maradványait. Vacsora és szállás Dambulla-ban.

4.nap: Továbbutazás a hegyvidéken immár déli irányban. Betérünk Matale fűszerkertjeinek egyikébe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató részesei lehetünk. Rácsodálkozunk a helyben termesztett fűszernövényekre, lehetőség nyílik vásárlásra. Megállunk az út menti kisebb batik manufaktúrák egyikénél, ahol bepillantást nyerhetünk a batikolás hagyományos módszerébe, megcsodálhatjuk a szemet gyönyörködtető népművészeti alkotásokat. Délután érkezés Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, mely hegyektől övezve, egy tó partján terül el. Felkeressük Srí Lanka első számú szent helyét, a Dalada Maligawa-t. A Fog Templom Buddha-ereklyét őrző, fehér kőcsipkés falai különös hangulatot árasztanak. Nyugodtan elvegyülhetünk az itt imába mélyedő zarándokok között. Vacsora és szállás Kandy-ben

5.nap: A környező hegyvidék a híres ceyloni tea hazája. Reggeli után mi is felkeresünk egy teagyárat, hogy meghallgassuk a 19.sz.-ban idetelepített cserjék sikertörténetét, megismerkedjünk az illatos levelek feldolgozásának folyamatával. Finom italunkat kortyolgatva természetesen vásárlásra is nyílik lehetőség. Utunk folytatásaként elérjük Pinnewala-t, az elefántárvaházat. A folyóra vonuló csorda fenséges látványt nyújt. Majd a Központi-hegyvidéket végleg magunk mögött hagyjuk és estére elérjük a tengerparti Negombo-t, hogy az Indiai-óceánban lemossuk a kirándulás porát. Vacsora és szállás Negombo-ban.

6-8.nap: Strandolás, illetve ismerkedés Negombo-val, mely az egykori halászfaluból nőtte ki magát üdülővároskává. Érdekessége, hogy a jellemzően buddhista ország ezen részén főleg keresztények élnek, akik Negombo-t `kis Rómának” nevezik több, mint 125 működő katolikus temploma miatt. A szállodasor ajándéküzletein kívül érdemes felkeresni - háromkerekű tuktuk-kal - a városközpont boltocskáit is, ahol pl. finom fűszerkeverékeket vásárolhatunk, mely a helyi konyha jellegzetes ízvilágát adják. Kora reggeli látogatást tehetünk a halászkikötőben, ahol igazi, autentikus életképbe csöppenünk, csakúgy a központi gyümölcspiacon… Fakultatív lehetőségként kipróbálhatjuk, milyen utazás esik a helyi vitorlásokon…

9.nap: Búcsú az óceántól, reptéri transzfer esti órákban. Utazás Dubai átszállással.

Kivéve március 25.-i indulású húsvéti program esetén reptéri transzfer kora hajnalban, haza utazás. Haza érkezés még az esti órákban.

10.nap: Érkezés Budapestre kora délután.

UTAZÁS: Budapesti indulással, menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

SZÁLLÁS: Kétágyas szobákban, 3-4 csillagos hotelekben (helyi besorolás).

ELLÁTÁS: Félpanzió, illetve reggeli.

IDEGENVEZETÉS: Az angol nyelvű idegenvezető Srí Lankán várja az utasokat. Az idegenvezető az üdülések során már nem tartózkodik a csoporttal, a repülőtéri transzfer angol nyelvű asszisztenciával történik.

A helyszínen fizetendő kb. 160 USD/fő

[VIDEO]

A videó illusztráció,

UNESCO Világörökségek a körút során:

Sigiriya ősi romjai
Kandy Szent Városa
Dambulla Arany Temploma
Polonnaruwa ősi romjai (fakultatív program)



Az utazás menetrendszerinti repülőjáratokkal történik, a repülőjegy árának változása befolyásolhatja a részvételi díjat!


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- repülőjegy,
- transzfer,
- szállás,
- reggeli,
- angol idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- vízumdíj,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak