Körutazások melléklet főoldal

Svájci séták

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 132939
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Svájc
Város: Innsbruck, St. Gallen, Zürich, Schaffhausen, Luzern, Bern, Vaduz, Berchtesgaden

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Innsbruck
Elutazás a korai órákban. Délután városnéző séta Tirol fővárosában, Innsbruckban. Az Alpok fővárosát, az impozáns Nordkette-hegység öleli körül. Óvárosában történelmi jelentőségű épületek között sétálunk, majd utazás a szállásra.

2. nap: St. Gallen-Schaffhausen-Zürich
Látogatás St. Gallenbe. A barokk katedrális és a Világörökséghez tartozó kolostorkönyvtár megtekintése, majd folytatjuk utunkat az óragyártás központjába, Schaffhausenbe, ahol a híres Rajna-vízesést csodálhatjuk meg. A kontinens legnagyobb és legerősebb vízesése, nem a magassága, hanem a 125 méter szélesen dübörgő vízhozama miatt lenyűgöző. Késő délután Svájc élénk tóparti metropoliszának, a dombok övezte Zürichnek a nevezetességeivel ismerkedünk, melynek óvárosa hűen megőrizte ősi jellegét.

3. nap: Luzern-Bern

Programunkat az ország egyik leghangulatosabb kisvárosában, Luzernben kezdjük. Séta az óvárosban, ahol megtekintjük a város jelképeit is- a középkori fedett fahidat és az Oroszlános emlékművet. Utazás Svájc fővárosába, Bernbe, melynek belvárosa a Világörökség része. Szűk, macskaköves utcái, díszes szökőkútjai, pompás épületei és hatalmas csillagászati toronyórája pont olyan, mint ötszáz évvel ezelőtt is. Séta az óvárosban, ahol megtekintjük a város legjelentősebb templomát a késő gótikus Münster épületét is, majd visszautazás a szállásra az esti órákban.

4. nap:Jungfrau-Trümmelbach gleccser--­víz--­esések-Altdorf
Fakultatív kirándulás a Berni Alpok leghíresebb gleccservidékére, a Jungfrau világába. Látogatás a 4000 méter magas hegyek között fekvő Lau--­ter--­brunne--­ni-völgybe, Európa talán legszebb gleccser--­völ--­gyébe. Utazás a híres Jungfrau fogas--­ke--­rekű vasúttal egy kilá--­tó--­pontig. Délután a Trümmelbach gleccser--­víz--­esésekhez utazunk, majd Altdorfban a Tell Vilmos emlékmű meg--­te--­kin--­té--­se. (Ár: 26.900,-Ft/fő-jelentkezéskor fizetendő!)

5. nap: Lugano-Vaduz
Reggeli után elutazás a szállodából a Szent Gotthárd alagúton keresztül. Vadregényes alpesi tájakon keresztül érkezünk meg az olasz Svájcba. A festői Ticino régiót kristálytiszta vizű alpesi tavak, olaszos üdülővárosok teszik igazán hangulatossá. Városnézés Lugano festői tóparti kisvárosában, majd utazás a liechtensteini mini hercegség fővárosába. Látogatás a Rajna partján fekvő Vaduz-ban. A város, amelyet kisvonattal tekintünk meg, a Liechtensteini hercegség fővárosa, a nemzeti parlament, a liechtensteini hercegi család és a római katolikus érsek székhelye is egyben. Szállás Innsbruck közelében.

6. nap: Berchtesgaden-Budapest
Utazás az alpesi sóbányászat egyik legrégibb központjába. Ellátogatunk a híres csaknem 500 éves Berchtesgadeni sóbányába. Helyi vezetéssel ismerkedhetünk meg az egykori sóbányászat rejtelmeivel. Védőruhába öltözve, kisvasúttal 650 métert utazunk a hegy belsejébe, ahol két csúszda, csónakkal járható bányató és interaktív kiállítás teszi felejthetetlenné a kirándulást, majd hazautazás. Hazaérkezés a késő esti órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

Tájékoztató a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Kötelezően fizetendő Audio-guide 1.800,- Ft/fő
Innsbruck helyi id.vez. kb. 5 EUR
St. Gallen 12 CHF (12 EUR)
Schaffhausen, Rajna-vízesés 5 CHF
Berchtesgaden 17 EUR
Jungfrau-Trümmelbach fak.program fogaskerekű vasutazás nélkül 25 EUR - helyszínen fizetendő
Fak. Jungfrau program+fogaskerekű vasutazás 26.900 Ft/fő - jelentkezéskor fizetendő
Trümmelbach vízesés 11 CHF
Vaduz kisvonat 10,5 CHF

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.

Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz. TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:15
Tata – Shell kút, 64-es km, Remeteségi pihenő - 06:00
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arabona pihenő - 06:45
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő - 07:15

Szállás: Innsbruck környéke: ***-os szálloda; Luzern környéke: ***-os szálloda. A kétágyas, zuhanyozós szobák egyszerűen berendezettek.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 335 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak