Körutazások melléklet főoldal

Svájci kiruccanás, francia kincsekkel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 179795
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:városnézés

Ország: Svájc
Város: Bern

Szállás / program részletes leírása



Program leírás
Utazás időtartama: 6 nap/5 éjszaka
Indulási időpontok: V.22., VIII.28.
Elhelyezés: 3 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban
Ellátás: reggeli
Minimum létszám: 20 fő

1. nap: Indulás kora reggel Budapestről, Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár érintésével. Ausztria egyik legvarázslatosabb tartománya a salzkammerguti tavaktól a kitzbüheli Alpokig húzódó Salzburg tartomány. Ez a terület magába foglalja a természet szinte minden fellelhető csodáját. Itt találja a látogató a világ egyik legnagyobb jégbarlangját, Európa legkiterjedtebb vízesését és a Keleti-Alpok nagy kiterjedésű természetvédelmi körzetét. A menetidő függvényében rövid megálló Innsburckban, Tirol fővárosában. Ez a gyönyörű kulturális város 800 éves történelmével a turisták egyik kedvenc állomása. Az Inn völgyben található várost a műkincsek városának is szokás nevezni. Innsbruck a nevét az Inn folyó után kapta, ami a város mellett folyik. A városhoz olyan nevek fűződnek, mint I. Maximilian császár és Mária Terézia. Továbbutazás Innsbruck környékén található szálláshelyünkre.
2. nap: A reggelit követően a német ajkú Svájc meghatározó városába, Luzernbe utazunk elsőként. A festői Vierwaldstatt tó északnyugati végénél fekvő várost a Pilatus és Rigi hegyek ölelik közre, gyönyörű fekvése a svájci turizmus egyik fellegvárává emelte a várost. Sétánk folyamán megismerkedünk az óvárossal, ahová a város szimbólumának számító fahídon jutunk el. Ezután következik a természet csodája, az Aareschlucht. A Brunig hágon érjük el az itt még pataknak tűnő, ám annál látványosabb Aare folyót, amely hihetetlen erejét már megmutatja. A sziklák közötti szűk kanyonban zúgva, zubogva, rohanva tör utat magának a víz. Néhány száz méterem mi is követjük a víz útját. Ezután a két tó között található, egyedi fekvésű Interlakenbe jutunk. Tiszta időben felejthetetlen élmény a Jungfrau és a többi 4000 métert meghaladó csúcslátványa. Következő állomásunk Bern lesz, Svájc fővárosa. A legenda szerint az alapító Berchtold azt tanácsolta egy vadászat alkalmával, hogy az első elejtett fenevadról nevezzék el a várost, így lett a város neve Bern és címerállata a medve. Belvárosa a világörökség része. Szűk, macskaköves utcái, díszes szökőkútjai, pompás épületei és hatalmas csillagászati toronyórája pont olyan, mint ötszáz évvel ezelőtt is. Négy tornya közül a 12. században épült Óratorony a leghíresebb. Szállás a környéken.
3. nap: A mai nap első állomása, a Gruyeres sajtgyár, ahol igazán különleges élményben lesz részünk, ugyanis egyrészt bepillanthatunk magába a sajtgyártás folyamatába, másrészt a kiállítás, minden érzékszervnek kínál kihívást. A hegyi legelőkön bóklászó tehenek kolompját hallgatva, a rétek vadvirágainak illatát beszippantva, a gyártást is megtekintve, majd végül a sajtokat megkóstolva minden módon megtelhetünk sajttal. Innen továbbutazva a Cailler csokoládégyárat látogatjuk meg. François-Louis Cailler alapította a gyárat, ez az első csokoládégyár, ami máig él és virul. Kora délután érünk az égbenyúló hegyek övezte páratlan szépségű Genfi-tóhoz. Montreux városa még az igazán gazdag Svájcon belül is a fényűző és előkelő világ jelképe, de zenei élete is jelentős. Tóparti sétánk után utazunk Genfbe, ?a kálvinista Rómába?. Francia Svájc szíve és a nemzetközi politika egyik központja éppúgy híres természeti adottságairól, mint az európai kultúrtörténetben betöltött szerepéről. Városnéző sétánkon ismerkedünk a pazar tóparti sétányokkal, a svájci óraipart is szimbolizáló híres virágórával, valamint a világ legmagasabb szökőkútjával. Természetesen nem maradnak ki az útvonalból a város nevezetes szobrai, köztük a tragikus sorsú Erzsébet királynénkat ábrázoló modern szobor, amit néhány éve állítottak fel. Szállásunk két éjszakára a tó francia oldalán lesz.
4. nap: A reggelit követően egész napos fakultatív kirándulás. Elsőként városnézés Annecyben, Savoya Velencéjében. A csatornákkal szabdalt csodálatos kisvárost 2012-ben az Alpok legszebb városának választották. Az ódon épületek között és az azonos nevű tó partján szinte mindig turisták csoportjai nézelődnek. Chamonixba utazunk, a Mont Blanc ?fővárosába?. Sétálgatunk a hangulatos utcákon és tereken, miközben megfigyelhetjük, hogy Chamonix-ban minden üzlet, kávézó és étterem valamilyen módon a Mont Blanc-hoz illetve a hegymászáshoz kapcsolódik. Ha pedig feltekintünk a százéves házak fölé, az Alpok legmagasabb csúcsa és monumentális gleccserek tündökölnek. Szabadidő, illetve amennyiben az időjárás engedi utazás felvonóval az Aiguille du Midi csúcshoz, amely 3842 m magasasan található. (Figyelem, megfelelő egészségi állapot esetén javasoljuk csak a felvonó használatát, a hatalmas szintkülönbség miatt!) Tiszta időben valami egészen fantasztikus látvány tárul a szemünk elé, a Mont Blanc légvonalban csupán pár kilométerre emelkedik előttünk, de ez csak egy, a rengeteg látványos csúcsból. (A felvonó ára (60 EUR) a helyszínen fizetendő!) Továbbutazunk a Világörökség részét képező Yvoire városkába, ami egy kis mesevárosnak tűnik. Este visszatérés a szállásunkra.
5. nap: Utazás a Genfi-tó partján, majd a Rhone völgyében, természetesen a folyó irányával ellentétesen az égbenyúló hegyek felé. Zermatt és környéke az egész Alpok egyik leglátványosabb vidéke. A pazar panorámáról és a tiszta alpesi levegőről nevezetes kisvárosban csak elektromos járművek közlekedhetnek.
Tasch faluban mi is vonatra szállunk és így tesszük meg a bő tízperces utat a nagyvilági üdülőhelyig. Szabadidő Zermattban, a méltóságteljes piramisként 4478 méterre emelkedő Matterhorn lábánál. Ezután a Simplon-hágó szépséges hegyi útján jutunk Itáliába, Verona környéki tranzitszállásunkra.
6. nap: Reggeli után irány Padova, Észak-Olaszország talán legrégibb városa. Itt található az 1222-ben alapított egyetem, Európa egyik első felsőoktatási intézménye. Olaszország és az egész világ minden részéről jönnek ide a fiatalok a híres egyetem miatt, így a városban egyesül a kultúra és a szórakozás. Padova jelentős zarándokhely is, Szent Antal városa. Az előkelő portugál családból származó ferences-rendi szerzetest a szegények védőszentjeként tiszteljük. A legnépszerűbb szent az egész világon, érdemei elismeréséül a pápa alig tíz hónappal halála után szentté avatta. Halálát követően egy évvel kezdték el építeni a bazilikát, ahol sírja is található. Mi is felkeressük a nevezetes templomot, azt követően pedig megkezdjük a hazautazást. Folyamatos utazás technikai megállókkal, érkezés Budapestre az esti órákban.




Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- Reggeli,

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak