Körutazások melléklet főoldal

Híres felvonókon Svájcban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 201034
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Svájc
Város: Engelberg, Interlaken, Stans

Szállás / program részletes leírása



Előfoglalási akció: 2019. március 20-ig, de ne várjon addig, mert sok-sok időpont már megtelt!
Plusz előnyök: 
- ingyenes vidéki transzfer 11 városból
- ingyenes reptéri parkoló a repülős utazásoknál
- ingyenes útlemondási biztosítás
- garantált, ingyenes ülőhely-választás​, szabad helyek függvényében

Az út áttekintése

·  Utazás egyedülálló felvonókon
·  Túrázás 3.000 m magasságban
·  Európa legmagasabban lévő függőhídja
·  Séták hangulatos kisvárosokban

"Az egy dolog, hogy az ember feljut 2.000 – 3.000 méterre is akár. De a feljutás módja az ami igazán különlegessé teszi ezt az utat. Páratlan élmények."
Prónay Ildikó – 2016 Év Idegenvezetője Magyarországon

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – KITZBÜCHEL

Hegyeshalmi határátlépés után Salzburg irányába utazunk. Tirolban tartunk egy hosszabb pihenőt, ahol Kitzbühelt nézzük meg. Az egykori bányászváros mára az egyik legismertebb téli sportcentruma Ausztriának, de sok történelmi és művészettör­téneti érdekességgel is büszkélkedik. Három értékes temploma mellett a régi városrészt késő gótikus, reneszánsz és barokk stí­lusú épületek sorozata teszi rendkívül hangulatossá. Innen szál­lásunkra megyünk, ahová az esti órákban érkezünk meg.

2. NAP: SCHWYZ – STANSERHORN – STANS

Reggeli után indulunk Svájcba. Először a szövetségi állam név­adóját keressük fel. A kantoni székhely, Schwyz, fontos szere­pet tölt be a svájci történelemben és kultúrában, mert nemcsak nevét, hanem zászlaját is adta Svájcnak. Sétát teszünk a XVII. és XVIII. századi épületek által övezett óvárosban. A főtéren lévő városháza homlokzatát festett csatajelenet díszíti. A közelben lévő Betlehem-ház, mely a XIII. sz. óta lakóház és az egyik leg­régebbi faház Európában. A középkor hangulatát idéző város megtekintése után tovább buszozunk, hogy a természet szép­ségeiben is gyönyörködhessünk. Technikai bravúr az a felvonó, amivel az 1.900 m magasan lévő Stanserhorn csúcsra jutunk fel. De először egy nosztalgia felvonóra ülünk fel, majd erről a vilá­gon egyedülálló Cabrio felvonóra szállunk át, mely az egyet­len nyitott tetejű emeletes felvonó a világon. Így zavartalanul gyönyörködhetünk a hegyek nyújtotta panorámában, lélegzet­elállító élmény közvetlen kapcsolatba kerülni az alpesi tájjal. Fentről fantasztikus panoráma tárul elénk az Alpok csúcsaira, tavaira. Kb. 1 órás túrázásra is lesz lehetőségünk a kilátó köze­lében. Felvonókkal jövünk vissza Stans városába. Ezután folytat­juk utunkat Közép-Svájcban lévő szállásunkra. (2 éj).

3. NAP: SCHYNIGE PLATTE – INTERLAKEN – BRIENZ

Reggeli után a Brienzi-tó felé indulunk. Először a környék leg­nagyobb vízesését nézzük meg. 7 lépcsőben ömlik le kb. 500 m hosszan a csodás környezetben lévő zuhatag. Ezt követően a sváj­ciak kedvelt kiránduló helyét keressük fel. Wilderswilben fogas­kerekű nosztalgiavonatra szállunk. Így jutunk fel a Schynige Platte 2.000 m magas fennsíkjára, ahonnan hihetetlen panoráma nyílik a környék tavaira és az Eiger, Mönch, Jungfrau hegyeire. Közép-Svájc leghíresebb három hegyének lábainál van a kirán­dulóvonatunk végállomása, innen tiszta időben csodás fény­képek készíthetők az UNESCO Világörökségeihez tartozó fehér óriásokról. Az állomás közelében lévő botanikus kertben megis­merhetjük az alpesi növényeket és virágokat. Lehetőségünk lesz egy kb. 1 órás hegyi túrázásra is. Kisvonatunkkal érkezünk vissza Wilderswilbe a kora délután folyamán, majd buszra szállunk és a közeli Interlaken városában tartunk pihenőt. Itt lesz lehető­ség csokoládévásárlásra is. Ezután a Brienzi-tó északi partjának idilli falucskáin keresztül érkezünk meg a tópart legfontosabb városába, Brienzbe, melynek különlegességét az adja, hogy a svájci fafaragás központja. Délután a mesés Brünig-hágón át megyünk vissza szálláshelyünkre.

4. NAP: TITLIS – TRÜBSEE – ENGELBERG

A nap nagy részét még Svájcban töltjük. Reggeli után Engelbergbe indulunk, itt felvonókra szállunk, hogy az Alpok egyik leglátogatottabb csúcsára, a Titlisre feljuthassunk. Először modern 8 fős, kabinos gondolákban kezdjük meg emelkedé­sünket. A feljutás második felében a Rotair függővasút szállít bennünket. Ez a világ első és egyetlen forgó lanovkája, amely a közel 5 perces útján 360 fokos körpanorámát biztosít, mivel menet közben lassan forog. Így érünk fel 3.020 m magasságba a Titlis lábaihoz. Itt számos különlegesség fokozza eddigi élmé­nyeinket. Lenyűgöző a panoráma az Alpok csúcsaival, völgyei­vel, tavaival. Kicsi jégpalotán átsétálva felmegyünk a kilátóba, majd Európa legmagasabban lévő függőhídján lépkedünk tovább. A 3.041 m magasságban megépített 98 m hosszú fém­szerkezetről felejthetetlen látvány nyílik az alatta lévő 500 m-es mélységbe és a környező hegyekre. Ezután ülőliftekre szállunk, amik a gleccserhez visznek bennünket. Itt gyakran havas úton járhatunk nyáron is, így fontos a vízálló túracipő. A hegyi élmé­nyek után a már ismert különleges függővasúttal indulunk lefelé, de a kabinos gondolák középső megállójánál pihenőt tar­tunk, hogy egy csodálatos tengerszemnél, a Trübseenél túráz­hassunk. Sétálunk a tó partján 1.800 m magasságban, majd élményekben gazdagon folytatjuk felvonózásunkat az alsó vég­állomásig. Még mindig 1.000 m-es magasságon töltünk egy kis időt Engelberg üdülőfalujában. A település sok szállodával ren­delkezik, de a XII. századi bencés kolostora, valamint sajtgyár­tása is nevezetes. Délután indulunk Ausztria irányába, majd az esti órákban érkezünk tiroli szállásunkra.

5. NAP: REIT IM WINKL – BUDAPEST

Reggeli után végigbuszozunk Tirolon, miközben gyönyörködhe­tünk a 2.000 m körüli hegyek látványában. A német határ köze­lében pihenőt tartunk Reit im Winkl festői falujában. A nevezetes síközpontját hangulatos üzletek, tipikus tiroli lakóházak soro­zata teszik látványossá. Ezután a Salzburg, Linz, Bécs útvo­nalon hegyeshalmi határátlépéssel az esti órákban érkezünk Budapestre. Innen mindenkit a felszállási helyére szállítunk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal,
- szállás,
- reggelis ellátás,
- programok idegenvezetővel,
- útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- fakultatív vacsora,
- üdülőhelyi díj

Helyben fizetendő:

Stanserhorn - nosztalgia;  Cabrio felvonó 60 CHF
Schynije Platte 52 CHF
Engelberg- felvonó; Rotair függővasút; Ülőlift 73 CHF
IFA 7 CHF + 4 €

Belépők ára: kb 4 € + 192 CHF

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 601 utazás 347 630 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak