Körutazások melléklet főoldal

Svájc - Nagy körutazás egy kis országban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 222764
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:4*
Indulás:Budapest
Utazás:repülővel
Típus:körutazás

Ország: Svájc
Város: Bregenz, Stein am Rhein, Schaffhausen, Einsiedeln, Luzern, Interlaken, Bern, Genf, Sion, Locarno, Lugano, Iseo

Szállás / program részletes leírása



Ősi várak, ódon városok és kéklő tavak az égbenyúló hegyek ölelésében

Tervezett program:


1. nap: Budapest - Bregenz
Elutazás Budapestről rövid pihenőkkel a gyönyörű környezetben, Ausztria, Németország, Lichtenstein és Svájc négyes határán fekvő Bregenzbe. Szállás.



2. nap: Stein am Rhein - Schaffhausen - Einsiedeln - Vierwaldstatti-tó
Továbbutazás a Bodeni-tó déli partján Stein am Rheinbe, ahol a Rajna kilép a tóból és elindul hosszú útjára. Séta a különleges szépségű ódon kisvárosban. Ezt követően Európa legismertebb vízesését látogatjuk meg Schaffhausenben és hajóval is megközelítjük a természeti csodát. A Zürichi-tó mentén utazunk dél felé az ország első számú egyházi építményéhez, Einsiedeln bencés apátságához, amely az egész világ barokk építészetének egyik legszebb példája. Szállásunk a vadregényes Vierwaldstatti-tónál lesz.



3. nap: Rigi - Luzern - Aare
A tóparti Viznauból Európa legrégebbi fogaskerekű vasútja visz fel egészen a Rigi hegység csúcsáig (1798 m), ahol lenyűgöző a kilátás a tóra és a távolabbi hegyekre. A csúcson tett kirándulás után hajóra szállunk, így jutunk a nyüzsgő Luzernbe, Svájc legvonzóbb városába a Pilatus hegy lábához. Óvárosi sétánk átvezet a város jelképeként ismert fedett fahídon is. Egy kisebb hágón átjutva (Brunigpass) az éjszakát már a rohanó Aare folyó mellett töltjük.


4. nap: Interlaken - Bern - Genf
Reggeli után sétát teszünk a szűk kanyonban, ahol hihetetlen erővel tör utat magának a víz. Ezután megyünk a két tó között található, egyedi fekvésű Interlakenbe. A Jungfrau és a többi 4000 métert meghaladó csúcs látványa felejthetetlen élmény. Mi fővárosként emlegetjük az államszövetség székhelyét, Bern városát, amely mindenkit elbűvöl. Genfbe utazunk a hasonló nevű tó délnyugati csücskébe, amely mélyen benyúlik Franciaországba. Itt még a villamos is az országhatárig jár, a mi szállodánk is a határ közelében van.



5. nap: Genf - Gruycres - Montreux - Chillon - Sion
Genfben többek mellett felkeressük a középkorban épült Szent Péter katedrálist is. A templom nyolc és fél évszázados történetének legfontosabb időszaka az volt, amikor Kálvin itt hirdette tanait. A tó délre néző hegyoldalain szőlőültetvényekkel is találkozunk, majd a sajt hazájába, Gruycres városába teszünk egy kitérőt. Végigjárjuk az ősi várat és nem maradhat el a vásárlási szünet sem mielőtt visszatérünk Nyugat-Európa legnagyobb tavához. Montreux a Genfi-tó talán legszebb része, nem véletlenül a gazdagság és az elegancia szimbóluma. Szép idő esetén gyalog tesszük meg az utat Chillon vízre épült váráig, ez a nap másik "kötelező” látnivalója. Valais kanton fővárosa, Sion egy kicsi síkságon fekszik két hegy lábánál. Szállás Sionban



6. nap: Zermatt - Gornergrat - Gletsch - Bellinzona
Különleges nap vár ránk, az örök hó és jég birodalma. Az Alpok legelegánsabb üdülőhelyéről, Zermattból kitiltották a személygépkocsikat és buszokat, így ide mi is már csak fogaskerekűvel juthatunk el. A varázslatos hegyi településről egy másik fogaskerekű vasút visz fel a 3135 méter magasan levő Gornergratra, ahol Svájc ikonikus hegye, a Matternhorn (4478) köszönt ránk. A lélegzetelállító panoráma 360 -°-ban mutatja a havasok vonulatát. A Furka hágó igazán próbára teszi az egyszerű autóst is amíg eljutunk Gletsch faluba, amelyről a nevét kapta a gleccser, a hóból kialakult jégár. Az örök jégbe vájt alagúton sétálva mi is érezhetjük a hideg hatalmát. A mediterrán hangulatú olasz Svájc, Ticino kanton felé kanyarodunk, a Szent Gotthard hágón át jutunk utolsó svájci éjszakánk helyszínére, Bellinzonába.



7. nap: Locarno - Lugano - Iseo
A hóval borított hegyek után pálmafák kísérik utunkat a pompás tóparti városok, Locarno és Lugano mentén. Felejthetetlen emlékekkel búcsúzunk az országtól, ahol a természet és a történelem egyszerre varázsolja el az utazót. Olasz Svájc után természetesen Olaszország következik, itt egy újabb tóval találkozunk. Tranzitszállás Iseoban.



8. nap: Iseo - Budapest
Hazautazás rövid pihenőkkel.

A változtatás jogát fenntartjuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:

- utazás légkondicionált autóbusszal

- BBP biztosítás

- elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban büfé reggelikkel

- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető végig a helyszínen

Helyben fizetendő:
  • Belépők 85,00 EUR (kb.)
  • Vacsorák 115,00 EUR (kb., egyénileg)

Minimum létszám: 28 fő

Borravalók: ajánlott 4 EUR/nap/fő

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 486 utazás 337 417 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak