Körutazások melléklet főoldal

Kirándulás Svájcban olasz, német és francia kitérőkkel

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 227944
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:városnézés

Ország: Svájc
Város: Bern

Szállás / program részletes leírása



Program leírás
Utazás időtartama: 7 nap/6 éjszaka
Indulási időpontok: 2019. VI.21., VIII.16.
Elhelyezés: 3 *-os szállodák, 2-3 ágyas zuhanyzós szobáiban
Ellátás: reggeli
Utazás: autóbusszal vagy odaúton a WizzAir, visszaúton az Easyjet járatával. Repülővel utazó utasaink a 2. napon csatlakoznak a csoporthz és a h. napon válnak el.
Minimum létszám: 35 fő

1. nap: Indulás reggel Budapestről Szlovénián át Észak-Olaszországba. Rövid pihenők után estefelé érkezünk a nevezetes tóhoz, a Lago Maggiore partjára. Szállás.
2. nap: A közeli milánói repülőtéren felvesszük a repülővel érkező utasokat, majd a Simplon hágó szépséges hegyi útján jutunk Itáliából Svájcba. Zermatt és környéke az egész Alpok leglátványosabb vidéke. A pazar panorámáról és a tiszta alpesi levegőről nevezetes kisvárosban csak elektromos járművek közlekedhetnek. Tasch faluban mi is vonatra szállunk és így tesszük meg a bő tízperces utat a nagyvilági üdülőhelyig. Szabadidő Zermattban, a méltóságteljes piramisként 4478 méterre magasodó Matternhorn lábánál. Tiszta időben javasolt fogaskerekűvel felmenni a Gornergratra, ahol valami egészen fantasztikus látvány tárul a szemünk elé, az Alpok négyezres csúcsi közül több mint két tucat látható körös-körül, a monumentális hegyek és gleccserek szinte karnyújtásnyira vannak tőlünk. A fogaskerekű 33 perc alatt kapaszkodik fel 3089 méterre. A Rhőne völgyében utazunk tovább nyugat felé az égbe nyúló hegyek között, míg elérjük a páratlan szépségű Genfi tavat. Szállásunk két éjszakára a tó francia oldalán lesz.
3. nap: A reggelit követően szabad program vagy egész napos fakultatív kirándulás a tó körül.
Elsőként Montreux városát keressük fel, amely még az igazán gazdag Svájcon belül is a fényűző és előkelő világ jelképe, de zenei élete is jelentős. A közelben található Chillon vizi vára, amit mi is végigjárunk (a belépőt a kirándulás ára tartalmazza). Ezután utazunk Genfbe, a „kálvinista Rómába”. Francia Svájc szíve és a nemzetközi politika egyik központja éppúgy híres természeti adottságairól, mint az európai kultúrtörténetben betöltött szerepéről. Városnéző sétánkon ismerkedünk a tóparti sétányokkal, a svájci óraipart is szimbolizáló híres világórával, valamint a világ legmagasabb szökőkútjával. A nap megkoronázása az UNESCO Világörökség részét képező Yvoire, ami egy kis mesevárosnak tűnik.
4. nap Első megállónk Gruyères, ahol bepillanthatunk a világhírű sajt gyártási folyamatába.
Természetesen felkeressük a méltán nevezetes várat is, majd a Cailler csoki gyárat látogatjuk meg. A főváros Bern központja szintén a világörökség része. Macskaköves utcái, díszes ivó kútjai, pompás épületei és toronyórája pont olyan, mint ötszáz évvel ezelőtt. A két tó között található, egyedi fekvésű Interlakenben, ha az időjárás is úgy akarja, a Jungfrau és négyezer méteres társainak látványa igazi élmény, és megéri a rövid megállót. Ezután jutunk szálláshelyünkre, egy tipikus svájci településre.
5. nap Reggeli után következik a természet csodája, az Aareschlucht. Az ország közepének meghatározó folyója itt még alig több mint egy patak, de hihetetlen erejét már megmutatja. A sziklák közötti szűk kanyonban zúgva, zubogva, robogva, rohanva tör utat magának a víz, és néhány száz méteren mi is követjük az útját. Luzern a festői Vierwaldstatti -tó észak-nyugati végénél található a PIlatus és a Rigi hegyek ölelésében. Gyönyörű fekvése a svájci turizmus egyik fellegvárává emelte a várost. Sétánk folyamán megismerkedünk az óvárossal és Luzern fahídjaival, a város jelképével. Nyugat-Európa meghatározó folyójával, a Rajnával egy bájos kisvárosban, Stein am Rhein-ban találkozunk először. Innen néhány kilométerre van kontinensünk legnagyobb vízesése Schaffhausen mellett. A dübörgő zuhatagot jó idő esetén hajóval is megközelítjük. Az éjszakát a Bodeni-tó közelében töltjük.
6. nap: Utazás a Fekete-erdőn keresztül, pihenővel a vadregényes tónál, a Titisee-nél.
Újra átlépjük a Rajnát és Elzász emblematikus városába, Colmarba érkezünk.
Az ámulatba ejtő francia városban séta és szabadidő, majd Mulhouse-ban búcsú a repülős utasoktól, akik innét már hazautaznak. A végig buszos utasok németajkú Svájc második legnagyobb városában, Baselben tesznek városnéző sétát, majd visszautaznak a szálláshelyre.
7. nap: Hazautazás a Bodeni-tó mentén, majd autópályán rövid megállókkal.

Fokozottan felhívjuk kedves utasaink figyelmét, hogy Svájcban a fizetőeszköz a svájci frank, a belépőket, ételt, italt, ajándéktárgyakat ebben kell fizetni. Egyéb fizetőeszközök, euró, dollár váltása nem mindig zökkenőmentes.
A Gornergrat az örök hó birodalma, a hőmérséklet nyáron, napsütésben is ritkán megy
+ 12 ⁰C fölé.




Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- autobuszjegy,
- szállás,
- Reggeli,

Külön fizetendő:
- repülőtéri illeték,
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak