Körutazások melléklet főoldal

A svájci alpok legszebb útjain

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 65
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Svájc
Város: Bern, Genf, Innsbruck, Zermatt

Szállás / program részletes leírása





1. nap:
Szeged – Budapest – Salzkammerguti tavak – Innsbruck – Alberg-hágó (820 km)Elutazás Szegedről a kora reggeli órákban. Utazás a Budapest–Hegyeshalom–Gmunden útvonalon a Salzkammerguti tavakhoz. Megállunk a Wolfgangsee gyöngyszeménél, St.Wolfgangban, majd utunkat folytatjuk Innsbruck környéki szálláshelyünkre.

2. nap:
A Rajna-vízesés és Gruyéres (560 km)Reggeli után Schaffhausen közelében a híres Rajna-vízesést látogatjuk meg. Tovább utazva a francia nyelvű Svájc egyik kedves városkáját, a középkori kastélyáról és sajtjáról híres, hegytetőn megbúvó Gruyérest keressük fel. Ezután Les Mosses környékére utazunk, ahol 4 éjszakai szálláshelyünk lesz gyönyörű svájci hegyek között.

3. nap:
Chamonix-ból a Mont Blanc panoráma expresszel utazunk! Mer de Glace gleccser (260 km)Elfogyasztjuk reggelinket, majd a Forclaz-hágón átkelve utazunk, az Alpok fővárosába, Chamonix-ba. A Mont Blanc lábánál meghúzódó városkából fogaskerekűvel közelítjük meg kontinensünk leghíresebb gleccserét, a Mer de Glace-t. Vonattal kapaszkodunk fel a Montenvers kilátóteraszig, ahol csodálatos látvány tárul elénk. A vad hegygerincek között alattunk ott kanyarog Európa legnevezetesebb jégfolyama, melynek belsejébe mesterséges alagutat vájtak. Leereszkedünk a gleccserre és testközelből érezhetjük e rideg, de mégis oly magával ragadó világot. Visszatérve Chamonix városát tekintjük meg: városnézés és szabad idő. Fakultatív ajánlatunk: Vegyen részt egy élményteli panoráma utazáson Chamonixból Martignybe, a híres Mont Blanc Express-szel. Érintetlen hegyoldalakon, völgyeken keresztül utazunk, utunk során páratlan kilátás nyílik a Mont Blanc csoportra, a Vallée Blanche-ra és a Martigny környéki szőlőskertekre. (Akik a fakultatív programon nem vesznek részt, Chamonix-ból autóbusszal utaznak vissza szálláshelyre.)

4. nap:
A „Svájci Riviéra”: Lausanne, Genfi-tó és Genf, Montreaux (260 km)Ezen a napon a „Svájci Riviéra” felfedezésére indulunk. Megállunk Lausanne-ban (Svájc legszebb katedrálisa). Nyon felé továbbhaladva gyönyörű kilátás nyílik kontinensünk legmagasabb csúcsára, a Mont Blancra. Azért, hogy a fenséges látványt zavartalanul élvezhessük, hajóra szállunk, így utazunk át a tó másik oldalára Yvoire-ba, Franciaország egyik legbájosabb településére. Európa legvirágosabb településének utcái, házai a középkor hangulatát árasztják. Visszahajózunk Nyonba, majd (már autóbusszal) a tó nyugati csücskéhez, Genfbe érkezünk. Élményt jelent a város gazdag szállodasora, híres szökőkútjai, történelmi emlékhelyei. Hazafelé megállunk Montreaux tóparti sétányán, élvezzük a svájci riviéra hangulatát. A nap végére visszatérünk szálláshelyünkre.

5. nap:
Zermatt és a Matterhorn (310 km)Reggeli után kedvére pihenhet az Alpokban, a szállodában, vagy jöjjön velünk! Fakultatív ajánlatunk: az Alpok legtisztább városába, Zermattba utazunk. Lebilincselő látvány a város fölé büszkén magasodó Matterhorn hófödte csúcsa. A városból „kötelező” kirándulást tenni a Gornergrat-vasúttal (vonatjegy a helyszínen fizetendő), amely a legkülönlegesebb, leglátványosabb havasi világba viszi el látogatóit, melynek a Monte Rosával szemben 3090 m magasan fekvő végállomásáról a panoráma, a havasok arénája leírhatatlan. E gyönyörű emlékkel térünk vissza szálláshelyünkre.

6. nap:
Svájci csokoládégyárlátogatás, majd Bern és Lauterbrunnental völgykatlana (560 km)Kora reggel elindulunk ausztriai szálláshelyünk, Innsbruck felé, azonban nem hagyhatjuk el Svájcot, egy igazi csokoládégyár látogatása és kóstolója nélkül! Bepillantást teszünk a csokigyártás rejtelmeibe, melyet követően vásárolhatunk is a finomságokból. Utunkat folytatva Svájc „fővárosában”, Bernben időzünk. Ismerkedés a várossal: Óváros (az UNESCO Világörökség része), a híres Árkádok, Medvepark. Tovább utazva Svájctól a híres völgykatlanban, Lauterbrunnentalban búcsúzunk. A „nagy hármas” Mönch, Eiger, Jungfrau fenséges magaslatai alatt, a hegy gyomrában zuhog a Trümmelbach-patak.

7. nap:
Innsbruck – Budapest – Szeged (730 km)Megreggelizünk, majd Innsbruck belvárosával ismerkedünk, sétálunk hangulatos óvárosában. Autópályán hazaindulunk, útközben pihenőkkel. Érkezés Hegyeshalom határátkelőn keresztül Budapestre a kora esti órákban, majd utunkat folytatjuk Szegedre.x


Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- Utazás busszal
- Szállás
- Ellátás megadott szerint
- Idegenvezető
- Egyéb leírás szerint

Külön fizetendő:
- Utasbiztosítás
- Fakultatív programok
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak