Körutazások melléklet főoldal

Donovaly, a Szlovák síparadicsom

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 103581
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovákia
Város: Donovaly

Szállás / program részletes leírása



Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Tudnivalók az autóbuszos utazásról:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük,
- november 1-től az autóbuszon a maszk viselése ismét mindenki számára kötelező visszavonásig,
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Szlovákiáig egy technikai szünettel. Kora délelőtt érkezünk meg az Alacsony-Tátra területére, a 980 m magasan fekvő Donovalyba, mely Szlovákia egyik legkedveltebb síközpontja. Az üdülőfalu gyönyörű környezetben, hófödte hegycsúcsokkal körbezárt völgyben fekszik.

Donovalyban az alábbi programok közül választhatnak:

- síelés, snowboardozás (felnőtt és gyerek pályák is vannak)

- szánkózás a sípályák mellett (A szánkózás a kijelölt sípályákon szigorúan tilos!)
- korcsolyázás

- hótalpas kirándulás, túrázás (jelentkezéskor szükséges jelezni)
A hótalpakat előre kell megrendelni, azokat az induláskor történő átvétel és kifizetés után visszamondani/lemondani nincs lehetőség.
- pihenés, rekreáció

A programról, aktuális árakról információt itt találnak:

http://www.parksnow.sk/zima/hu/atrakcie.php

A síelőketés a snowboardosokat várják a sípályák (Park Snow Donovaly - 16 felvonó, 11 km hosszú pályarendszer).

Akinek nincs saját felszerelése, az bérelhet valamely síkölcsönzőben a helyszínen is. Előzetes foglalás javasolt! https://www.parksnow.sk/zima/hu/sluzby-pozicovna.php

Javasoljuk, hogy saját és gyermekeik biztonsága érdekében feltétlenül vigyenek magunkkal, vagy béreljenek bukósisakot és lehetőleg síszemüveget is.

A kirándulásra vágyók a hó mennyiségétől függően felcsatolják a hótalpakat bakancsainkra, és egy rövid technikai eligazítás után nekivágnak a havas rengetegnek. A hótalp minden lábméretre és bakancsra könnyedén, egyszerűen felszerelhető. Külön előképzettséget a hótalpas túrázás nem igényel.

A terep Donovaly körül kiválóan alkalmas arra, hogy gyakorlatot szerezzünk a hótalpazás tudományában és kellő magabiztossággal haladjunk a hóban. Dimbes-dombos utakon fogunk túrázni kb. 6-7 km-t.

A hótalpazás egy erőteljesebb sétához hasonlatos, ahol az erőnlét inkább a hóban történő mozgáshoz szükséges. A hótalp nagy felületének köszönhetően jobban elosztja a testsúlyt, így még a mély hóban sem süllyedünk el.

Túránk, illetve a síelés végén lehetőségünk lesz betérni valamely étterembe, ahol a helyi tradicionális ételeket kóstolhatjuk meg és persze kellőképpen fel is melegedhetünk.

Sötétedésig élvezhetjük a kirándulás, szánkó- és sípályák örömeit, majd indulunk haza. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Információk:

A hegyek között a téli időjárás meglehetősen változó. Napos idő esetén nagyon kellemesnek érezzük a hőmérsékletet, de könnyen előfordulhat -10 -°C körüli hideg, hóesés és erős szél is. Figyelembe kell venni, hogy -10 -°C fok alá is lecsökkenhet a hőmérséklet, amit erős szélben még hidegebbnek érzünk. Előfordulhat sűrű hóesés, hóvihar és köd.

A túrához/hótalpazáshoz szükséges felszerelés:

- meleg, vízálló bakancs, télre való túrazokni,

- egy pár síbot, hótalp (az irodában bérelhető),

- vastag téli kesztyű, sapka,

- vízálló kabát, réteges téli öltözet,

- rossz idő esetén síszemüveg, símaszk (vagy sál, ami az arcot védi),

- fejenként legalább 1 liter meleg tea termoszban.

A legcélszerűbb olyan vízhatlan kabátot és nadrágot hozni, amelyik ún. lélegző (pl. Gore-Tex) anyagból készült. Célszerű olyan nadrágot, vagy kamáslit viselni, mely meggátolja, hogy a mély hóban való haladáskor az bekerüljön a bakancsba, csizmába.

Olyan bakancsban jöjjön, ami valóban vízálló és már régóta használja. Ha új bakancsa van, a túra előtt járassa be, nehogy feltörje a lábát!

Amennyiben túravezetőink valamely résztvevő ruházatában súlyos hiányosságot észlelnek, saját biztonsága érdekében eltanácsolhatják a túrától.

Túrabesorolás:
A hótalpas túra 4-es besorolású, elsősorban a technikai nehézsége miatt. A túra 3-4 órás hosszúságú, időjárástól függően. A túrát abban az esetben is megtartjuk, ha a fennsíkon nincs hó, de ez esetben a hótalpak nem szükségesek.

HÓTALP bérlés:

A hótalp minden lábméretre és bakancsra könnyedén, egyszerűen felszerelhető. Külön előképzettséget a hótalpas túrázás nem igényel. Túránk egy erőteljesebb sétához lesz hasonlatos, ahol az erőnlét inkább a hóban történő kiránduláshoz szükséges. A hótalp nagy felületének köszönhetően jobban elosztja a testsúlyt, így még a vastag hóban sem süllyedünk el.

Irodánk közvetítő szerepet vállal a hótalpak bérlését illetően. A velünk kapcsolatban álló cég a hótalpakat induláskor az autóbuszhoz szállítja, majd onnan este vissza. Megkönnyítve Önöknek az utánajárást. A hótalpak bérlésekor fontos tudnivaló, hogy az előre megrendelt hótalpat ki kell fizetni. Utólagos lemondásra nincs lehetőség. Hótalpakat azok számára tudunk rendelni, akik ezt előre jelzik irodánkban. Köszönjük megértésüket!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 455 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak