Körutazások melléklet főoldal

Pozsony, Dévény és Vöröskő vára

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 104344
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovákia
Város: Pozsony

Szállás / program részletes leírása



Szlovákiában 2022. április 6-án a beutazással kapcsolatos minden korábbi korlátozást feloldottak!

Tudnivalók az autóbuszos utazásról:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük,
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Elindulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 6.00 órakor, folyamatos utazás után utunk a Pozsonytól 40 km-re található Vöröskő-i várhoz vezet.
Vöröskő vára kedvező fekvésének és egyedülálló gyűjteményének köszönhetően Szlovákia leglátogatottabb várai közé tartozik. A hatalmas erődítmény eredetileg királyi vár volt, melynek történelme összekapcsolódik a Pálffy család történetével. Gazdagon díszített külső és belső terei miatt gyakran volt helyszíne filmforgatásoknak is. A Kis-Kárpátokra nyíló panorámájával egy igazi kilátóhely és persze mesés hangulatot varázsol a gyönyörű ősi hársfasor is, amely a vár bejárati kapujához vezet. Páratlan gyűjteményt és izgalmas, időnként akár még pikáns történeteket is hallhatunk a történelmi időkről. A vár alatt húzódik Európa legnagyobb, gigantikus pincerendszere is, amelyet még a Fugger család építtetett hatalmas vagyona számára. Megtekintjük a hihetetlen mélységű várkutat és felfedezzük azt a vörös követ is, melyre a vár épült és melyről Vöröskő a nevét kapta.
A várnézés után a parkban szabadon sétáló pávák fogadnak bennünket, és megnézzük a ragadozó madarak kiállítását és idomítását a sólyomudvarban.
Délután érkezünk a Pozsony melletti dévényi várhoz, mely az egyik legrégebbi vár Szlovákiában, hiszen a történelmi források már 864-ben említést tesznek róla. Dévény vára a Duna és a Morva folyók összefolyásánál, egy hatalmas sziklaszirten áll. Lenyűgöző látványt nyújt a tájból kiemelkedve. A kilátóteraszról a Dunára, a Morva folyóra és a szemben lévő osztrák hegycsúcsokra nyílik csodálatos panoráma.
A várlátogatást követően Pozsonyba, a szlovák fővárosba utazunk. A busz rövid időre megáll a vár mellett. Besétálunk a gyönyörűen felújított vár udvarába, és persze innen fentről láthatjuk az óváros- és a Duna látképét.
Majd buszunkkal a Duna partra érkezünk, és egy sétával az óvároson keresztül az alábbi nevezetességeket tekintjük meg: Szlovák Nemzeti Színház épülete, Hviezdoslav tér, Szent Márton székesegyház (ahol valaha közel 300 éven keresztül a magyar királyokat koronázták), a főnemesek palotái, Academia Istropolitana (Közép-Európa legrégibb egyetemének épülete), a Mihály-kapu, Fő tér, Prímás Palota. A látnivalók közül természetesen a híres pozsonyi szoborfigurák sem maradhatnak ki.
A késő délutáni órákban hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak