Körutazások melléklet főoldal

Kastélytúra Szlovákiában: Bajmóc vára és a Kistapolcsányi kastély

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 141407
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovákia
Város: Bajmóc

Szállás / program részletes leírása



Szlovákiában 2022. április 6-án a beutazással kapcsolatos minden korábbi korlátozást feloldottak!

Tudnivalók az autóbuszos utazásról:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük,
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Indulás 06.00 órakor Budapestről.Folyamatos utazás Szlovákiába, útközben egy technikai megállással. Délelőtt érkezés a festői Bajmóc várába, ahol helyi idegenvezetővel megtekintjük a vár belsejét. Bár az épületeket jelentősen átalakították a XIX. század végén és jelenlegi formájában egy francia várkastélyt csodálhatunk meg, Az alapok így is megőrizték a középkori alakjukat. Az épületet nem véletlenül hasonlítják a Loire menti kastélyokhoz. Sétánk során ellátogatunk a sziklaszirt mélyén lévő barlangba is, ahol a várbeliek tisztavizű forrásokból olthatták szomjukat. A várat egy csodálatos kastélypark övezi, ahol a több száz éves fák között megtekinthető Corvin Mátyás hársfája is. Bajmóc településen lehetőség nyílik a helyi specialitások megkóstolására is egyénileg. Következő állomásunk a garamszentbenedeki bencések temploma és kolostora, melyet I. Géza király alapított. Az épületegyüttes a kora gótikus stílus egyik legszebb közép-európai emléke, szakértők szerint gótikus főkapujának szépsége vetekszik a jáki templom bejáratának művészi értékével. Különlegessége a Szentvér kápolna, mely egy értékes relikviát őriz: egy darab vásznat Krisztus vércseppjeivel. Utunk utolsó állomása a kistapolcsányi kastély. Az épület eredetileg reneszánsz erődítmény volt, melyet Hild József tervezett át klasszicista stílusban. Birtokosai között számon tartják a híres Csák Mátét is. A két világháború között az épület a csehszlovák köztársasági elnökök nyári rezidenciája volt. A kastélyban értékes bútorgyűjteményt és eredeti használati tárgyak kiállítását tekintjük meg idegenvezetéssel. A kastély árkádos udvara és modern része ma romantikus esküvői helyszín és szálloda.
Késő délután hazaindulunk. Érkezés Budapestre az esti órákban.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 881 utazás 351 434 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak