Körutazások melléklet főoldal

Kassa ünnepi díszben

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 153097
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovákia
Város: Kassa

Szállás / program részletes leírása



Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?szlovakia
Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Tudnivalók az autóbuszos utazásról:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük,
- november 1-től az autóbuszon a maszk viselése ismét mindenki számára kötelező visszavonásig,
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek.

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Részletes program:Indulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 6.00 órakor, folyamatos utazás Szlovákiába, útközben egy technikai megállással. Délelőtt érkezés Betlérre, ahol az Andrássy kastélyt tekintjük meg. A kastély ma, Vármúzeumként funkcionál. A látogatás során megtekinthető a kastély eredeti berendezése, fegyver- és trófeagyűjteménye, valamint a páratlan szépségű könyvtárszobája. A kastélyt körülölelő közel 80 hektáros park is igazán figyelemreméltó.

Folytatjuk programunkat az Andrássyak nyomában. Utunk az Andrássy Mauzóleumhoz vezet, ahol megcsodálhatjuk miként állított méltó emléket gróf Andrássy Dénes hőn szeretett feleségének, Franciskának. A mauzóleum belső díszítése arany mozaikokból és többfajta márványból áll.
A délutánt Szlovákia második legnépesebb városában, Kassán töltjük, mely 2013-ban az Európa Kulturális Fővárosa címet viselte és ahol az adventi ünnepek alatt tradicionális karácsonyi vásár és mesebeli kivilágítás várja a látogatókat. Városnéző séta keretén belül megtekintjük a gótikus építészet nagyszerű alkotását, a frissen restaurált, csodálatos Szt. Erzsébet püspöki székesegyházat, a kassai dómot, az eredeti freskókat őrző Sz. Mihály kápolnát, az Orbán tornyot, a Színház épületét, a zenélő szökőkutat, az egykori nemesi palotákat, a Miklós-börtönt és a Rodostó-házat.
A séta után szabadprogram Kassa belvárosában, ahol mindenki kedve szerint vásárolhat, borozhat, kürtős kalácsot fogyaszthat a karácsonyi vásárban. Az árusok - iparművészek, karácsonyi díszek készítői, borművesek - egyforma faházikókban kínálják portékáikat.
Késő délután hazaindulunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 499 utazás 332 610 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak