Körutazások melléklet főoldal

Felvidék városai és a Magas-Tátra

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 201039
Lejárt ajánlat
Ellátás: félpanzió
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovákia
Város: Kassa, Késmárk, Lőcse, Ótátrafüred, Selmecbánya, Zólyom

Szállás / program részletes leírása



Rövid leírás:
- Túrázás a Magas-Tátrában és a Csorba-tónál
- Tutajozás a hangulatos Dunajecnél
- Felvidéki magyar városok megtekintése

Tervezett program: 

1. NAP: SZEGED (PÉCS, DEBRECEN) – BUDAPEST – MISKOLC – KASSA – LŐCSE

Reggeli indulás után Tornyosnémetinél lépünk át Szlovákiába. A magyar történelemben is fontos szerepet játszó Kassa bel­városában nézelődünk: Szt. Erzsébet templom, Orbán-torony, Színház, Rákóczi Emlékház. A déli órákban továbbindulunk Észak-Szlovákiába. Az első látványosság Lőcse városa lesz. Ez a város több magyar elbeszélés színhelyéül szolgált. A központban lévő Szt. Jakab-templommal kezdjük a városnézést, ezt követi a Városháza, a Szégyenketrec és a Thurzó-ház megtekintése. Este érkezünk a Magas-Tátrában lévő szállásunkra (3 éj), vacsora.

2. NAP: NEDEC – DUNAJEC – KÉSMÁRK

Reggeli után felkeressük Nedec várát, mely már az Árpád-házi királyok idején is határunkat védő vár volt, majd magyar és len­gyel főurak kedvelt főúri kastélya lett. A vár a határhoz nagyon közel, de már Lengyelországban található. Ezt követően a déli órákban egy különleges tutajozáson veszünk részt a Dunajec folyón. Nemcsak a tutajon való utazás az érdekes, hanem a táj látványa is megkapó. Kikötésünk után egy hangulatos helyi vendéglőben – a szabadidő alatt – a szlovák konyha finom­ságait is meg lehet megkóstolni. A délután második felében megtekintünk egy magyar szempontból fontos templomot Késmárkon. A fából készült evangélikus templom vallástörté­neti kuriózumnak számít. A mellette épült új templom érdekes­sége, hogy ebben található Thököly Imre mauzóleuma. A rövid szabadidő során lehetőség nyílik elsétálni a késmárki várhoz, ahol Thököly Imre született.

3. NAP: LOMNIC – ÓTÁTRAFÜRED – HREBIENOK – CSORBA-TÓ

Ez a napunk a Magas-Tátra vidékének megtekintéséről szól. Reggel felvonóval a Lomnici-csúcs közép-állomásához utazunk, mely 1.732 m magasan, a Kőpataki-tónál van. Itt kirándulási lehetőség, majd visszautazás. Délután Ótátrafüreden is egy szép túrán veszünk részt. Fogaskerekűvel felmegyünk a Hrebienokra (Tarajka) és innen elsétálunk a Tarpataki-vízeséshez. Délután ellátogatunk egy másik ismert természeti látványossághoz, a Csorba-tóhoz, mely gleccser vájta tengerszem. Aki akarja, kör­besétálhatja a tavat, vagy kirándulást tehet a téli sícentrumhoz, de azt is lehet, hogy a tó körül lévő padok egyikére leülve gyö­nyörködünk a táj nyújtotta csodás látványban. Természeti látvá­nyosságokban gazdag napunk befejeztével kellemesen elfáradva érünk vissza szállásunkra, ahol már vár bennünket a vacsora.

4. NAP: ZÓLYOM – SELMECBÁNYA – BUDAPEST

Reggeli után elhagyjuk a Magas-Tátrát és átlépünk az Alacsony- Tátra vidékére. Zólyomban – mely Balassi Bálint szülővárosa –, felgyalogolunk a várhoz, megtekintjük az itt található múzeu­mot. Továbbutazva Szt. Antal városában felkeresünk egy hal­latlanul értékes és ritka gyűjteményekből álló kiállítást, amely a Couburgok által lakott várban található. A belső berendezé­sek és relikviák az itt élők életvitelét, a kor legelegánsabb hasz­nálati tárgyait mutatja be. A kastélyban található egy vadászati gyűjtemény is. Folytatjuk utunkat a világörökség részeként nyil­vántartott Selmecbánya felé. A város a magyar ércbányászat legértékesebb koráról árulkodik, erről meg is győződhetünk. A Lévai-kapu mellett található kör alakú Asszonyok-várának felső szintjéről szép rálátás lesz a városra. Parassapusztánál tör­ténő határátlépés után érkezünk Budapestre. Ezt követően min­denkit a felszállási helyére szállítunk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:

- a leírt alapprogramot

- szállást 3 csillagos szállodákban

- félpanziós ellátást

- klímás, turistautakra tervezett autóbusszal utazást

- fix ülőhelyet az autóbuszon, ami foglaláskor kiválasztható

- fel- és leszállási lehetőséget 12 magyar nagyvárosban

- magyar nyelvű idegenvezetést

- útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)


Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,

Helyben fizetendő:
- belépők kb. 45 EUR

 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 601 utazás 347 630 indulási időpontja között.
További úti célok


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak