Körutazások melléklet főoldal

A Vizsolyi Biblia és Kassa

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 201458
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovákia
Város: Vizsoly

Szállás / program részletes leírása



Indulás 06.30-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás majd érkezés Szlovákia második legnépesebb városába, Kassára, mely 2013-ban az Európa Kulturális Fővárosa címet viselte. Ebből az alkalomból a városban rengeteg fejlesztés és felújítás történt. Városnéző séta keretén belül megtekintjük a gótikus építészet nagyszerű alkotását, a közelmúltban restaurált Szt. Erzsébet püspöki székesegyházat, a kassai dómot, az eredeti freskókat őrző Sz. Mihály kápolnát, az Orbán tornyot, a Színház épületét, a zenélő szökőkutat, az egykori nemesi palotákat, a Miklós-börtönt és a Rodostó-házat.
Séta után szabadprogram Kassa belvárosában, ahol lehetőség nyílik megkóstolni a helyi specialitásokat.
A délután további részében Vizsolyra látogatunk, ahol megismerkedhetnek az egyik legfontosabb nemzeti kincsünkkel, a Vizsolyi Bibliával, melynek nagy szerepe volt magyarságunk és a magyar nyelv fenntartásában. Vizsolyi látogatásunk alkalmával betekintést nyerhetünk a templom történetébe, valamint egy korhű nyomdagéppel, melyen akár a Vizsolyi Biblia első oldalát is kinyomtathatják maguknak emlékül. Ezt követően a helyi méhészet életét ismerhetjük meg.
A résztvevők interaktív méhészeti bemutató keretében végig követhetik a méz útját a mézesüvegig. A méhész bemutatja a kaptárban zajló élet csodáit, a vendégek saját szemükkel láthatják, hogyan gyűjtenek, építenek lépet, érlelnek mézet a méhek, hogyan gondozzák a méhanyát és a fiasításokban növekedő következő méhgenerációt.
A kaptárélettel történt ismerkedést követően a vendégek a frissen átadott mézcsomagoló üzemben ismerkedhetnek meg a különböző méhészeti munkafolyamatokkal a fedelezéstől kezdve, a pergetésen át a mézek csomagolásáig. A bemutató után vásárlásra nyílik lehetőség. A méhészet nemcsak különleges mézeket kínál, gyógyterápiás készítmények is találhatóak a kínálatban. A látogatást követően hazautazás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 884 utazás 351 411 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak