Körutazások melléklet főoldal

Szurdoktúra a Szlovák Paradicsomban

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 212906
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovákia
Város: Podlesok

Szállás / program részletes leírása



Indulás 05.00 órakor Budapestről, a Műcsarnok melletti buszparkolóból. Folyamatos utazást követően a délelőtti órákban érkezünk meg a Szlovákia északi részén találhatóSzlovák Paradicsomba. Ezt a napot a Szlovák Paradicsom Nemzeti Parkban töltjük, mégpedig a hegység két legismertebb látnivalója, a Suchá Belá-szurdokés a Tamásfalvi-kilátó bejárásával. Utasaink igényeitől és felkészültségétől függően egy fizikailag könnyebb, de technikailag igényes, majd egy technikailag nem számottevő, de fizikailag talán jobban igénybe vevő túrát kínálunk Önöknek. A Szlovák Paradicsom a turisták számára valódi földi paradicsom, a túra során olyan közelről ismerhetjük meg a természetnek e csodás alkotását, ahogy korábban sohasem.

A túra első szakaszaErdőaljáról(Podlesok) aSuchá Belá-szurdokba vezet. A néhány méter széles szurdokban a patak szebbnél-szebb vízeséseket alkot, melyek mellett vaslétrákon, fémpallókon, láncokba kapaszkodva juthatunk egyre feljebb. A szurdok több apró zúgó mellett öt nagyobb vízesést rejt, amelyeket a túra során testközelből is láthatunk, de legalább ilyen izgalmasak a patak felett vezető doronglétrahidak, melyek mellett a legtöbb esetben nincs kapaszkodási lehetőség, így ez a túra csak kellő lépésbiztonsággal rendelkezőknek ajánlott. A vízeséseket magunk mögött hagyva, a szurdok felső, meredekebb szakaszán elhaladunk egy forrás mellett, majd megérkezünk túránk legmagasabb pontjára, egy kis erdei tisztásra. Itt kicsit kifújjuk magunkat, elfogyasztjuk a magunkkal hozott elemózsiánkat, majd egy kényelmes, a szurdokkal nagyjából párhuzamosan vezető erdei úton visszaereszkedünk Erdőaljára.

Autóbuszunkhoz visszaérkezve azonnal továbbutazunk Csingó településre, délutáni túránk kiindulópontjára. Csingó a nemzeti park keleti részén található, ez a kis turistatelep kiindulópontja a Szlovák Paradicsom jelképének számító Tamásfalvi-kilátóhoz tervezett túrához. Itt mindenki eldöntheti, hogy a délután további részét is túrázással, vagy pedig pihenéssel tölti. Akinek elég volt a Suchá Belá-szurdokban vezető túra, azok a településen lévő vendéglátóhelyen megvárhatják a csoportnak azt a részét, akik a csodás kilátás kedvérét vállalkoznak még egy kis erdei terepen vezető emelkedőre. Velük a Tamásfalvi-kilátóba, indulunk, ahová kb. 1 órás utat követően érkezünk meg. Miután megörökítettük a szabadon emelkedő sziklateraszról a Hernád-áttörésre és a Magas-Tátrára nyíló páratlan kilátást, a Hernád felé leereszkedve jutunk vissza Csingóba. Innen rövid szabad időt követően hazaindulunk, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

TÚRAINFORMÁCIÓK:

Suchá Belá-szurdok:

Erdőalja - Suchá Belá-szurdok - Erdőalja: túratáv 10 km, szintkülönbség 450 méter fel és le.

Tamásfalvi-kilátó:

Csingó - Tamásfalvi-kilátó - Csingó: túratáv 6 km, szintkülönbség 240 méter fel és le.

3-as nehézségű túra: A túrán csak a két programpont között van lehetőség könnyítésre. Aki végig szeretné járni az útvonalat, annak jó mozgáskoordináció és megfelelő kondíció szükséges.

A túra útvonala sportos erőnléttel járható végig. A Szlovák Paradicsom túrái fizikálisan nem nehezek, viszont elengedhetetlen a jó mozgáskoordináció, a szédülés/tériszony mentesség! A Szlovák Paradicsom turistaútjai mindenki számára szabadon járhatók az év minden szakában, a szurdoktúrák viszont csak egy irányban járhatóak, ami azt jelenti, hogy nincs visszafordulási lehetőség!

A szurdoktúra csak a célnak megfelelő, teljesen vízhatlan, a vizes köveken és a csúszós vaslétrákon is kellő biztonságot nyújtó túrabakancsban vagy túracipőben járható végig, utcai cipő nem megfelelő! Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet (elsősorban lábbeli) esetén túravezetőnknek jogában áll Önöket eltanácsolni a túrától, és alternatív programot javasol.

Ezt a túrát szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegségben szenvedőknek NEM ajánljuk!



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 856 utazás 340 547 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak