Körutazások melléklet főoldal

A Deményfalvi cseppkőbarlangtól a Chopok-i csúcsig

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 212908
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovákia
Város: Demianowska Dolina

Szállás / program részletes leírása



Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Szlovákiába, útközben egy technikai megállással. Délelőtt érkezünk meg a Szlovákia leglátogatottabb cseppkőbarlangját rejtő Deményfalvi-völgybe, az innen elérhető Szabadság-barlang parkolójába. A parkolóból mintegy 20 perces emelkedővel érjük el a barlang bejáratát (400 méter, 67 méter szintkülönbség). A cseppkövekkel gazdagon díszített Deményfalvi Szabadság-barlang járataiban és termeiben csodálatos cseppkőképződményekben gyönyörködhetünk, túránk érinti a legszebb és legnagyobb látogatható termeket, így eljutunk a Nagy-terembe, a Rózsa-terembe és a Király-galériába. A földalatti járatokban a több mint másfél órás túra során hófehér lágy cseppkőkérgeket, különleges tavi cseppkőkérgeket és szivacsképződményeket láthatunk. A túra hossza 2 150 m, szintkülönbsége 86 m, 1 118 lépcsőfokkal. A látogatási időtartam kb. 100 perc. A barlang átlaghőmérséklete 6,1 - 7-°C között van.

A barlangtúrát követően, visszasétálunk az autóbuszhoz, és tovább megyünk felfelé a Deményfalvi-völgyben, egészen az Alacsony-Tátra harmadik legmagasabb, de talán legismertebb csúcsára, a Chopokra (2024 m) vezető felvonó alsó állomásáig (1348 m). Innen az alsó részén ülőszékes, majd a felső szakaszon kabinos felvonóval egy átszállással jutunk fel a Chopok csúcsának közvetlen közelében található modern felső állomásra. Innen csak néhány perces emelkedő, és máris megcsodálhatjuk a Chopok sziklakúpjáról nyíló, elsősorban a Magas-Tátra irányába szemet gyönyörködtető kilátást. A csúcs tövében, pontosan 2000 méter tengerszint feletti magasságban található a hangulatos Kő menedékház, ahol a csúcshódítást követően felfrissülhetünk, majd a felvonóval visszaereszkedünk a völgyben várakozó autóbuszunkra.

A csúcsról visszatérve autóbuszunkkal rövid utazás után megérkezünk a Rózsahegy közelében található liptói sajtkészítő mintagazdaságba. A liptói túró és sajt hazájában lehetőség lesz megkóstolni és megvásárolni a kitűnő, kizárólag természetes összetevőkből készült, kiskereskedelmi forgalomban nem kapható liptói sajtokat és túrókat, melyhez a helyi pékségben frissen sütött kenyeret és finom péksüteményeket vásárolhatunk, illetve a gazdasághoz tartozó étterembenakár a helyi finomságokat is megkóstolhatjuk. Késő délután hazaindulás, egy technikai megállót követően Budapestre a késő esti órákban érkezünk.

Hogyan készüljünk a látogatásra

A barlang bejárata egy rövid, közepesen nehéz emelkedőt leküzdve érhető el, amely átlagos kondícióval gond nélkül teljesíthető. A barlangba lépés előtt ajánlatos megpihenni, hogy a szervezet zökkenőmentesen tudjon alkalmazkodni a barlangi környezethez. A barlangtúrát klausztrofóbiában szenvedő utasainknak nem ajánljuk!

Öltözködésre vonatkozó információ:

Bár a túrák a nyári időpontokban indulnak, kérjük vegyék figyelembe, hogy a barlangban a hőmérséklet viszonylag alacsony, ezért meleg ruha feltétlenül szükséges, ahogyan a zárt, vízálló cipő, bakancs is elengedhetetlen.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak