Körutazások melléklet főoldal

Mormoták nyomában a Nagy Morgás csúcsán

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 212909
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovákia
Város: Tátralomnic

Szállás / program részletes leírása



Indulás 05.00 órakor Budapestről a Hősök teréről. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel. Besztercebányán és Poprádon keresztül a délelőtti órákban érkezünk meg Tátralomnicra. A településről kabinos felvonóval jutunk fel a Kő-pataki-tóhoz (1751 m). Közösen megnézzük a tavat, majd a csoport a résztvevők igényeinek megfelelően kettéválik. Akik a friss tátrai levegőn töltött könnyedebb pihenéssel, esetleg sétával szeretnék tölteni ezt a napot, azok egyénileg körülsétálhatják a tavat, majd a magashegyi környezetben eltöltött hosszabb pihenő, vagy akár a Lomnici-nyeregbe történő (ülőszékes) felvonózás és egy látványos gerincséta után a kabinos felvonóval egyénileg visszautaznak Tátralomnicra, ahol szabad program vár rájuk a csoport másik részének érkezéséig.
A nehezebb túrát választók a Kő-pataki-tótól túravezető kíséretében a Felső turistaúton kelet felé indulnak, és egy rövid, kissé meredek emelkedő után a továbbiakban egyenletesen emelkedő, tipikusan tátrai, sziklás terepen érkeznek meg a Nagy-Morgás-hágóba. A hágóból pár perc alatt a közelmúltban jelzésekkel ellátott, ezzel a Magas-Tátra nyolcadik, jelzett turistaúton elérhető csúcsává előlépett Nagy-Morgás (2037 m) nevű csúcsról nyíló panorámában gyönyörködhetünk. A csúcsról szép kilátás nyílik egy másik tátrai túránk célpontjára, a Zöld-tavi-völgyre és mellékvölgyeire, valamint a völgyeket övező hegycsúcsokra, valamint a háttérben a Bélai-Tátra mészkőgerincére. A Zöld-tótól a Nagy-Fehér-tóig bezárólag ugyancsak jól láthatóak innen az ezekben a völgyekben megbúvó kisebb-nagyobb tavak, tengerszemek. A csúcson megtartott rövid ebéd- és fotószünetet követően a felfelé megtett úton megkezdjük az egyenletes ereszkedést visszafelé, a Kő-pataki-tó irányába. A tótól a csoportnak ez a része is kabinos felvonóval jut vissza Tátralomnicra, ahol a parkolóban várakozó autóbusznál csatlakozik a csoport könnyebb túrát választó részéhez. Hazaindulunk, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Túra adatai:
Kő-pataki-tó - Nagy-Morgás oda-vissza 5 km, szintkülönbség kb. 320 m fel és le, menetidő 3-4 óra.

Túra nehézsége:
A Nagy-Morgásra vezető túra 3-as nehézségű, közepesen nehéz túra, melynek során (a visszafordulást kivéve) nincs lehetőség könnyítésre. A túra átlagos erőnléttel teljesíthető, nem tartalmaz jelentős távot és szintkülönbséget, némi kitartás, megfelelő lépésbiztonság azonban szükséges. A túra végigjárása megfelelő kondíciót és az ilyen nehézségű csoportos túrákon megfelelő tempót igényel. A túrát a Tátrában megszokott magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgó utasainknak ajánljuk, fontos a jó mozgáskoordináció és a szédülésmentesség. Az ilyen terepen való túrázás megfelelő felszerelést (hátizsák, túrabakancs vagy túracipő, esetleg edzőcipő, de utcai cipő nem megfelelő) igényel.
A Lomnici-nyeregből a gerincen vezető, oda-vissza kb. 1200 méter távú egyéni túra 2-es nehézségű, könnyű, átlagos erőnléttel könnyen teljesíthető túra, amely nem tartalmaz jelentős szintkülönbséget, sem jelentős távot. A nehezebb túrához hasonlóan ezt a rövid túrát is magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgó utasainknak ajánljuk, melynek során fontos a szédülésmentesség.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak