Körutazások melléklet főoldal

A Tátra bűvöletében: túra a Kő-pataki-tóhoz és a Fátyol vízeséshez

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 212911
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovákia
Város: Tátralomnic

Szállás / program részletes leírása



Indulás 05.00 órakor Budapestről, a Műcsarnok melletti buszparkolóból. Besztercebányán és Poprádon keresztül, útközben egy rövid megállót követően a délelőtti órákban érkezünk meg Tátralomnicra. A településről kabinos felvonóval jutunk fel a Kő-pataki-tóhoz (1751 m). Közösen megnézzük a tavat, a tó partjáról a Tátra emblematikus csúcsa, a Lomnici-csúcs felé nyíló kilátást, majd körülsétáljuk a nyár végére általában szinte teljesen kiszáradó, de a tavaszi időszakban legszebb arcát mutató, részben még jeges felszínű tavat. Ebben a hamisítatlan magashegyi környezetben eltöltött rövid pihenő után a kabinos felvonóval visszautazunk Tátralomnicra, ahol ismét buszra szállunk, és átutazunk Csorbatóra.
A Magas-Tátra legmagasabban fekvő településén aztán a csoport igény szerint kettéválik. Akik a friss tátrai levegőn töltött könnyedebb pihenéssel, esetleg sétával szeretnék tölteni ezt a délutánt, azok egyénileg körüljárhatják a Tátra szlovák oldalának második legnagyobb tavát, majd a forgalmas településen szabad program vár rájuk a csoport másik részének érkezéséig. Ennek során ülőszékes felvonóval egyénileg felmehetnek a Szoliszkó menedékházhoz, ahonnan nagyon szép kilátás nyílik a lábunk alatt elterülő Csorbató településre, a Csorbai-tóra, valamint a környező hatalmas csúcsokra.
Akik viszont vállalkoznak egy könnyű túrára, azok túravezető kíséretében felmennek a Malompataki-völgyben található, már a településről is jól látható Fátyol-vízesésig, amely a Tátra egyik legismertebb, legszebb vízesése, amely a többi vízeséshez hasonlóan tavasszal mutatja legszebb arcát. A völgyben vezető túra áprilisban nagyrészt még havas, az időjárástól függően akár jeges terepen vezet, ezért a túrára csakis megfelelő lábbeliben lehet elindulni.
A Fátyol-vízeséstől a Csorbai-tóhoz visszatérve a csoportnak ezzel a részével is megnézzük a tavat, majd együtt buszra szállunk, és elindulunk hazafelé, érkezés Budapestre várhatóan a késő esti órákban.

Túra adatai:
Csorbató - Fátyol-vízesés oda-vissza 9 km, szintkülönbség kb. 440 m fel és le, menetidő 3-4 óra.

Túra nehézsége:
A Fátyol-vízeséshez vezető túra 4-es nehézségű, közepesen nehéz túra, melynek során (a visszafordulást kivéve) nincs lehetőség könnyítésre. A túra átlagos erőnléttel teljesíthető, nem tartalmaz jelentős távot és szintkülönbséget, némi kitartás, megfelelő lépésbiztonság azonban szükséges. A túra végigjárása megfelelő kondíciót és az ilyen nehézségű csoportos túrákon megfelelő tempót igényel. A túrát a Tátrában megszokott magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgó utasainknak ajánljuk. Az ilyen terepen való túrázás megfelelő felszerelést (hátizsák, túrabakancs vagy túracipő, esetleg edzőcipő, de utcai cipő nem megfelelő) igényel, ennél a túránál a túrabotok segítséget jelenthetnek. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet (elsősorban lábbeli) esetén túravezetőnknek lehetősége van eltanácsolni Önöket a túrától és alternatív programot javasolni.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak