Körutazások melléklet főoldal

A Bélai-cseppkőbarlang és a Lombkorona ösvény

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 216116
Lejárt ajánlat
Ellátás: önellátás
Szálláshely:
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovákia
Város: Poprád

Szállás / program részletes leírása



Hajnalban találkozunk (4:45-kor) Budapesten a Műcsarnok melletti buszparkolóban, indulás 5:00-kor. Egy technikai szünettel megszakított folyamatos utazást követően Besztercebányán és Poprádon át délelőtt érkezünk meg a Bélai-Tátra lábánál található Barlangligetre. A parkolóból fél órás meredek sétával érkezünk meg a Tátrai Nemzeti Park egyetlen látogatható barlangja, a Bélai cseppkőbarlang bejáratához (1 km, 122 m szintkülönbség). A Kobold-hegy északi lejtőjén kialakult látványos cseppkőbarlang kb. másfél km hosszúságú, mintegy 70 perc alatt végigjárható látogatható részén 860 lépcsőfokot kell leküzdeni. A barlangot, amelybe a XIX. sz. végén Európában az elsők között vezették be az elektromos világítást, magyar nyelvű audio idegenvezetéssel járjuk végig, a túra útvonala hatalmas termeken, szűk járatokon át vezet. A barlangban a a sztalaktitektől kezdve a sztalagmiteken át a sztalagnátokig bezárólag számos cseppkőformáció megtalálható, láthatunk itt pagodaszerű állócseppköveket, látványos cseppkővízesést és számos kisebb barlangi tavacskát.

A barlangtúra után autóbuszunkkal tovább utazunk a közeli Zár (Zdiar) településre, hogy bejárjuk a Tátra legújabb turistacsalogató látványosságát, a 2017 őszén megnyitott Lombkorona tanösvényt. A településről ülőszékes felvonóval érkezünk a fák koronája felett, 24 méter magasságban vezető, fából épített masszív turistaút bejáratához. A tanösvény hossza 600 méter, a végén pedig egy 32 méter magas kilátótoronyba is felmehetünk a torony külső részén körbevezető kényelmes sétaúton. A kilátó különlegessége a 67 méter hosszú száraz csúszda, a bátor vállalkozók külön belépő ellenében akár ezzel is megtehetik a lefelé vezető utat.

A tanösvény bejárása, és a kilátótoronyból nyíló panoráma megörökítése után felvonóval jutunk vissza a településre, ahol egy késői ebédszünetet követően elindulunk hazafelé, Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- ,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 881 utazás 351 434 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak