Körutazások melléklet főoldal

Prágai séták & Tábor, Telc

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 225200
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:3*
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovákia
Város: Prága

Szállás / program részletes leírása



1. nap: Budapest-Velké Popovice-Prága
Elutazás a kora reggeli órákban Budapestről. Első megállónk Velké Popovice települése, mely a sörgyártásáról vált híressé. Már a XVI. században működött itt sörfőzde, mely először családi tulajdonban volt, később a Sztrahovi-kolostor, majd az Óvárosi Szent Miklós Benedek-rend kolostora vette át a kezelését. Látogatás a város méltán híres sörgyárában, ahol megismerhetjük a gyár történetét illetve hogy hogyan készül az igazi Kozel, majd megkóstolhatjuk a legfinomabb helyi sört, illetve akár egy csak itt mért szűretlen Kozelt is. Ezután a gyár ajándékboltjában vásárolhatunk a „kecskés” címerrel ellátott emléktárgyakból, relikviákból. Kora délután érkezés Prága városába, amit joggal neveznek a „száztornyú városnak”, „arany városnak”, vagy egyszerűen csak a városok királynőjének. A Moldva partján fekvő fővárosban városnézésünket a történelmi városközpontban kezdjük. Az Óvárosi téren gyönyörű gótikus, reneszánsz és barokk épületeket láthatunk és itt található az Óvárosi városháza is a világhírű Orlojjal. Sétánk alkalmával a város további nevezetességeit is megtekintjük. Érkezés a szállodába a késő esti órákban.



2. nap: Prága
Reggeli után folytatjuk prágai városnézésünket a Moldva bal partján, a Várnegyedben, a sziklamagaslatra épített várban. A vár Prága legrégebben lakott része, a főváros egyik történelmi negyede. A világ egyik legnagyobb vár épülete 7.28 hektár területen fekszik. Sétánk során a Strahovi Kolostor, a Loretói Szűz Mária-templom, a gótikus Szent Vitus székesegyház és a mindössze 11 házból álló Arany utcácska, a várnegyed legkisebb utcája lesznek a legfontosabb látnivalóink. A Hradzsin felfedezése után a Károly hídon átsétálva élvezhetjük a város egyedülálló hangulatát vagy elvegyülhetünk a Vencel tér forgatagában. Délután rövid szabadidő, majd mai napunk végén egy hangulatos étteremben pihenhetünk meg, ahol az igazi cseh sört és ízletes knédlit is megkóstolhatjuk. Szállodánkba az esti órákban térünk vissza.



3. nap: Prága-Tábor-Telc
Reggeli után búcsút intünk Prágának és a husziták egykori fellegvárába, Tábor-ba utazunk. A Prágától 90 km-re fekvő Tábor a husziták egykori központja volt. Neve a cseh nyelvben is tábort jelent. A város XV. századi városfalainak és bástyáinak egy része főleg a belváros északi oldalán máig megmaradt. Séta a hangulatos belváros macskaköves utcáin, ahol csodálatos gótikus, reneszánsz és barokk épületeket láthatunk. Megtekintjük a gótikus Városházát és a Jan ZiĂ…-ľka-ról elnevezett gyönyörű főteret, ahol a huszita hadvezér szobrát is láthatjuk. Következő megállónk Csehország egyik legszebb történelmi városa, Telc festői kisvárosa, mely az UNESCO Világörökség része. Telc központjában a híres lábasházak megtekintése, séta a hosszan elnyúló, trapéz alakú főtéren, ahol a gótikus Szent Jakab plébániatemplomot is láthatjuk, illetve megtekintjük Csehország legszebb reneszánsz kastélyát is (A kastély 2022 év végéig zárva tart). Városnézésünk után a délutáni órákban indulunk Magyarország felé. Folyamatos utazással érkezünk Budapestre a késő esti órákban.

FIGYELEM!
Az akciós vagy a katalógusban `tuti árnak` nevezett kedvezményes utazásoknál a teljes részvételi díj egy összegben fizetendő!

TAZÁSI FELTÉTELEK: Csehország

Utazás: autóbusszal Szállás: *** szálloda Ellátás: reggeli

Félpanzió: 14.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 14.000,-Ft/fő
Biztosítás: 1.710,-Ft/fő Sztornó biztosítás: 2 %,
Kötelezően fizetendő Audio-guide: 1.350,-Ft/fő

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Velké Popovice 150CZK
Prágai vár 250 CZK
Telc kastély 280 CZK (*2022-ig zárva)

Idegenforgalmi adó: 50CZK/fő/éj helyszínen fizetendő

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz. TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő/Shell kút 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, Agip kút 07:00
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché 07:45

Szállás: Az elhelyezés Prága, 3*-os szálloda kétágyas, zuhanyozós szobáiban történik.



Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 852 utazás 340 705 indulási időpontja között.


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak