Körutazások melléklet főoldal

Szlovénia, az Alpok gyöngyszeme

Kedvencek közé     Nyomtatás     Küldje el ismerősének!        Azonosító: 138696
Lejárt ajánlat
Ellátás: reggeli
Szálláshely:panzió
Indulás:Budapest
Utazás:autóbusszal
Típus:körutazás

Ország: Szlovénia
Város:

Szállás / program részletes leírása



1. nap:

Budapestről reggel 06.00-kor, a Hősök teréről indulunk. Első programként gyalogos városnéző sétát vezetünk Szlovénia második legnagyobb városában, Mariborban: `Kojak-emlékmű”, Arany Villanykörte, Székesegyház, Városháza árkádjai, Mészárosok sikátora, a világ legidősebb ma is termő szőlőtőkéje és a Zsidó bástya panorámája vár bennünket a Pohorje hegyére a Dráva folyó partjáról. Délután Ljubljanába, az ország otthonos és emberléptékű fővárosába érkezünk. A Várhegyre üvegkalitkás siklóval kapaszkodunk fel és az erődítmény tömlöcében gróf Batthyány Lajos magyar nyelvű emléktáblája előtt emlékezünk. Odafentről a lombkorona ösvényt érintve lépcsőzünk le a mindig nyüzsgő főutcába. Ódon épületek között barangolva többször is átkelünk a Ljubljanica folyón, láthatjuk a város legidősebb házát, Joze Plecnik főépítész összetéveszthetetlen alkotásait, a reneszánsz Városházát és a Preseren teret, ahová a különleges Hármas-hídon keresztül vezet az út. A séta végeztével szabad program a belvárosban, melynek keretében még jobban átélhetjük a teraszok, a szecessziós paloták, sörözők és cukrászdák hamisítatlan hangulatát. Este Ljubljanához közeli szállodánkba érkezünk, ahol vacsorával búcsúztatjuk a napot (fakultatív).



2. nap:

Fakultatív kirándulás: `4P napja” Piran-Portoroz -Predjama-Postojna

Reggeli utána szlovén Isztria tengerpartjára érkezünk, ahol a festői Piran városkáját járjuk be együtt. A filigrán Velencei Ház és a Monarchia hangsúlyos palotái között sétálunk fel a ferences kolostor középkori kerengőjéhez, hogy onnan érjük el a belváros legmagasabb kilátóteraszát. A harangtorony árnyékában nézünk körbe a szirtről mind az olasz, mind a horvát szárazföld felé. Azután egy sikátoron keresztül ereszkedünk le a színes település legnagyobb ciszternájához és legrégebbi kocsmájához, hogy a megérdemelt szabad program keretében tetszés szerint fürdőzzünk, fagyizzunk, pizzázzunk. Majd a szlovén Monte Carlo, azaz Portorozüdülőtelepe következik, ahol az autóbuszból tekintjük meg a homokos plázst, a névadó rózsabokrokat és a luxusszállodák tájképi kertjeit. Az Adria sós levegőjéből visszatérünk a kies karsztvidékre, hogy Európa egyetlen épen maradt és sziklába épített barlangvárát járjuk be. Predjama falucskájában Erazmus, a hírhedt rablólovag legendájával is megismerkedünk. A mészköves fennsíkon haladva kipróbáljuk az ország egyetlen metróját, azaz barlangi kisvasúttal zakatolunk be a kontinens leghosszabb és leglátogatottabb barlangrendszerébe. Postojna csaknem 100%-os páratartalmú, garantáltan, por-, atka- és allergénmentes levegőjének gyógyhatását a felszín alatti járatokban élvezhetjük. A cseppkövek leírhatatlanul változatos formációi között sétálva az Oroszok Hídjával, a Golgotával, a Briliánssal, a Dromedárral és a vakgőtékkel is találkozunk. Este fakultatív vacsora a szállodában.



3. nap:

Reggeli után az ország legmagasabb térszintjéül szolgáló Triglavi Nemzeti Parkba kirándulunk, ahol a 2864 méteres névadó hármas ormának közelébe igyekszünk férkőzni. A Vogel drótkötélpályás sífelvonójával 1535 méterre emelkedünk a tenger szintjétől, hogy farkasszemet nézhessünk a volt Jugoszlávia fenséges csúcsával vagy éppen fentről figyeljük a legelésző kecskéket és a fjordos Bohinji-tó véderdejének színeváltozását. Ribcev Lazüdülőfalujában igazi vízparti idill fogad Bennünket, ahol az Aranyszarvú Zerge, a Keresztelő Szent János templom, a kőhíd, a Négy Bátor Hegymászó szobra egyénileg fedezhető fel. A Száva folyó bölcsőjétől Bled közkedvelt városába, azaz a `Második Édenkertbe” látogatunk, hogy Szlovénia egyetlen szigetére különleges pletnákkal evezzenek be velünk a csónakos fiúk. Odabent a tó közepén potica kuglóf, gránitlépcső és kívánság harangozás vár Bennünket. Három napos országjárásunkat a pisztrángoktól hemzsegő Radovna folyó kanyonjával és az utolsó fahíd alatt mélybe bukó Sum-vízeséssel zárjuk, amelyek a közkedvelt Vintgar-szurdok sziklahasadékának természeti látványosságai. (A szurdok zárlata - márciusban és áprilisban, illetve esetleg május elején - esetén a 130 méter magas sziklaszirt tetején trónoló bledi vár ezeréves kőfalait, múzeumát, látványműhelyeit és panorámateraszait járjuk be.) A késő esti órákban érkezünk Budapestre.





Tudnivalók az árról

Az ár tartalmazza:
- buszjegy,
- szállás,
- reggeli,
- magyar idegenvezetés.

Külön fizetendő:
- foglalási díj,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- útlemondási biztosítás.
 
Töltődik a foglalási lap


Keresés
8 885 utazás 351 451 indulási időpontja között.
Valami hasonlót?


Recommendation Engine, Recommendation System




© Copyright 2000-2010 Világlátó   |   Lapcsalád további tagjai: Start Utazás, Last Minute Utak